Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Μεϊμαράκης: Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτός ο Αλ. Τσίπρας σε διάλογο με τον Στ. Θεοδωράκη
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα προβλήματά της
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Αλαζονική η εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
  • [05] Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Επιτροπή για το προσχέδιο του προϋπολογισμού
  • [06] Αγνοείται ορειβάτης στον Όλυμπο
  • [07] Σχεδόν 4.500 οι νεκροί από τον Εμπόλα στη δυτική Αφρική

  • [01] Ευ. Μεϊμαράκης: Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα

    «Δεν πρέπει να χαθεί η εμπιστοσύνη που κερδίσαμε με θυσίες τα τελευταία δύο χρόνια» δήλωσε απόψε στην Πάτρα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή την πτώση του δείκτη του Χρηματιστηρίου και τις αντιδράσεις των αγορών.

    Στην συνέχεια ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε ότι οι αγορές χρειάζονται την πολιτική σταθερότητα, για να είναι ασφαλείς ότι θα εφαρμοστεί το συμφωνημένο οικονομικό πρόγραμμα. Επίσης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι είναι σημαντικό να δείξει η Ελλάδα ότι μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να βγει ξανά στις αγορές.

    Απευθυνόμενος προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση τόνισε πως εάν έχει στόχο να ορθοποδήσει η οικονομία, «έστω κι αν πάνε από άλλο δρόμο, πρέπει να βρούμε όλοι μαζί το θετικό κλίμα για να μην μπει η οικονομία σε κατήφορο».

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτός ο Αλ. Τσίπρας σε διάλογο με τον Στ. Θεοδωράκη

    Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανοιχτός σε διάλογο με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, παρά την επίθεση που εξαπέλυσε ο δεύτερος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνάντησή του με τον κ. Καμένο.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανεπίσημο σημείωμά του, αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι πάντα ανοιχτός στον δημόσιο διάλογο με επικεφαλής άλλων πολιτικών δυνάμεων, ανεξάρτητα από τον βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας με τις θέσεις τους».

    [03] Αντ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα προβλήματά της

    Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τηλεφώνησε στον νέο πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών, Κώστα Αγοραστό και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, του είπε ότι η «κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα της».

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Αλαζονική η εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι συμφωνεί απολύτως με την ομιλία του πρωθυπουργού.

    Τόνισε επίσης ότι «η πρωτοβουλία μας να προσδιορίσουμε την έναρξη της διαδικασίας της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο και να ζητήσουμε εμείς την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση, έχει ενοχλήσει βαθύτατα την αντιπολίτευση γιατί ακύρωσε σενάρια και στην πραγματικότητα διέψευσε μια ολόκληρη στρατηγική».

    Χαρακτήρισε αλαζονική την εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και κυρίως την «απαίτηση η κυβέρνηση να εγκαταλείψει το έργο της και την αποστολή της, η χώρα να οδηγηθεί τώρα σε εκλογές, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την οριστική έξοδο από την κρίση και την αλλαγή σελίδας για τη μετά το μνημόνιο εποχή. Δεν θέλουν να φτάσουμε σε αυτή τη φάση».

    [05] Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Επιτροπή για το προσχέδιο του προϋπολογισμού

    Με διατήρηση του χάσματος απόψεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση του σχεδίου προϋπολογισμού του 2015.

    Περισσότερο οι ειδικοί εισηγητές και αγορητές της ΝΔ, και λιγότερο οι συνάδελφοί τους του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκαν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για συνειδητή προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας και οικονομικής της υπονόμευσης, ενώ υπερασπίστηκαν το προσχέδιο, με βασικό επιχείρημα την υπερκάλυψη των μέχρι σήμερα στόχων, των Προϋπολογισμών των ετών 2013 και 2014.

    "Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, όλοι παραδέχονται πως οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση - και ο πρόεδρος του Eurogroup ζητά να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ακόμα και η Γερμανία. Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, ανήκουν σε μία απομονωμένη μειοψηφία της Ευρώπης, χωρίς ίχνος πολιτικής επιρροής και με εντελώς, μυωπική ανάλυση των πραγμάτων" ανέφερε στην ομιλία της η ειδική εισηγήτρια της ΝΔ, Φεβρωνία Πατριανάκου, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, "συνιστώσα της οπισθοδρόμησης".

    Ο ειδικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Γκόκας, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει εάν τάσσεται υπέρ της μονομερούς διαγραφής του χρέους, ή της διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο όπου ήδη πραγματοποιείται η συζήτηση της Ελλάδας με τους δανειστές της. "Τι θα γίνει με τις συμφωνίες που υπάρχουν, ή αυτές που αισιοδοξούμε πως θα υπάρξουν;" αναρωτήθηκε.

    Οι αγορητές του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτησαν, τόσο τις προβλέψεις του σχεδίου προϋπολογισμού, όσο και την οικονομική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης συνολικά.

    "Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως έχει τελειώσει το Μνημόνιο και πως "αλλάζουμε σελίδα". Όμως ο Μάριο Ντράγκι λέει ότι χωρίς ευρωπαϊκό πρόγραμμα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα αγοράσει ελληνικά πιστοποιημένα δάνεια και καλυμμένα ομόλογα - και η Κριστίν Λαγκάρντ λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει σε πρόγραμμα προληπτικής στήριξης" παρατήρησε ο Δ. Γελαλής, ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

    "Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το προσχέδιο δεν αφιερώνεται κανένα συγκεκριμένο κονδύλι και λέει πως "θα υπάρξει αναδιάρθρωση σε εθνικό επίπεδο του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας". Δηλαδή, θα ξηλωθούν όλα τα προνοιακά επιδόματα και θα δοθούν με ένα διαφορετικό τρόπο. Σε ποιο βαθμό; Υπάρχει κρυφή ατζέντα;" αναρωτήθηκε στην παρέμβασή του ο ειδικός εισηγητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γαβριήλ Αβραμίδης.

    "Από έλλειμμα 15%, φτάσαμε να έχουμε έλλειμμα χαμηλότερο κατά 1,5 μονάδα από το γερμανικό και δυο μονάδες χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης - και το ΔΝΤ μας δίνει συγχαρητήρια και λέει πως πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το 2016, μέχρι τελικής εξόντωσης των πάντων" διαπίστωσε η Ασημίνα Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ). "Μας έβαλαν «τα δύο πόδια σ' ένα παπούτσι», όσο σε καμία χώρα τα εκατό τελευταία χρόνια, κι αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να πατήσετε κι εσείς πόδι για να αξιοποιήσετε αυτές τις θυσίες του ελληνικού λαού" ανέφερε απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση η βουλευτής.

    "Το Κ.Κ.Ε. δεν αναγνωρίζει κανένα χρέος, γιατί δεν το δημιούργησε ο λαόςΒ¨ ανέφερε ο ειδικός εισηγητής του, Χρήστος Κατσώτης. Μόνη διέξοδος για τον λαό, είναι να παλέψει για μια κυβέρνηση που να μπορεί να προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους, στην ανατροπή και καταγγελία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης για να βγάλει την Ελλάδα από τα δεσμά της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ".

    [06] Αγνοείται ορειβάτης στον Όλυμπο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των Αρχών για τον εντοπισμό και διάσωση 24χρονου αλλοδαπού που αγνοείται στον Όλυμπο.

    Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που συμμετέχει στις έρευνες, ο 24χρονος, Γερμανός υπήκοος μαζί με τη μητέρα του ξεκίνησαν περπατώντας, μέσω μονοπατιού, να κατεβούν από τα Πριόνια του Ολύμπου στο παλιό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Κάποια στιγμή, η μητέρα έχασε τα ίχνη του γιου της που προπορευόταν, γύρισε πίσω στα Πριόνια, απευθύνθηκε για βοήθεια στο καταφύγιο και έτσι ενημερώθηκαν οι Αρχές ότι αγνοείται ο 24χρονος.

    Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης, στη οποία παίρνει μέρος δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου, με τρία άτομα που φέρουν τον αναγκαίο διασωστικό εξοπλισμό. Στις έρευνες συμμετέχει επίσης η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με δύο άτομα, ενώ καθ'οδόν από τη Θεσσαλονίκη είναι ακόμη πέντε άτομα.

    [07] Σχεδόν 4.500 οι νεκροί από τον Εμπόλα στη δυτική Αφρική

    Συνολικά 4.493 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην ιστορία, σύμφωνα με τον απολογισμό ως την Κυριακή 12η Οκτωβρίου που δημοσίευσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

    Ο διεθνής οργανισμός ανακοίνωσε ότι συνολικά έχουν καταγραφεί 8.997 επιβεβαιωμένα, πιθανά και ύποπτα κρούσματα του ιού Έμπολα σε επτά χώρες.

    Μεταξύ των χωρών που έχουν εμφανιστεί συμπτώματα του ιού είναι η Ισπανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής [και στις δύο χώρες μολύνθηκαν εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης-, καθώς επίσης η Σενεγάλη και η Νιγηρία, χώρες οι οποίες φαίνεται ότι κατάφεραν να αποτρέψουν την εξάπλωση της ασθένειας.

    «Είναι σαφές... ότι η κατάσταση στη Γουινέα, Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε επιδεινώνεται, με εκτεταμένη και συνεχή μετάδοση (του Έμπολα)», ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 October 2014 - 20:30:25 UTC