Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένας νεκρός, σε αιματηρή ένοπλη επίθεση στην περιοχή της πλατείας Βάθη
  • [02] Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κάλεσε το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση
  • [03] Ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο, δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει την ηγεσία της νέας μεταβατικής κυβέρνησης
  • [04] Τα «βρήκαν» Ρωσία - Ουκρανία για το φυσικό αέριο

  • [01] Ένας νεκρός, σε αιματηρή ένοπλη επίθεση στην περιοχή της πλατείας Βάθη

    Αιματηρή ένοπλη επίθεση, με έναν άντρα νεκρό και μια γυναίκα τραυματισμένη, σημειώθηκε, στις 4 τα ξημερώματα, σε καφενείο, στη συμβολή των οδών Χίου και Κρήτης, στην περιοχή της πλατείας Βάθη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ένα τζιπ με φιμέ τζάμια στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα σταμάτησε μπροστά στο καφενείο -το οποίο ανήκει σε αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας- και ο συνοδηγός «γάζωσε» με πυροβόλο όπλο, πιθανότατα καλάσνικοφ, το καφενείο όπου εκείνη τη στιγμή υπήρχαν συνολικά επτά θαμώνες.

    Από τις σφαίρες έπεσε νεκρός ένας άντρας ελληνικής υπηκοότητας ο οποίος, την ώρα εκείνη, ήταν έξω από την πόρτα του καφενείου, ενώ τραυματίστηκε μια γυναίκα που ήταν δίπλα του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

    Οι δράστες, στη συνέχεια, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

    Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα και πιθανολογείται ότι θα διευκρινιστούν όταν εξακριβωθούν τα στοιχεία του θύματος, που πιστεύεται ότι ήταν και ο στόχος.

    Έρευνα για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

    [02] Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κάλεσε το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ιερουσαλήμ και κάλεσε τους ηγέτες του Ισραήλ να επιτρέψουν την είσοδο στο «Όρος του Ναού» (ονομασία των Εβραίων για το Όρος των Τεμενών) σε μουσουλμάνους προσκυνητές.

    Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο Κέρι καταδίκασε τον πυροβολισμό ενός ακροδεξιού Ισραηλινού ακτιβιστή, του Γεχούντα Γκλικ, στο έξω από το Κέντρο Κληρονομιάς του Μεναχέμ Μπεγκίν στην Ιερουσαλήμ, λέγοντας ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ήδη ζητήσει από τις τοπικές Αρχές να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό.

    [03] Ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο, δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει την ηγεσία της νέας μεταβατικής κυβέρνησης

    Την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει συνομιλίες με την αντιπολίτευση σχετικά με τη συγκρότηση μιας νέας μεταβατικής κυβέρνησης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο, Μπλεζ Κομπαορέ. Νωρίτερα, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, Ναμπερέ Ονορέ Τραορέ, ανακοίνωσε τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα παραμείνει στην εξουσία το πολύ για διάστημα 12 μηνών, μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην πρωτεύουσα, Ουαγκαντούγκου, κατά του προέδρου.

    Ο Κομπαορέ δήλωσε επίσης ότι με την εκπνοή της 12μηνης θητείας της μεταβατικής κυβέρνησης, ο ίδιος θα παραδώσει την εξουσία.

    [04] Τα «βρήκαν» Ρωσία - Ουκρανία για το φυσικό αέριο

    Η Ουκρανία, η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ενωση έφθασαν χθες βράδυ σε προσωρινή λύση της διένεξης για το ρωσικό φυσικό αέριο, υπογράφοντας συμφωνία η οποία εξασφαλίζει την τροφοδοσία της Ουκρανίας, αλλά και της Ευρώπης, για τον φετινό χειμώνα. «Η πολιτική υπευθυνότητα, η λογική της συνεργασίας και η απλή οικονομική λογική πρυτάνευσαν» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ενεργειακή μας ασφάλεια» είπε προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος οι άνθρωποι να κρυώσουν τον φετινό χειμώνα στην Ευρώπη».

    Επειτα από διήμερες εντατικές διαπραγματεύσεις, η συμφωνία για την επανάληψη των παραδόσεων του ρωσικού φυσικού αερίου, που είχαν διακοπεί τον Ιούνιο, υπεγράφη από τους υπουργούς Ενέργειας των δύο χωρών, τον Αλεξάντερ Νόβακ για τη Ρωσία, και τον Γιούρι Πρόνταν για την Ουκρανία, καθώς και από τον ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ.

    Στη συνέχεια οι επικεφαλής της ρωσικής Gazprom και της ουκρανικής Naftogaz υπέγραψαν το «addendum» στο συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

    Οι συμφωνίες αφορούν το ποσόν των οφειλών της Ουκρανίας και τον τρόπο πληρωμής του φυσικού αερίου μέχρι τον Μάρτιο 2015.

    Η διευθέτηση του χρέους ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα γίνει σε δύο δόσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 October 2014 - 6:30:30 UTC