Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηλεκτρονική κάρτα εισόδου χτυπάνε από σήμερα οι βουλευτές
  • [02] Ανδρ. Λοβέρδος: Αισιοδοξία για αλλαγή στην αναλογία ένα προς δέκα για τις προσλήψεις
  • [03] Απορρίφθηκε το αίτημα του Σάββα Ξηρού για κατ' οίκον νοσηλεία
  • [04] Μειώθηκε ο δανεισμός των τραπεζών από την ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο
  • [05] «Μαύρη» Τρίτη στο Χρηματιστήριο

  • [01] Ηλεκτρονική κάρτα εισόδου χτυπάνε από σήμερα οι βουλευτές

    Από σήμερα τέθηκε σε ισχύ η χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου των βουλευτών στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Σύμφωνα με τον νέο μέτρο, όλοι οι βουλευτές οι οποίοι έχουν πλέον στην κατοχή τους ονομαστική ηλεκτρονική κάρτα, θα πρέπει να τη «χτυπάνε» μόλις εισέρχονται στην αίθουσα της Ολομέλειας.

    Το φαινόμενο των κενών εδράνων αναμένεται ότι θα περιοριστεί, καθώς θα καταγράφονται όχι μόνο ο αριθμός αλλά και η ώρα προσέλευσης των βουλευτών.

    [02] Ανδρ. Λοβέρδος: Αισιοδοξία για αλλαγή στην αναλογία ένα προς δέκα για τις προσλήψεις

    Αισιόδοξος ότι στην εκπαίδευση θα αλλάξει η αναλογία μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση τα σχολεία θα ανοίξουν πολύ δύσκολα του χρόνου. Στο θέμα των μετεγγραφών εκτίμησε ότι οι αιτήσεις θα κυμανθούν ανάμεσα στις 15 και 20 χιλιάδες, ενώ τόνισε ότι οι αλλαγές στο δημοτικό σχολείο είναι αυτή τη στιγμή η απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου.

    «Φέτος τα καταφέραμε να ανοίξουν τα σχολεία, του χρόνου δεν θα τα καταφέρουμε» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος περιγράφοντας το πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Πολιτεία εάν διατηρηθεί η αναλογία του ένα προς δέκα. «Συντάξαμε μια μελέτη. Ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και είμαστε στην πορεία λήψης απόφασης. Δεν είμαστε υπεραισιόδοξοι αλλά το παλεύουμε, πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα θετικό κλίμα και κάτι θα βγει» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση πρέπει να υιοθετηθεί άμεσα, δεδομένου ότι οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών γίνονται με εξετάσεις ΑΣΕΠ και επομένως θα πρέπει να δοθεί ο χρόνος στους υποψηφίους να προετοιμαστούν. Ως προς το θέμα αυτό σημείωσε ακόμη ότι «δεν θα αδικήσουμε αυτούς που έχουν πετύχει σε παλαιότερες εξετάσεις και δεν έχουν προσληφθεί».

    Για το θέμα των μετεγγραφών, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι εκτίμηση είναι πως οι αιτήσεις δεν θα ξεπεράσουν τις 20.000.

    Σχετικά με τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι αυτή θα γίνει με γνώμονα το σύνθημα «λιγότερη ύλη, περισσότερη παιδεία».

    [03] Απορρίφθηκε το αίτημα του Σάββα Ξηρού για κατ' οίκον νοσηλεία

    Ομόφωνα απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, το αίτημα του καταδικασθέντα για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», Σάββα Ξηρού, ο οποίος είχε ζητήσει τη διακοπή της κράτησής του στις Φυλακές Κορυδαλλού και την κατ? οίκον νοσηλεία, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ενώ στο δικαστήριο κατέθεσαν σήμερα δύο ιατροδικαστές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, καθώς και άλλοι μάρτυρες. Παράλληλα παρουσιάσθηκαν οι δύο ιατρικές πραγματογνωμοσύνες, που πραγματοποιήθηκαν από καθηγητές ιατρούς, για την κατάσταση της υγείας του Σάββα Ξηρού, τις οποίες είχε ζητήσει το ίδιο το δικαστήριο.

    [04] Μειώθηκε ο δανεισμός των τραπεζών από την ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο

    Περιορίστηκε τον Σεπτέμβριο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όπως προκύπτει από τη μηνιαία λογιστική κατάσταση της Τραπέζης της Ελλάδος ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ στο τέλος Σεπτεμβρίου υποχώρησε στα 42,6 δισ. ευρώ από 44,5 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου.

    Σημειώνεται ότι η μείωση αυτή του δανεισμού των ελληνικών τραπεζών καταγράφεται σε ένα μήνα που η ΕΚΤ για πρώτη φορά προχώρησε στην παροχή μακροχρόνιας ρευστότητας στα πιστωτικά ιδρύματα του ευρωσυστήματος (μέσο του LTRO). Οι παρέμβαση αυτή της ΕΚΤ, όπως και οι άλλες που ακολούθησαν, έχουν ως στόχο να αυξηθούν οι χορηγήσεις των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

    [05] «Μαύρη» Τρίτη στο Χρηματιστήριο

    Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου με το κλίμα να επιδεινώνεται ραγδαία και την αγορά να διασπά βίαια καθοδικά το ψυχολογικό επίπεδο των 1.000 μονάδων, αλλά και τις 950 μονάδες, ενώ μέσω αρνητικού κλίματος και στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να σκαρφαλώνει πάνω από το 7% για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο. Η επιδείνωση του κλίματος στη χρηματιστηριακή αγορά και στην αγορά ομολόγων αποδίδεται από εγχώριους και διεθνείς αναλυτές στην έντονη ανησυχία των ξένων επενδυτών στα σχέδια εξόδου της Αθήνας από το πρόγραμμα διάσωσης, η οποία έρχεται να προστεθεί στο αυξημένο πολιτικό ρίσκο. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σε νέα χαμηλά έτους και σε χαμηλά 13 μηνών, στις 948,21 μονάδες σημειώνοντας πτώση 5,70%. Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 6ης Σεπτεμβρίου 2013 (939,34 μονάδες).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 October 2014 - 16:30:24 UTC