Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός βρέθηκε επιχειρηματίας στην Τρίπολη
  • [02] Έκθεση για την 70η επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς
  • [03] Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες
  • [04] Δεν προκύπτει κεφαλαιακό έλλειμμα, επισημαίνει η Eurobank
  • [05] «Κόκκινο» το ντέρμπι

  • [01] Νεκρός βρέθηκε επιχειρηματίας στην Τρίπολη

    Νεκρός βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στις 17.20 από διερχόμενο, στο κέντρο της Τρίπολης και συγκεκριμένα επί της οδού Ουάσιγκτον 36, ένας 42χρονος ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου της πόλης.

    Ο 42χρονος βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος και με τραύματα στο κεφάλι από αμβλύ αντικείμενο. Η σορός του έχει διακομιστεί στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης και αναμένεται διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    [02] Έκθεση για την 70η επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς

    Τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης τιμά η «Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών αρχείων (ΕΔΙΑ) 1940-1974 Κεντρικής ?Δυτικής Μακεδονίας» και ο «Όμιλος φίλων αρχείων Μάνου Μαλαμίδη» με τη διοργάνωση έκθεσης τεκμηρίων και φωτογραφιών με θέμα «Μνήμες κατοχής-απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης».

    Η έκθεση που θα εγκαινιασθεί αύριο (27 Οκτωβρίου) στις 7 μ.μ στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής (Αγγελάκη 13), θα συνοδεύεται από τον εικαστικό σχολιασμό - έργα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και περιλαμβάνει έγγραφα σχετικά με δοσίλογους, κατοχικές αγοραπωλησίες, δράσεις συνεργατών των Γερμανών, Τάγματα Ασφαλείας, διώξεις, κατά των Εβραίων, κατασχέσεις ακινήτων, συσσίτια, δελτία τροφίμων, φόρους, εκτελέσεις, στρατόπεδα, εκκλησιαστικά, σωματεία, ζημίες από τον πόλεμο, ξενοδοχεία, ταβέρνες, βομβαρδισμούς, εκπαίδευση, μετακινήσεις, απελάσεις και άλλα θέματα από την καθημερινότητα της Κατοχής στην πόλη .

    [03] Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες

    Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνολικά έχουν καταγραφεί 580 ακίνητα και 168 οχήματα σε 25 δήμους, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσε το απόγευμα στον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Αφάλης.

    Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν το απόγευμα στους πληγέντες δήμους, έτσι ώστε να διευκολυνθούν στην άμεση έκδοση του πρώτου έκτακτου βοηθήματος. Οι δήμοι στους οποίους έχουν καταγραφεί ζημιές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι: Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αγίας Βαρβάρας, Αθηναίων, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Γαλατσίου, Διονύσου, Δραπετσώνας - Κερατσινίου, Ελευσίνας, Ιλίου, Κορυδαλλού, Μεταμόρφωσης, Μάνδρας, Μεγαρέων, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδώνας, Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Πειραιά, Περιστερίου, Πετρούπολης, Σαλαμίνας, Χαϊδαρίου και Χαλανδρίου.

    Αύριο το υπουργείο Εσωτερικών θα αποστείλει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα το αίτημα για άμεση αποδέσμευση κονδυλίου ύψους, μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ, ώστε να αρχίσει η αποκατάσταση των ζημιών.

    [04] Δεν προκύπτει κεφαλαιακό έλλειμμα, επισημαίνει η Eurobank

    Η Eurobank έλαβε γνώση των σημερινών ανακοινώσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΤΑ), σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνολικής Αξιολόγησης (ΣΑ) και αναγνωρίζει την επιτυχή έκβαση αυτής της άσκησης επί τη βάσει του δυναμικού Ισολογισμού, με αποτέλεσμα να μην προκύπτει κεφαλαιακό έλλειμμα, επισημαίνει σε ανακοίνωση της.

    Λαμβάνοντας υπόψη την επίδραση άλλων θετικών παραγόντων, ο δείκτης CET1 αυξάνεται στο πλαίσιο του ?υναμικού ?υσμενούς σεναρίου από 5,5% σε 9,5%.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι λαμβάνοντας υπ' όψιν το ποσό των 2,9 δισ. ευρώ που αντλήθηκε από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2014, τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι η Eurobank καλύπτει τα κεφαλαιακά όρια που ορίστηκαν για το σκοπό του AQR, οδηγώντας σε κεφαλαιακό δείκτη CET1 15,3%, μετά την προσαρμογή για την επίπτωση του AQR, σε σύγκριση με το όριο αναφοράς του 8%.

    Επιπλέον, το έλλειμμα που εμφανίζεται επί τη βάσει του Στατικού δυσμενούς σεναρίου σχετίζεται με τη χρήση του 2013 ως σημείου αναφοράς, ο οποίος ήταν ένας χρόνος στον οποίο οι λειτουργικές επιδόσεις της Eurobank επηρεάστηκαν αρνητικά εξαιτίας συστημικών λόγων και ιδιαιτέρων για την Τράπεζα συνθηκών.

    Η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει το δυναμικό Σενάριο για την αξιολόγηση της κεφαλαιακής θέσης της Τράπεζας και έχει δηλώσει ότι η Eurobank «στην ουσία δεν παρουσιάζει κεφαλαιακή υστέρηση». Ως εκ τούτου, τονίζεται στην ανακοίνωση, η Eurobank ανταποκρίνεται στα κεφαλαιακά όρια της ΣΑ τόσο στο Βασικό, όσο και στο ?υσμενές σενάριο, χωρίς να παρουσιάζει κεφαλαιακό έλλειμμα.

    [05] «Κόκκινο» το ντέρμπι

    Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό. Το γκολ του Αυλωνίτη στο 59΄ χάρισε στους «ερυθρόλευκους» τους τρεις βαθμούς και διατήρησε το «απόρθητο» που έχουν στο γήπεδο Καραϊσκάκη από την αρχή της περιόδου (4Χ4).

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκες για ΠΑΟΚ, Πλατανιά, Παναιτωλικό και Αστέρα

    «Διπλό» ο Αστέρας στο Ηράκλειο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 October 2014 - 20:30:24 UTC