Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: «Δίπολο της νέας συμφοράς» η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Στο αρχείο η έρευνα για την υπόθεση διαφθοράς στην Τουρκία
  • [03] «Δεν υπάρχει συμφωνία για την απελευθέρωση των κοριτσιών που κρατά η Μπόκο Χαράμ»
  • [04] Παναθηναϊκός-Τούροβ 84-77
  • [05] Παναθηναϊκός-Τούροβ 42-35 στο ημίχρονο

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: «Δίπολο της νέας συμφοράς» η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε από τη Λαμία τόσο στην κυβέρνηση για τα μέτρα που έχει πάρει όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ για «κοκορομαχίες αποπροσανατολισμού» χαρακτηρίζοντας συγχρόνως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «δίπολο της νέας συμφοράς».

    Από το βήμα του Δημοτικού Θεάτρου της Λαμίας όπου εξελίσσονται οι εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από την γερμανική κατοχή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέβασε πολύ ψηλά τους τόνους στην επίθεσή του στη Χρυσή Αυγή τονίζοντας την ανάγκη «να μπει η πραγματική ιστορία στα σχολεία» όπως χαρακτηριστικά είπε, τονίζοντας ότι «μόνο έτσι θωρακίζεται η νέα γενιά, μετά από 70 χρόνια. Έτσι θα απομονώνει τα φαντάσματα του παρελθόντος, του Χίτλερ και του Μουσολίνι, και τους επίδοξους απογόνους τους, σημερινούς φασίστες, ναζιστές, τη σαπίλα του ντουνιά, τους χρυσαυγίτες εγκληματίες, τα λαμόγια αυτά, των αφεντικών και της νύχτας, που δεν πρόλαβαν να μπουν στη βουλή και άρχισαν να οργανώνουν τάγματα εφόδου, να προχωράνε σε εμπρησμούς και επιθέσεις, αλλά και να καλοπερνάνε, κοροϊδεύοντας τους οπαδούς τους, το πόπολο» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

    [02] Στο αρχείο η έρευνα για την υπόθεση διαφθοράς στην Τουρκία

    Τούρκοι εισαγγελείς έθεσαν στο αρχείο την έρευνα για διαφθορά σε βάρος 53 υπόπτων, περιλαμβανομένων των γιων δύο πρώην υπουργών, κλείνοντας ένα σκάνδαλο που έπληττε τον στενό κύκλο του προέδρου πλέον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επί μήνες, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ.

    Το σκάνδαλο χαρακτηρίστηκε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που εκλήθη να αντιμετωπίσει ο τότε πρωθυπουργός Ερντογάν στα 11 χρόνια της πολιτικής του κυριαρχίας, καθώς οδήγησε σε παραίτηση τρία μέλη της κυβέρνησής του. Η αντίδραση του νυν Προέδρου -το γεγονός ότι επέβαλε πιο αυστηρούς ελέγχους στη χρήση του Διαδικτύου, ενώ προέβη σε μαζικές μεταθέσεις και καθαιρέσεις αστυνομικών, δικαστικών και εισαγγελέων- προκάλεσε επίσης κατακραυγή εντός κι εκτός της χώρας.

    Εισαγγελείς της Κωνσταντινούπολης έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται η υπόθεση, επισημαίνοντας πως ο τρόπος με τον οποίο συγκεντρώθηκε το αποδεικτικό υλικό δεν ήταν ο κατάλληλος, ενώ δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις για την τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης ούτε για σύσταση και συμμορία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN T?rk.

    [03] «Δεν υπάρχει συμφωνία για την απελευθέρωση των κοριτσιών που κρατά η Μπόκο Χαράμ»

    Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της Νιγηρίας διέψευσε απόψε την ανακοίνωση στην οποία είχε προβεί νωρίτερα η προεδρία της χώρας, τονίζοντας ότι ακόμη δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία με την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ για την απελευθέρωση των περίπου 200 κοριτσιών που παραμένουν σε ομηρεία εδώ και έξι μήνες.

    Όταν ρωτήθηκε εάν έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την απελευθέρωση των κοριτσιών, ο υπεύθυνος του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών Μάικ Ομέρι απάντησε: "Όχι. Αυτό το θέμα δεν έχει ακόμη διευθετηθεί, όμως πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο".

    Νωρίτερα, ο πρώτος γραμματέας της προεδρίας της Νιγηρίας, ο Χάσαν Τούκουρ, είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για μια εκεχειρία και για την απελευθέρωση των μαθητριών. "Δέχτηκαν να τις αφήσουν ελεύθερες στο Τσίμποκ", είπε αναφερόμενος στις 219 έφηβες που απήχθησαν στις 14 Απριλίου από το σχολείο τους στη βορειοανατολική Νιγηρία.

    Πάντως η προεδρία, ο στρατός και οι υπηρεσίες ασφαλείας της Νιγηρίας επιβεβαίωσαν ότι επιτεύχθηκε συμφωνία εκεχειρίας με την Μπόκο Χαράμ. Σύμφωνα με τον Ομέρι, οι εκπρόσωποι της ισλαμιστικής οργάνωσης είπαν ότι όλοι οι όμηροι που κρατούν, συμπεριλαμβανομένων και των κοριτσιών, είναι ζωντανοί και καλά στην υγεία τους.

    [04] Παναθηναϊκός-Τούροβ 84-77

    «Ποδαρικό» με νίκη για τον Παναθηναϊκό στον Γ' όμιλο της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 84-77 της πολωνικής Τούροβ στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Σλότερ και Παππά, οι οποίοι σημείωσαν από 16 πόντους.

    [05] Παναθηναϊκός-Τούροβ 42-35 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 October 2014 - 20:30:25 UTC