Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Αυστριακό Πρόεδρο
  • [02] ΚΚΕ: Το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των δόσεων, αλλά το τι έχουν να πληρώσουν οι πολίτες
  • [03] Σε κοινωφελή ιδρύματα η αποζημίωση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ
  • [04] Α. Λοβέρδος: 3.500 αιτήσεις μετεγγραφών με βάση το κοινωνικό κριτήριο
  • [05] Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό
  • [06] Συνταγματικές οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων, σύμφωνα με το Α΄ Τμήμα του ΣτΕ
  • [07] Την Κυριακή τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των τραπεζών
  • [08] Ο Ν. Αναστασιάδης εισήχθη σε νοσοκομείο των Βρυξελλών
  • [09] Έκρηξη βόμβας σε συγκέντρωση ισλαμιστικού κόμματος στο Πακιστάν

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Αυστριακό Πρόεδρο

    Ανταλλαγή απόψεων για την κρίση στην Ελλάδα και την κατάσταση στην Ευρώπη, είχαν ο Πρόεδρος της Αυστρίας Χάινς Φίσερ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την σημερινή συνάντησή τους.

    Σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις προγραμματικές και εναλλακτικές προτάσεις του κόμματος, που αφορούν στο δημόσιο χρέος, την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα, αλλά και την πολυδιάστατη, ενεργητική, φιλειρηνική εξωτερική πολιτική που οφείλει να ακολουθεί η Ελλάδα.

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις Ελλάδας - Αυστρίας και στις δυνατότητες αναβάθμισής τους.

    [02] ΚΚΕ: Το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των δόσεων, αλλά το τι έχουν να πληρώσουν οι πολίτες

    Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αναφέρει ότι «η ρύθμιση της κυβέρνησης δεν αφορά την πραγματική ανακούφιση του λαού, αλλά να εισπραχθούν, με κάθε τρόπο, οι οφειλές των λαϊκών οικογενειών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες έχουν διογκωθεί εξαιτίας των αβάσταχτων και άδικων φόρων, της ανέχειας και της ανεργίας». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το πρόβλημα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους αυτοαπασχολούμενους δεν είναι ο αριθμός των δόσεων, αλλά το ότι δεν έχουν να πληρώσουν.

    [03] Σε κοινωφελή ιδρύματα η αποζημίωση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ

    Στον Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία-ΣΟΨΥ Πάτρας, στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ» και το Άσυλο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων «ΓΑΛΗΝΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΩΝ» Πάτρας, δόθηκε η αποζημίωση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, από τη συμμετοχή τους στις Επιτροπές των μηνών Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, όπως γίνεται γνωστό από το γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρη Αναγνωστάκη.

    Η σχετική απόφαση ελήφθη από την ΚΟ και τα χρήματα, κατατέθηκαν σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, στο όνομα των κοινωφελών δομών.

    Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, παραχωρούν κάθε μήνα τα χρήματα που προέρχονται από τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής, υπέρ κοινωφελών οργανισμών και ιδρυμάτων. Η επιλογή γίνεται με κλήρωση, μεταξύ των προτάσεων που καταθέτουν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    [04] Α. Λοβέρδος: 3.500 αιτήσεις μετεγγραφών με βάση το κοινωνικό κριτήριο

    Έως απόψε το βράδυ θα έχουν αποσταλεί στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ από το υπουργείο Παιδείας, οι πίνακες με τις αιτήσεις των φοιτητών που ζητούν μετεγγραφή, ενώ οι σχολές υποδοχής υποχρεούνται μέσα στις επόμενες πέντε εργάσιμες ημέρες, δηλαδή έως την ερχόμενη Πέμπτη, να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες εντός των οποίων θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων. Η διάρκεια υποβολής των δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ ημέρες.

    Μιλώντας στον ρ/σ 9,84 ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι από τους συνολικά 12.848 φoιτητές που ζήτησαν μετεγγραφή, περίπου 3.500 επικαλέστηκαν την οικονομική τους κατάσταση. Από αυτούς, όμως, θα πάρουν μετεγγραφή οι 500 δεδομένου ότι ο σχετικός νόμος θέτει το όριο του 10% για κάθε τμήμα.

    «Άρα, από τις περίπου 13.000 αφαιρέστε 3.000, πάμε στις 10.000. Είναι αντιμετωπίσιμος ο αριθμός», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας και ζήτησε από τις πανεπιστημιακές Αρχές να προχωρήσουν τάχιστα τις διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθούν οι μετεγγραφές το συντομότερο δυνατό.

    [05] Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό

    Ισχυροί νότιοι άνεμοι συνεχίζουν να επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, δημιουργώντας μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, συνεχίζουν να μην εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των καταμαράν από τον Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό, ενώ δεν γίνονται τα τοπικά δρομολόγια στις γραμμές Σαλαμίνα - Πειραιά και Φανερωμένης Σαλαμίνας - Ελευσίνα.

    Κανονικά γίνονται τα τοπικά δρομολόγια από τη Σαλαμίνα για το Πέραμα.

    Επίσης από τις 16:50 το απόγευμα κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στο Ρίο - Αντίριο που είχαν διακοπεί για λίγες ώρες.

    [06] Συνταγματικές οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων, σύμφωνα με το Α΄ Τμήμα του ΣτΕ

    Η αυξημένη, επταμελής, σύνθεση του Α΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε κατά πλειοψηφία ότι οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων που χορηγούνται από τα ασφαλιστικά Ταμεία είναι συνταγματικές και σύμφωνες προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά λόγω μείζονος σπουδαιότητας του ζητήματος η υπόθεση παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, το ίδιο Τμήμα του ΣτΕ είχε κρίνει ότι είναι συνταγματικές οι περικοπές των κυρίων συντάξεων, ενώ και πάλι λόγω σπουδαιότητας του ζητήματος παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.

    [07] Την Κυριακή τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των τραπεζών

    Ενημερώνονται σήμερα από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που σχετίζονται με την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

    Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την ΕΚΤ την Κυριακή το μεσημέρι, ενώ μετά οι συστημικές τράπεζες θα προβούν σε αναλυτικές ανακοινώσεις, με βάση τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί.

    Οι τράπεζες θα έχουν προθεσμία δύο εβδομάδων να υποβάλουν τα capital plans, περιγράφοντας πώς θα καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες, σε περίπτωση που υπάρξουν, και στη συνέχεια η υλοποίηση του σχεδιασμού όπως θα έχει εγκριθεί, εντός έξι ή εννέα μηνών, θα ελέγχεται από την ΕΚΤ.

    [08] Ο Ν. Αναστασιάδης εισήχθη σε νοσοκομείο των Βρυξελλών

    Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης εισήχθη σήμερα, αργά το απόγευμα, σε Ειδικό Ωτορινολαρυγγολογικό Νοσοκομείο των Βρυξελλών, όπου του χορηγήθηκε εξειδικευμένη αγωγή.

    Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι καλά στην υγεία του και για καθαρά προληπτικούς λόγους, ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει απόψε στο νοσοκομείο.

    [09] Έκρηξη βόμβας σε συγκέντρωση ισλαμιστικού κόμματος στο Πακιστάν

    Μια βόμβα εξερράγη σήμερα εν μέσω μιας μαζικής συγκέντρωσης του μεγαλύτερου ισλαμιστικού κόμματος του Πακιστάν, στην ασταθή επαρχία Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας --όπου νωρίτερα σήμερα σημειώθηκαν επιθέσεις με τουλάχιστον 10 νεκρούς-- ανακοίνωσαν οι Αρχές.

    Η βόμβα εξερράγη στην Κουέτα κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης του κόμματος Τζαμαάτ ε Ουλεμά ε Ισλάμ του μουλά Φαζλούρ Ρεχμάν, της ισλαμιστικής πολιτικής δύναμης που καταλαμβάνει τις περισσότερες έδρες στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο του Πακιστάν, σύμφωνα με την αστυνομία στην επαρχία, η οποία έκανε λόγο για έναν νεκρό και 14 τραυματίες.

    «Πρόκειται για μια βομβιστική επίθεση, καταμετρούμε τουλάχιστον έναν νεκρό και 14 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαμίντ Χαν, ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της επαρχίας, αλλά επισήμανε πως ο απολογισμός ενδέχεται να είναι βαρύτερος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 October 2014 - 16:30:28 UTC