Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά η ανάρτηση στο TAXIS των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για όσους δικαιούνται έκπτωση και απαλλαγή
  • [02] Ικανοποίηση κυβέρνησης και τραπεζιτών στην Κύπρο, από τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής των τραπεζών
  • [03] Τζέρι Ράις: Τα τραπεζικά stress test είναι ένα «σημαντικό πρώτο βήμα»
  • [04] Την επιβολή της θανατικής ποινής στον πλοίαρχο του Sewol, ζήτησαν οι εισαγγελείς
  • [05] Υπέκυψε στα τραύματά της 14χρονη που είχε τραυματιστεί από τα πυρά συμμαθητή της, στις ΗΠΑ
  • [06] Οι φλαβανόλες του κακάο και της σοκολάτας βελτιώνουν τη μνήμη των ηλικιωμένων

  • [01] Ξεκινά η ανάρτηση στο TAXIS των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για όσους δικαιούνται έκπτωση και απαλλαγή

    Ξεκινά απόψε η ανάρτηση στο ΤΑΧΙSnet των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων για όσους δικαιούνται μείωση του φόρου κατά 50% ή πλήρη απαλλαγή. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των δικαιούχων αυτών φθάνει το 1 εκατομμύριο. Πρόκειται για οικονομικά αδύναμους και για φορολογούμενους με αναπηρία άνω του 80%. Για τους φορολογούμενους αυτούς, οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου, στις επόμενες δόσεις θα γίνει ο συμψηφισμός με βάση την έκπτωση που δικαιούνται.

    Ειδικότερα σύμφωνα με τη νομοθεσία οι απαλλαγές ισχύουν ως εξής:

    - Έκπτωση 50% χορηγείται εφόσον το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε παιδί, το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον/την σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογενεϊκές οικογένειες με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

    - Για τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία άνω του 80% εφόσον το εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον /την σύζυγο και κάθε παιδί και εφόσον συντρέχει το κριτήριο επιφάνειας της ακίνητης περιουσίας, προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από το φόρο ακινήτων.

    - Υπενθυμίζεται ότι για τις εκπτώσεις στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση που θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

    [02] Ικανοποίηση κυβέρνησης και τραπεζιτών στην Κύπρο, από τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής των τραπεζών

    Τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής των τραπεζών αναδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την οριστική σταθεροποίηση και την επανάκτηση της εμπιστοσύνης προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, αλλά και τις θετικές προοπτικές, που διαμορφώνονται για την κυπριακή οικονομία, εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου. Σε ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι μετά την εξέλιξη αυτή δεν θα χρειαστεί η στήριξη από το κράτος οποιουδήποτε πιστωτικού ιδρύματος.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Συνεργατισμός, η Τράπεζα Κύπρου και η Ράσιαν Κομέρσιαλ Μπανκ, ολοκλήρωσαν με πλεόνασμα την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων. Η Ελληνική Τράπεζα, αντιθέτως, παρουσίασε έλλειμμα της τάξης των 105 εκατομμυρίων ευρώ. Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει «απόλυτα διαχειρίσιμο το κεφαλαιακό έλλειμμα, που παρουσιάζει η Ελληνική, επισημαίνοντας ότι θα υπερκαλυφθεί από τη μετατροπή των υφιστάμενων μετατρέψιμων χρεωγράφων και την έκδοση επιπρόσθετου μετοχικού κεφαλαίου».

    Η πρόεδρος της Ελληνικής Τράπεζας, Ειρένα Γεωργιάδου, διαβεβαίωσε ότι η τράπεζα θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες.

    [03] Τζέρι Ράις: Τα τραπεζικά stress test είναι ένα «σημαντικό πρώτο βήμα»

    «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλωσορίζει την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ΕΚΤ στις τράπεζες της ευρωζώνης» αναφέρει με γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις. Σύμφωνα με τον κ. Ράις «η άσκηση χρησιμοποίησε ένα κοινό πλαίσιο για να αξιολογήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και σηματοδοτεί την ουσιαστική πρόοδο που έχει επιτευχθεί προς την κατεύθυνση μιας τραπεζικής ένωσης. Το υψηλό επίπεδο διαφάνειας και συγκρισιμότητας των αποτελεσμάτων θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες στην αγορά να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για την υγεία των τραπεζών, η οποία θα πρέπει να συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης».

    Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τονίζει ότι «συνολικά, η άσκηση παρέχει μια σημαντική βάση για την περαιτέρω ενίσχυση των τραπεζικών ισολογισμών, την αντιμετώπιση προβληματικών ιδρυμάτων και την ενίσχυση του δανεισμού για την στήριξη της ανάπτυξης». Καταλήγοντας, ο κ. Ράις επισημαίνει: «Συμφωνούμε με την ΕΚΤ ότι αυτό (stress test) είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα και στηρίζουμε την αποφασιστικότητά της να επαναλαμβάνει τις ασκήσεις σε ετήσια βάση, βελτιώνοντας συνεχώς τη διαδικασία».

    [04] Την επιβολή της θανατικής ποινής στον πλοίαρχο του Sewol, ζήτησαν οι εισαγγελείς

    Οι εισαγγελείς ζήτησαν την επιβολή της θανατικής ποινής κατά του πλοιάρχου του νοτιο-κορεατικού οχηματαγωγού Sewol, που ναυάγησε τον περασμένο Απρίλιο παρασύροντας στον θάνατο περισσότερους από 300 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους μαθητές σχολείου που συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή. Ο πλοίαρχος Λι Ζουν-Σακ δικάζεται σε δικαστήριο του Γκουανγκτζού κατηγορούμενος για «ανθρωποκτονία από εγκληματική αμέλεια». Κατά τη διάρκεια της δίκης του παραδέχθηκε ότι «τού αξίζει» η θανατική ποινή, αλλά αρνήθηκε ότι θυσίασε τη ζωή των επιβατών για να σώσει τη δική του.

    [05] Υπέκυψε στα τραύματά της 14χρονη που είχε τραυματιστεί από τα πυρά συμμαθητή της, στις ΗΠΑ

    Μία 14χρονη μαθήτρια, η οποία πριν από λίγες μέρες τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά ενός συμμαθητή της, μέσα στην καφετέρια του λυκείου Μέρισβιλ-Πίλτσακ στο βόρειο Σιάτλ, υπέκυψε στα τραύματά της, όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.

    Η 14χρονη Τζία Σοριάνο πέθανε σε νοσοκομείο του Έβερετ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, μετέδωσε το δίκτυο NBC επικαλούμενο εκπρόσωπο του νοσοκομείου.

    Οι νεκροί από την επίθεση του ενόπλου δράστη ανέρχονται πλέον σε δύο. Ο 14χρονος δράστης Τζέιλεν Φράιμπεργκ εισέβαλε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους στην καφετέρεια του σχολείου του κι άνοιξε πυρ σκοτώνοντας την 14χρονη συμμαθήτριά του Ζόι Γκαλάσο και τραυματίζοντας στο κεφάλι τέσσερις μαθητές, μεταξύ των οποίων δύο εξάδελφοί του, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

    [06] Οι φλαβανόλες του κακάο και της σοκολάτας βελτιώνουν τη μνήμη των ηλικιωμένων

    Οι αντιοξειδωτικές ουσίες φλαβανόλες, οι οποίες περιέχονται στο κακάο και στη σοκολάτα, ανέστρεψαν σε υγιείς ανθρώπους την απώλεια της μνήμης που οφείλεται στην προχωρημένη ηλικία, όπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί επιστήμονες. Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται άμεσα από μια επιστημονική έρευνα ότι αυτή η φυσιολογική μορφή έκπτωσης της μνήμης όχι απλώς μπορεί να «φρεναριστεί», αλλά ακόμη και να βελτιωθεί αισθητά χάρη στη συγκεκριμένη διατροφική παρέμβαση.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Σκοτ Σμολ, καθηγητή νευρολογίας και διευθυντή του Ινστιτούτου Τάουμπ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Nature Neuroscience», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ζήτησαν από 39 υγιείς εθελοντές ηλικίας 50 έως 69 ετών να κάνουν επί τρεις μήνες διατροφή είτε πλούσια (900 μιλιγκράμ τη μέρα) είτε φτωχή σε φλαβανόλες (10 μιλιγκράμ τη μέρα). Πριν και μετά τη μελέτη οι εθελοντές υποβλήθηκαν τόσο σε απεικόνιση του εγκεφάλου, όσο και σε τεστ μνήμης. Η έρευνα έδειξε ότι όσοι είχαν πάρει πολλές φλαβανόλες στη διάρκεια του τριμήνου, εμφάνιζαν τόσο βελτίωση στη λειτουργία του εγκεφάλου τους (ιδίως σε μια περιοχή του ιππόκαμπου, την οδοντωτή έλικα, που σχετίζεται με την μνήμη), όσο και καλύτερες επιδόσεις στα μνημονικά τεστ (κατά περίπου 25% σε σχέση με όσους δεν είχαν πιει φλαβανόλες).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 October 2014 - 8:30:25 UTC