Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σταθερό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή δίνει η Public Issue
  • [02] Άμεση αποζημίωση στους πλημμυροπαθείς της Αττικής, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός
  • [03] Ισχυρός σεισμός 5,2 ρίχτερ στην Άρτα
  • [04] Τον Δεκέμβριο η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, αποκαλύπτει στην Ημερησία ο Γ. Χαρδούβελης

  • [01] Σταθερό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή δίνει η Public Issue

    Προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής καταγράφει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Public Issue και δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

    Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η διαφορά των δύο κομμάτων φτάνει τις 8,5 ποσοστιαίες μονάδες. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 35,5% (από 36% τον Σεπτέμβριο), η ΝΔ στο 27% (25%) και ακολουθούν: το Ποτάμι με 10,5% (9,5%), το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), το ΠΑΣΟΚ με 6% (5,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (7,5%), οι ΑΝΕΛ με 3% (4%) και η ΔΗΜΑΡ με 1% (1%).Τα λοιπά κόμματα αθροίζονται στο 4,5%(5%)

    Με βάση τα παραπάνω ποσοστά των κομμάτων η κατανομή των εδρών στη Βουλή γίνεται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 144, ΝΔ 71, «Το ποτάμι» 28, ΚΚΕ 17, Χρυσή Αυγή 16%, ΠΑΣΟΚ 16 και Ανεξάρτητοι Έλληνες 8 έδρες.Σε ότι αφορά την παράσταση νίκης, και συγκεκριμένα στο ερώτημα «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιό κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο;» το 66% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ (64% τον Σεπτέμβριο) και το 22% η ΝΔ (24%). Ένα 12% του δείγματος δεν απάντησε (12%).

    Στην ερώτηση για τον «καταλληλότερο για πρωθυπουργό», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 41% των ερωτηθέντων (38% τον Σεπτέμβριο) και τον Αλέξη Τσίπρα το 30% (34% τον Σεπτέμβριο), ενώ το 30% (28%) απάντησε «κανένας από τους δύο».Σχετικά με το θέμα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, το 55% των ερωτηθέντων εκτιμάει ότι «μάλλον δεν χρειάζεται» (49% τον Σεπτέμβριο), ενώ το 43% θεωρεί ότι «μάλλον χρειάζεται» (46%). Δεν εκφράζει άποψη το 3%. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, το 63% (54%) πιστεύει ότι «μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές», ενώ το 31% (37%) αναφέρει ότι «μάλλον η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία».

    [02] Άμεση αποζημίωση στους πλημμυροπαθείς της Αττικής, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

    Για άμεση αποδέσμευση χρημάτων για τους πληγέντες δήμους και αποζημίωση όσον το δυνατόν γρηγορότερα, σε όσους έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες, δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, μετά την έκτακτη σύσκεψη χθες βράδυ στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας. Όπως δήλωσε ο κύριος Σαμαράς, έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία.

    «Απόψε συνεργεία της Πυροσβεστικής θα ενημερώσουν τους κατοίκους στο Περιστέρι, στο Ίλιον, στο Πέραμα, στο Μενίδι, στο Αιγάλεω, στους Αγίους Αναργύρους, στη Νίκαια, στον Πειραιά και στο Καματερό, ότι από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει μια αναλυτική καταγραφή ζημιών, η οποία και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός . Επισήμανε ακόμη πως αναμένει από τις υπηρεσίες «εισήγηση για στοχευμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές, όπου μια ζωή βλέπουμε να δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα. Λόγου χάρη στα σύνορα Περιστερίου και Ιλίου, στην περιοχή Ρουπάκι ή στη Θηβών, στα όρια της Κοκκινιάς ή στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι».

    Εν τω μεταξύ από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία των δήμων και των συναρμόδιων υπηρεσιών στο Περιστέρι, τη Νίκαια και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τη χθεσινή νεροποντή. Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι στο γκαράζ του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα.

    Σύμφωνα με τον κύριο Τσόκα, προβλήματα έχουν σημειωθεί σε 10 δήμους ενώ έχουν παρασυρθεί από τα νερά 250 με 300 αυτοκίνητα. Επίσης ζημιές υπάρχουν σε σπίτια και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής τους. Χθες υπήρξαν 850 κλήσεις για επέμβαση της πυροσβεστικής για άντληση υδάτων και μέχρι τις τρεις το μεσημέρι σήμερα τα 80 συνεργεία της θα έχουν αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά όπως δήλωσε το πρωί ο Περιφερειακός Διευθυντής του Σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης.

    Οι Δήμαρχοι Περιστερίου και Ίλιον κύριοι Α Παχατουρίδης και Ν. Ζενέτος παρείχαν το βράδυ προσωρινή στέγαση σε τρείς τέσσερις οικογένειες που χρειάστηκαν βοήθεια. Σύμφωνα με τον κύριο Παχατουρίδη το πρόβλημα προκλήθηκε πέραν του όγκου της βροχής και σε δύο παλιά σπίτια που έχουν κτιστεί σε λάθος σημείο.

    [03] Ισχυρός σεισμός 5,2 ρίχτερ στην Άρτα

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:43 τα ξημερώματα στην 'Αρτα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και επίκεντρο 25 χιλιόμετρα νότια νοτιανατολικά της Άρτας, στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου και σε απόσταση 249 χλμ. δυτικά βορειοδυτικά της Αθήνας.

    Η σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους Αρτινούς, καθώς ήταν ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές,τραυματισμοί, ή άλλα προβλήματα, όπως αναφέρει η Αστυνομική Διεύθυνση 'Αρτας. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Πρέβεζα και στα νότια των Ιωαννίνων.

    [04] Τον Δεκέμβριο η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, αποκαλύπτει στην Ημερησία ο Γ. Χαρδούβελης

    "Τώρα γυρίζουμε σελίδα" είναι ο τίτλος συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη που φιλοξενεί σήμερα η οικονομική εφημερίδα Ημερησία. Σε αυτήν ο κ.Χαρδούβελης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι μετά το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου 2014 ,αρχίζει η επί της ουσίας συζήτηση με εταίρους και δανειστές, αναφορικά με την περαιτέρω διευθέτηση του ελληνικού χρέους, την προληπτική πιστωτική γραμμή και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

    Επισημαίνει ακόμη , ότι ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από τις αρχές του νέου έτους και ότι επισπεύδεται η μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, με θετικές επιπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

    Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών, ως μόνη αβεβαιότητα προβάλει ο κίνδυνος να εισέλθει η χώρα σε πολιτικές περιπέτειες, καθώς και ότι είναι απαραίτητη η συναίνεση για να εξασφαλιστούν όσα έχουν επιτευχθεί έως τώρα και να αρχίσει η αναπτυξιακή διαδικασία. Τέλος, ο κ.Χαρδούβελης εκφράζει την αισιοδοξία του για νέες αναβαθμίσεις της οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 October 2014 - 8:30:26 UTC