Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση Κυρ. Μητσοτάκη - Αλ. Μητρόπουλου για «παράνομες προσλήψεις»
  • [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο
  • [03] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον Πρόεδρο της Αυστρίας
  • [04] Σε δίκη παραπέμπονται 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ο πρώην διευθυντής των Φυλακών Νιγρίτας, για το θάνατο του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι
  • [05] Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στο κοινοβούλιο της Οτάβας
  • [06] Η οικονομία, οι κλιματικές αλλαγές, και η αντιμετώπιση του Έμπολα, στη Σύνοδο Κορυφής
  • [07] ΔΝΤ: Σημαντική πρόοδος στην Κύπρο
  • [08] Ένοπλος άνοιξε πυρ κοντά στο κοινοβούλιο στην Οτάβα

  • [01] Αντιπαράθεση Κυρ. Μητσοτάκη - Αλ. Μητρόπουλου για «παράνομες προσλήψεις»

    Πόρισμα του ΑΣΕΠ που «δείχνει» τον Δήμο Δραπετσώνας - Κερατσινίου να έχει προβεί σε παράνομες προσλήψεις, κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ταυτοχρόνως δε, κατήγγειλε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, με την ιδιότητα του εργατολόγου, γνωμοδότησε πως ουδείς πληροί τους όρους του ΠΔ, ενώ σήμερα βρίσκεται στην όχθη εκείνων που υποθάλπουν τους παράνομους διορισμούς.

    Το πόρισμα υπογράφεται από τον σύμβουλο του ΑΣΕΠ, πρώην αρεοπαγίτη κ. Λυμπερόπουλο και σ' αυτό καταγράφεται ότι η δημοτική αρχή της Δραπετσώνας γνώριζε ότι προχωρούσε σε παρά τω νόμω μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, αφού είχαν θέσει υπόψη όλες τις περιπτώσεις των υπαλλήλων στον καθηγητή εργατικού δικαίου Αλέξη Μητρόπουλο κι εκείνος γνωμάτευσε ότι «ουδείς των υπαλλήλων πληροί τις προϋποθέσεις του ΠΔ».

    Παίρνοντας τον λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος είπε πως δεν γνωμάτευσε ότι είναι παράνομοι οι υπάλληλοι, αλλά ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του διατάγματος της κυβέρνησης Καραμανλή, το οποίο ήταν πολύ αυστηρό και ότι εκμεταλλεύτηκαν τους εργαζόμενους.

    [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο

    Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες καθώς και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Οικονομίας, ενόψει και της επόμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα, βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης που έχουν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

    «Δεν χρειαζόμαστε άλλο μνημόνιο, όχι μόνο βγαίνουμε, αλλά η Ελλάδα θα είναι απολύτως ασφαλής στην μετά μνημόνιο εποχή» δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ. Ο Αντ. Σαμαράς τόνισε ότι την πόλωση κανείς δεν την θέλει αλλά δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιτρέψει σε κανέναν να καταργήσει όσα έχουν γίνει και να εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις. Υπογράμμισε ότι τα δυόμισι χρόνια έγιναν πολλά και θα γίνουν περισσότερα αρκεί «να μην πέσουμε ξανά σε περιδίνηση και πολιτική αβεβαιότητα και να συνεχίσουμε τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων γιατί αυτό είναι το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού».

    [03] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον Πρόεδρο της Αυστρίας

    «Με τον καλό του λόγο και τις κινήσεις του» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αυστρίας Χάινς Φίσερ «στηρίζει τη χώρα μας στην προσπάθειά της να βγει οριστικά από το καθεστώς του μνημονίου και την επιτήρηση της τρόικας». Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αυστριακό Πρόεδρο που βρίσκεται στην Αθήνα, προσκεκλημένος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Φίσερ είναι «βαθύς και γνήσιος φίλος της Ελλάδας, αγαπάει τη χώρα μας και ξέρει τόσο τους ανθρώπους όσο και τα προβλήματα της χώρας», ο κ. Βενιζέλος τόνισε τη σημασία της «κοινής αντίληψης» - στη συγκεκριμένη συγκυρία «που είναι γεμάτη από προκλήσεις» - για τις εξελίξεις στα δυτικά Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, η οποία αναπτύσσεται εντός «του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας και της κοινής ευρωπαϊκής θέσης».

    [04] Σε δίκη παραπέμπονται 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ο πρώην διευθυντής των Φυλακών Νιγρίτας, για το θάνατο του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι

    Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπονται 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

    Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών με το υπ' αριθμόν 189/2014 βούλευμα που δημοσίευσε, παραπέμπει τους συγκεκριμένους δεσμοφύλακες να δικαστούν για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων από τα οποία επήλθε ο θάνατος ατόμου κατά συναυτουργία.

    Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου θα καθίσει, σύμφωνα με το βούλευμα, κι ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας που αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή.

    Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απαλλάσσει από κάθε πράξη δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με το βούλευμα «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος τους».

    Εξάλλου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν προφυλακιστεί για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη. «Με βάση τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, κρίνεται αιτιολογούμενο ότι εάν αφεθούν ελεύθεροι είναι πολύ πιθανό να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα.

    [05] Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στο κοινοβούλιο της Οτάβας

    Τουλάχιστον ένας από τους δράστες της επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα στην περίβολο και μέσα στο κοινοβούλιο του Καναδά σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της χώρας CBC.

    Η αστυνομία αναζητά από ένα έως τρία άτομα. "Αυτή τη στιγμή αναζητούμε τους υπόπτους, δεν γνωρίζουμε εάν είναι ένας ή περισσότεροι" είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας Μαρκ Σουσί στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Ο ένας από τους ενόπλους ενδέχεται να έχει καταφύγει στη στέγη του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, ανέφεραν αστυνομικοί. Η περίμετρος ασφαλείας διευρύνθηκε και οι Αρχές ζήτησαν από τους περαστικούς να απομακρυνθούν και από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και να μην πλησιάζουν στα παράθυρα.

    Μετά τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό του στρατιώτη, αποφασίστηκε να κλείσουν για το κοινό οι βάσεις των καναδικών ενόπλων δυνάμεων σε όλη τη χώρα.

    [06] Η οικονομία, οι κλιματικές αλλαγές, και η αντιμετώπιση του Έμπολα, στη Σύνοδο Κορυφής

    Η οικονομία, οι κλιματικές αλλαγές και η αντιμετώπιση του ιού Έμπολα είναι τα βασικά θέματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών στις 23 και 24 Οκτωβρίου, μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει η Σύνοδος των χωρών της ευρωζώνης, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την τόνωση της ανάπτυξης.

    «Παρά την ανάκτηση της σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ και παρά τις διαρθρωτικές προσπάθειες των κρατών-μελών, η κατάσταση της οικονομίας και της απασχόλησης εξακολουθούν να ανησυχούν την ΕΕ», αναφέρει σε ενημερωτικό του έγγραφο προς τον Τύπο το Συμβούλιο της ΕΕ, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι στην καθιερωμένη προ των Συνόδων Κορυφής επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, χαρακτηρίζει την κατάσταση της οικονομίας και της απασχόλησης στην Ευρώπη «δύσκολη».

    [07] ΔΝΤ: Σημαντική πρόοδος στην Κύπρο

    «Η Κύπρος έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση της κρίσης» τονίζεται σε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καλώντας τις κυπριακές αρχές να προχωρήσουν στην «υπέρβαση των πρόσφατων καθυστερήσεων» στην εφαρμογή του προγράμματος.

    Η αποστολή του ΔΝΤ είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης, και η καθυστέρηση ολοκλήρωσής της οφείλεται στην εκκρεμότητα του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των εκποιήσεων.

    Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πότε θα γίνει η νέα αποστολή του ΔΝΤ και γενικότερα της τρόικας στην Κύπρο. Όπως είχε δηλώσει ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, η αποστολή δεν αναμένεται να μεταβεί στο νησί πριν τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

    [08] Ένοπλος άνοιξε πυρ κοντά στο κοινοβούλιο στην Οτάβα

    Τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί ακούστηκαν στην περίβολο του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου του Καναδά, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταζητούν έναν ή δύο ενόπλους που άνοιξαν πυρ λίγη ώρα νωρίτερα σε ένα μνημείο, τραυματίζοντας τον στρατιώτη που το φρουρούσε, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Από το γραφείο του πρωθυπουργού του Καναδά έγινε γνωστό ότι ο Στίβεν Χάρπερ είναι ασφαλής και έχει ήδη φύγει από το κτιριακό συγκρότημα του κοινοβουλίου, το οποίο έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ένας ένοπλος διέφυγε μετά τους πυροβολισμούς στο μνημείο τρέχοντας προς το κοινοβούλιο. Άλλες μαρτυρίες ωστόσο έκαναν λόγο για έναν άνδρα που έφυγε από το σημείο οδηγώντας ένα αυτοκίνητο. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι ο στρατιώτης που δέχτηκε τους πυροβολισμούς έχει τραυματιστεί σοβαρά και ότι τραυματιοφορείς που έσπευσαν στο σημείο με ασθενοφόρα του έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 October 2014 - 16:30:25 UTC