Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακιστέος ο οδηγός που προκάλεσε το δυστύχημα στην Π. Ράλλη
  • [02] Εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων από το βράδυ του Σαββάτου
  • [03] Διαδηλώσεις στην Ιταλία
  • [04] Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σχολείο του Σιάτλ
  • [05] «Δύο στα δύο» για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα
  • [06] Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 30-26 στο ημίχρονο

  • [01] Προφυλακιστέος ο οδηγός που προκάλεσε το δυστύχημα στην Π. Ράλλη

    Την προφυλάκιση του νεαρού οδηγού που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο πριν λίγες ημέρες στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

    Οι δικαστές του Συμβουλίου , που συνεδρίασε μετά από διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και Εισαγγελέα για το αν θα πρέπει να κρατηθεί προσωρινά ή όχι ο 27χρονος οδηγός , τάχθηκε με το βούλευμα που εξέδωσε υπέρ της άποψης του ανακριτή της υπόθεσης και αποφάσισε την προφυλάκιση του νεαρού.

    Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος Μάριαν Ερβίς, Αλβανός υπήκοος, οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, που απολογήθηκε από το Τζάνειο νοσοκομείο πριν λίγες ημέρες ενώπιον του 4ου ανακριτή, είναι κατηγορούμενος για θανατηφόρα διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (κακούργημα), ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια. Μετά την απολογία του η πλευρά της ανάκρισης είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος , που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων, πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή ενώ ο Εισαγγελέας είχε την άποψη πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

    [02] Εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων από το βράδυ του Σαββάτου

    Από το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται να εξασθενήσουν βαθμιαία τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν κυρίως τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Αναλυτικότερα, οι βροχές, οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν το βράδυ της Παρασκευής, με χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ ύφεση των φαινομένων προβλέπεται στη δυτική Ελλάδα.

    Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές, με εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και ανέμους από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα ασθενήσουν.

    Το Σάββατο οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι τοπικά ισχυρές στις βόρειες και ανατολικές περιοχές της χώρας, ενώ χιόνα θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των καιρικών φαινόμενων αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου, αλλά με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

    [03] Διαδηλώσεις στην Ιταλία

    Εργαζόμενοι που συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα πλημμύρισαν τους δρόμους σε πολλές πόλεις σε όλη την Ιταλία για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές δαπανών στις δημόσιες υπηρεσίες και τις μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, που προωθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

    Οι στάσεις εργασίας προκάλεσαν προβλήματα κυρίως στις μεταφορές - στα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων -, ενώ η αεροπορική εταιρεία EasyJet προειδοποίησε για ενδεχόμενες ακυρώσεις πτήσεων καθώς η συνδικαλιστική ένωση USB κάλεσε σε 24ωρη απεργία.

    Οι σημερινές διαδηλώσεις δίνουν μια πρόγευση για τις μεγαλύτερης έκτασης κινητοποιήσεις στις οποίες έχει καλέσει το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας, το CGIL, για αύριο.

    [04] Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σχολείο του Σιάτλ

    Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε ένα λύκειο στα βόρεια του Σιάτλ και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

    Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας του Μέρισβιλ, Ρομπ Λαμουρέ, ο ένοπλος ήταν ένας μαθητής. Οι πρώτοι πυροβολισμοί αναφέρθηκαν στις 10:45 τοπική ώρα (20:45 ώρα Ελλάδας) από κάποιον που βρισκόταν μέσα στο σχολείο. Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί πού ακριβώς έγινε το επεισόδιο. Ο Λαμουρέ δεν διευκρίνισε επίσης αν ο δράστης ήταν άνδρας ή γυναίκα και αν αυτοκτόνησε, όπως μετέδωσαν πολλά μέσα ενημέρωσης ή αν σκοτώθηκε από αστυνομικούς.

    [05] «Δύο στα δύο» για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα

    Παρά την κάκιστη επιθετική του λειτουργία ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το «δύο στα δύο» στην Ευρωλίγκα και να τεθεί επικεφαλής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 63-57 της Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ, υποχρεώνοντας τους Βάσκους στην πρώτη ήττα τους. Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Μίλαν Τόμιτς ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 15 πόντους.

    [06] Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 30-26 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 October 2014 - 20:30:24 UTC