Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους
  • [02] Μετανάστες επιχείρησαν να καταλάβουν νταλίκες στο λιμάνι του Καλέ
  • [03] Εργαζόμενος του ΟΗΕ πέθανε από Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε
  • [04] Η Μόσχα επεκτείνει το εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα
  • [05] «Τρίποντο» για τον ΠΑΣ Γιάννινα

  • [01] Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

    Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προχώρησε σε έξι αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πόλη Κομπάνι της Συρίας χθες και σήμερα εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση (CentCom) των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.

    Οι δυνάμεις των ΗΠΑ, σε συντονισμό με ιρακινά χερσαία στρατεύματα, έκαναν επίσης έξι αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης στο Ιράκ, κοντά στη Φαλούτζα και στη Μπάιτζι, με τη συμβολή της Γαλλίας και της Βρετανίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης.

    Στο Ιράκ οι τρεις από τις επιδρομές έπληξαν θέσεις του ΙΚ νότια του διυλιστηρίου της Μπάιτζι, μια μικρή ομάδα τζιχαντιστών, αλλά και οχήματα και κτίρια. Στη Φαλούτζα επλήγη μια μεγάλη μονάδα μαχητών του ΙΚ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Στη Συρία αμερικανικά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να καταστρέψουν ένα μέρος της βοήθειας που είχε ριφθεί νωρίτερα από αέρος για τους Κούρδους μαχητές ώστε να αποτραπεί «το να πέσουν οι προμήθειες στα χέρια του εχθρού».

    [02] Μετανάστες επιχείρησαν να καταλάβουν νταλίκες στο λιμάνι του Καλέ

    Τουλάχιστον 300 μετανάστες επιχείρησαν σήμερα το απόγευμα να καταλάβουν νταλίκες που περίμεναν στο λιμάνι του Καλέ τη σειρά τους για να επιβιβαστούν σε πλοία με προορισμό τη Βρετανία, υποχρεώνοντας την αστυνομία να επέμβει για να τους διαλύσει, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

    "Περίπου 300-400 μετανάστες προσπάθησαν να ανέβουν στις νταλίκες και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν" ενώ ζήτησαν και ενισχύσεις, είπε η πηγή αυτή σε έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Τα φορτηγά που περίμεναν στο λιμάνι ήταν περισσότερα απ' ό,τι συνήθως και κάποιοι από τους μετανάστες κατάφεραν αναμφίβολα να τρυπώσουν σε ορισμένα από αυτά χωρίς να τους αντιληφθούν οι αστυνομικοί, εξήγησε ο ίδιος.

    Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες που κατάγονται κυρίως από το Σουδάν, την Ερυθραία, τη Συρία και άλλες εμπόλεμες ζώνες κατακλύζουν το Καλέ ελπίζοντας ότι θα τους δοθεί μια ευκαιρία να περάσουν απέναντι, στη Βρετανία. Οι τοπικές αρχές υπολογίζουν ότι την περασμένη εβδομάδα περίπου 1.400-1.500 άνθρωποι ζούσαν σε καταυλισμούς γύρω από το λιμάνι.

    [03] Εργαζόμενος του ΟΗΕ πέθανε από Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

    Ένας εργαζόμενος των Ηνωμένων Εθνών πέθανε από τον Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής οργανισμός.

    Ο άνδρας αυτός, ένας οδηγός στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τις γυναίκες, είναι ο τρίτος υπάλληλος του Οργανισμού που χάνει τη ζωή του από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ξέσπασε η επιδημία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ, τον Στεφάν Ντουζαρίτς, η σύζυγός του έχει προσβληθεί επίσης από τον ιό και λαμβάνει θεραπεία.

    "Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενούς μας στη Σιέρα Λεόνε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, υπό τις παρούσες συνθήκες", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Ένας Σουδανός που εργαζόταν στις υπηρεσίες υγείας του ΟΗΕ στη Λιβερία πέθανε τον περασμένο μήνα στη Γερμανία όπου είχε μεταφερθεί για νοσηλεία. Ένας άλλος εργαζόμενος των Ηνωμένων Εθνών, ένας Λιβεριανός, πέθανε και αυτός την ίδια περίοδο, κατά πάσα πιθανότητα από τον Έμπολα.

    Η χειρότερη επιδημία του Έμπολα στην ιστορία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 4.500 ανθρώπους από την αρχή του έτους στη Δυτική Αφρική.

    [04] Η Μόσχα επεκτείνει το εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα

    H Ρωσία αποφάσισε σήμερα να επεκτείνει το εμπάργκο που έχει επιβάλλει στα ευρωπαϊκά αγροδιατροφικά προϊόντα, εντάσσοντας σε αυτό τα παραπροϊόντα σφαγίων, τα ζωικά άλευρα, το λίπος και άλλα παράγωγα βοοειδών, χοίρων και πουλερικών ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής κτηνιατρικής υπηρεσίας Rosselkhznadzor.

    Τα προϊόντα αυτά δεν είχαν μέχρι στιγμής ενταχθεί στον κατάλογο των προϊόντων διατροφής, στα οποία έχει επιβληθεί το εμπάργκο στις αρχές Αυγούστου από τη Ρωσία ως αντίμετρο για τις δυτικές κυρώσεις που εγκρίθηκαν εναντίον της, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξέι Αλεξέενκο, ο οποίος προσέθεσε ότι η απόφαση λήφθηκε εξαιτίας των «παραβιάσεων των κανονισμών ασφαλείας», κυρίως εξαιτίας μιας μικροβιακής μόλυνσης.

    Η Rosselkhznadzor ανέφερε ότι εντόπισε, κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων μηνών, 17 παραβιάσεις υγειονομικών κανονισμών και ανακάλυψη ιχνών αντιβιοτικών σε προϊόντα που προέρχονται από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Πολωνία.

    [05] «Τρίποντο» για τον ΠΑΣ Γιάννινα

    Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και πρώτη εκτός έδρας πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα επί του Πανιωνίου με 1-0, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η «αυλαία» της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ του Ακόστα στο 62΄ χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη, που είχε να νικήσει από την πρεμιέρα της περιόδου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 October 2014 - 20:30:24 UTC