Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο σε μια νύχτα
  • [02] Αύριο καταθέτει ο Ν. Κωνσταντόπουλος
  • [03] Κατά του Αδ. Γεωργιάδη και της διοίκησης των φυλακών Διαβατών, το νέο κείμενο Μαζιώτη
  • [04] Στο Βερολίνο οι Γάλλοι υπουργοί Οικονομίας για να πείσουν για προϋπολογισμό και ανάγκη επενδύσεων
  • [05] Ανοδικά κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο
  • [06] Ξεμπλοκάρει η καταβολή των εφάπαξ των συνταξιούχων του Δημοσίου
  • [07] Ο ΠΟΥ κήρυξε το τέλος της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Νιγηρία
  • [08] Οι Κούρδοι της Συρίας προσβλέπουν σε μεγαλύτερη βοήθεια από τις ΗΠΑ
  • [09] Η αντιμετώπιση του Έμπολα, στο επίκεντρο του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ
  • [10] Ξαναγράφεται η ιστορία του σεξ, το οποίο ξεκίνησε πριν από 385 εκατ. χρόνια (μεταξύ ψαριών)

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο σε μια νύχτα

    Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους σε μία νύχτα και με μία νομοθετική πράξη, έτσι όπως πραξικοπηματικά μας το επέβαλαν, δήλωσε στο MEGA ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Τόνισε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

    «Δεν θα πάρουμε σφουγγάρι και θα το σβήσουμε, θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους» ανέφερε σχετικά με το χρέος, υποστήριξε ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο και τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί μίας συνολικής λύσης είναι «δυνατά» και συμπλήρωσε: «Η χώρα διαλύεται. Αυτό μας υποχρεώνει στην εφαρμογή μίας ριζοσπαστικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα». «Εμείς δε χρωστάμε, μας χρωστάνε» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης. Ανέφερε ακόμη, πως από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό του κράτους θα αρχίσουν να εγγράφονται και οι απαιτήσεις της Ελλάδας από το κατοχικό δάνειο αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

    [02] Αύριο καταθέτει ο Ν. Κωνσταντόπουλος

    Αύριο (Τρίτη) αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα Εφετών Π.Παναγιωτόπουλο, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος που κλήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Η κατάθεση του κ. Κωνσταντόπουλου είχε προγραμματιστεί για σήμερα, ωστόσο το ραντεβού του με τον εισαγγελικό λειτουργό άλλαξε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του μάρτυρα. Ο κ. Κωνσταντόπουλος φέρεται να είναι ο πρώτος που είχε μιλήσει για παροχές σε βουλευτές, προκειμένου να μην γίνουν πρόωρες εκλογές, σε δήλωσή του στις αρχές Σεπτεμβρίου στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Στην επίμαχη δήλωση ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε: «Γίνονται παρασκηνιακές προσπάθειες για να μη γίνουν εκλογές, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα που θυμίζουν παλιές, αμαρτωλές εποχές». Αύριο στον εισαγγελέα έχει κληθεί και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ.Πανούσης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις και άλλων πολιτικών προσώπων.

    [03] Κατά του Αδ. Γεωργιάδη και της διοίκησης των φυλακών Διαβατών, το νέο κείμενο Μαζιώτη

    Κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ 'Αδωνι Γεωργιάδη και της διοίκησης των φυλακών Διαβατών, όπου κρατείται, στρέφεται ο Νίκος Μαζιώτης, δύο μέρες μετά την επανεμφάνιση της συντρόφου του, Πόλας Ρούπα. Ο Μαζιώτης υποστηρίζει, σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Indymedia, ότι με παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη, οι Αρχές των φυλακών έκλεισαν τα τηλέφωνα κάποιες ώρες την Παρασκευή, έτσι ώστε να μη μιλήσει σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο. Πρόκειται για την εκδήλωση στην οποία διαβάστηκε το μακροσκελές μανιφέστο της Πόλας Ρούπα.

    «Παραμονές της εκδήλωσης στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, ένας από τους γνωστούς δήμιους του ελληνικού λαού, από τους πιο ένθερμους προσκυνημένους της υπερεθνικής ελίτ και των δανειστών και οπαδούς της πολιτικής και κοινωνικής γενοκτονίας που εφαρμόζεται για τη διάσωση του καπιταλιστικού συστήματος και κοινοβουλευτικός αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, ζητά παρέμβαση έτσι ώστε να απαγορευτεί η εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, στην οποία θα μιλούσα μέσα από τη φυλακή Διαβατών» αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο με την υπογραφή του.

    [04] Στο Βερολίνο οι Γάλλοι υπουργοί Οικονομίας για να πείσουν για προϋπολογισμό και ανάγκη επενδύσεων

    Στο Βερολίνο μεταβαίνουν σήμερα, οι Γάλλοι υπουργοί Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν και Οικονομικών Μισέλ Σαπέν για να συναντήσουν τους Γερμανούς ομολόγους τους Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Διπλός θεωρείται ο στόχος της επίσκεψης των Γάλλων υπουργών στο Βερολίνο : Η Γαλλία αναζητεί κατ'αρχάς την υποστήριξη της Γερμανίας για τον προϋπολογισμό 2015, όπου το έλλειμμα για ακόμα μια φορά ξεφεύγει από το 3% (4,3%), με κίνδυνο να απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα το Παρίσι αισιοδοξεί να πείσει το Βερολίνο να προχωρήσει σε επενδύσεις που θα μπορούσαν να αποδειχθούν ευεργετικές για τις δύο χώρες και κατά συνέπεια και για την ευρωζώνη.

    Ο υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν πηγαίνει μάλιστα με πολύ συγκεκριμένη πρόταση, ζητώντας από τη Γερμανία να προχωρήσει έως το 2018 σε επενδύσεις 50 δισεκ. ευρώ.

    Μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου στις 16:30 ώρα Ελλάδας.

    [05] Ανοδικά κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο

    Προσπαθεί να σταθεροποιηθεί η αγορά στα επίπεδα των 930 μονάδων μετά τις ακραίες διακυμάνσεις των προηγούμενων συνεδριάσεων. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:30 διαμορφώνεται στις 934,28 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,27%. Ενδοσυνεδριακά έχει κινηθεί σε εύρος διακύμανσης 26 μονάδων. Έχει καταγράψει ανώτερη τιμή στις 950,84 μονάδες (+2,04%) και κατώτερη στις 924,49 μονάδες (-0,79%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 39,95 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,30%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,81%.

    [06] Ξεμπλοκάρει η καταβολή των εφάπαξ των συνταξιούχων του Δημοσίου

    Επισπεύδονται κατά δυο μήνες οι πληρωμές των εφάπαξ για 31.200 δικαιούχους από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα». Η καταβολή γίνεται μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να ενισχυθούν με 420 εκατ. ευρώ οι φορείς πρόνοιας του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, του ιδιωτικού τομέα, του ΝΑΤ καθώς και τα μετοχικά ταμεία των στρατιωτικών (Στρατού Ξηράς, Ναυτικού, Αεροπορίας).

    Οι καταβολές θα γίνουν σε δύο δόσεις έως το τέλος του έτους, ενώ τα ποσά που θα λάβουν ως κυμαίνονται από 18.715 ευρώ έως 39.926 ευρώ, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας και το εκπαιδευτικό επίπεδο. Όσοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τον Αύγουστο του 2013 και η απόφαση για τη συνταξιοδότησή τους εκδόθηκε μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου, θα λάβουν το εφάπαξ με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού. Για όσους βγήκαν στη σύνταξη μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 το καταβαλλόμενο εφάπαξ θα υπολογιστεί με το νέο, μεικτό σύστημα.

    [07] Ο ΠΟΥ κήρυξε το τέλος της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Νιγηρία

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε σήμερα το επίσημο τέλος της επιδημίας του ιού Εμπολα στη Νιγηρία, ύστερα από 42 ημέρες --δηλαδή δύο περιόδους επώασης του ιού, καθώς καθεμιά διαρκεί 21 ημέρες-- από τότε που είχε επιβεβαιωθεί το τελευταίο κρούσμα. "Η Νιγηρία έχει πλέον απαλλαγεί από την επιδημία του ιού Εμπολα. Πρόκειται για θεαματική επιτυχία που δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η επιδημία του Εμπολα μπορεί να σταματήσει", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ρούι Γκάμα Βας σε συνέντευξη Τύπου στην Αμπούζα.

    [08] Οι Κούρδοι της Συρίας προσβλέπουν σε μεγαλύτερη βοήθεια από τις ΗΠΑ

    Η κυριότερη ένοπλη οργάνωση Κούρδων της Συρίας που μάχεται κατά των τζιχαντιστών στην πόλη Κομπάνι, στη μεθόριο Συρίας-Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα μέσω εκπροσώπου της ότι προσβλέπει σε μεγαλύτερη βοήθεια ύστερα από τις ρίψεις πολεμοφοδίων και όπλων που πραγματοποίησαν για πρώτη φορά οι ΗΠΑ προς τους μαχητές της.

    Χθες Κυριακή, σε ανακοίνωσή της η αμερικανική Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση ανέφερε ότι μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων "παρέδωσαν όπλα, πυρομαχικά και ιατρικές προμήθειες στις κουρδικές αρχές του Ιράκ με τον εξοπλισμό να προορίζεται για τη συνεχιζόμενη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, οι μαχητές του οποίου επιχειρούν να καταλάβουν το Κομπάνι".

    "Θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων και σίγουρα εξακολουθούμε να ελπίζουμε σε μεγαλύτερη βοήθεια", δήλωσε στο Ρόιτερς μέσω Skype ο Ρεντούλ Ξελίλ.

    [09] Η αντιμετώπιση του Έμπολα, στο επίκεντρο του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

    Η παροχή βοήθειας στις αφρικανικές χώρες που μαστίζονται από την επιδημία του Έμπολα θα επικρατήσει στις συνομιλίες των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών που θα συνεδριάσουν αργότερα σήμερα στο Λουξεμβούργο, οι οποίοι αναμένεται να εγγυηθούν στους εργαζόμενους στις ανθρωπιστικές οργανώσεις τον άμεσο επαναπατρισμό τους σε περίπτωση προσβολής τους από τον ιό. Με περισσότερους από 4.500 νεκρούς, η επιδημία αποτελεί την «πιο επιτακτική κρίση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε» δήλωσε ευρωπαίος διπλωμάτης.

    Οι υπουργοί «θα αντιμετωπίσουν την απειλή πιο αποφασιστικά σε σχέση με πριν» δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή, πριν από τη σύνοδο κορυφής αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις Βρυξέλλες και θα εξετάσει τα μέτρα που θα ληφθούν για να αποτραπεί η είσοδος και η εξάπλωση του ιού σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ο Γερμανός υπουργός Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγερ τάχθηκε χθες υπέρ της σύστασης μιας πλατφόρμας πολιτών που θα επιτρέπει την προώθηση της βοήθειας, την εκπαίδευση εθελοντών και τη συγκρότηση ομάδων ιατρών-εμπειρογνωμόνων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποσχεθεί να αποδεσμεύσει περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τις πλέον πληγείσες χώρες.

    [10] Ξαναγράφεται η ιστορία του σεξ, το οποίο ξεκίνησε πριν από 385 εκατ. χρόνια (μεταξύ ψαριών)

    Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τις απαρχές της συνουσίας και τα αρχαιότερα γεννητικά όργανα, που επέτρεψαν σε δύο οργανισμούς να κάνουν σεξ με διείσδυση του αρσενικού μορίου στο θηλυκό, αν και όχι ακριβώς με τον τρόπο που το φανταζόμαστε. Η ανακάλυψη οδηγεί στο να ξαναγραφτεί η πανάρχαια ιστορία του σεξ στον πλανήτη μας. Η «πρωτιά» συνέβη ανάμεσα σε ψάρια (πλακόδερμα) που ζούσαν πριν από περίπου 385 εκατ. χρόνια. Η σεξουαλική πράξη κατά πάσα πιθανότητα γινόταν κάπως ασυνήθιστα, με το πλαϊνό μέρος και των δύο συντρόφων, καθώς το αρσενικό γεννητικό όργανο ήταν ένα οστό σε σχήμα αγγλικού γράμματος L, ενώ το θηλυκό ψάρι διέθετε μια μικρή ανατομική δομή στο πίσω μέρος του, δύο μικρά οστά, ανάμεσα στα οποία «κλείδωνε» το αρσενικό μόριο που μετέφερε το σπέρμα. Τα πλακόδερμα είναι οι αρχαιότεροι σπονδυλωτοί πρόγονοι των ανθρώπων.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 October 2014 - 10:30:28 UTC