Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Παράγοντας αποσταθεροποίησης ο Αλ. Τσίπρας αν δεν τεκμηριώσει τις καταγγελίες του
  • [02] Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις του Π. Σκουρλέτη
  • [03] Τη διεξαγωγή συνεδρίου, ζητούν 4000 στελέχη του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Αυτόφωρο για όσους βασανίζουν και κακοποιούν ζώα

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Παράγοντας αποσταθεροποίησης ο Αλ. Τσίπρας αν δεν τεκμηριώσει τις καταγγελίες του

    Να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία, καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με δήλωσή του, με την οποία χαιρετίζει «την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών». Διαφορετικά, ο κ. Τσίπρας, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές, τονίζει ο πρωθυπουργός.

    Η δήλωση του πρωθυπουργού: Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών.

    Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

    Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία.

    Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές.

    Νωρίτερα,η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη είχε διατάξει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

    Διαβάστε επίσης:

    Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις του Π. Σκουρλέτη

    [02] Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις του Π. Σκουρλέτη

    Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

    Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστή η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή. Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε από την κυρία Κουτζαμάνη στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με την σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

    Σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Σκουρλέτης επικαλούμενος Κυριακάτικο δημοσίευμα ανέφερε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».

    [03] Τη διεξαγωγή συνεδρίου, ζητούν 4000 στελέχη του ΠΑΣΟΚ

    Τη διεξαγωγή «συνεδρίου ΠΑΣΟΚ, πρώτα και κύρια από οτιδήποτε άλλο» ζητούν 4.000 στελέχη του κόμματος, με κείμενο που δημοσιοποίησε η «Κίνηση 75» του ΠΑΣΟΚ.

    Στο κείμενο υπό τον τίτλο «4000 στελέχη ΠΑΣΟΚ - της Κίνησης 75 - ζητούν συνέδριο ΠΑΣΟΚ, αλλαγή πολιτικής τώρα, όλα από την αρχή» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «το εξαγγελθέν συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» θα πρέπει να συζητηθεί και αποφασιστεί μετά τη διεξαγωγή του εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ».

    Μεταξύ των 4000 στελεχών (τα ονόματα των οποίων έδωσαν στη δημοσιότητα επιτελικά στελέχη της πρωτοβουλίας) συμμετέχουν, όπως αναφέρεται στο κείμενο, τα μέλη της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ και Κίνησης 75: Καρχιμάκης Μιχάλης, Νιώτης Γρηγόρης, Πεταλωτής Γιώργος, Στρατάκης Μανώλης, Γιουματζίδης Βασίλης, Παπαηλιού 'Ασπα, Νούσιος Βασίλης, Σενετάκη Ειρήνη, Κορακίδης Οδυσσέας κλπ, γραμματείς και μέλη Νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικά και κοινωνικά στελέχη.

    [04] Αυτόφωρο για όσους βασανίζουν και κακοποιούν ζώα

    Εγκύκλιο προς τους προϊσταμένους των εισαγγελικών εφετών της χώρας με την οποία ζητεί να παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι προβαίνουν σε βασανισμούς ζώων, κλπ, απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη με αφορμή την ένταση των φαινομένων βασανισμού, κακοποίησης και πράξεων βίας εναντίον των ζώων. Επίσης η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει ποια όργανα της πολιτείας είναι αρμόδια για να επιλαμβάνονται παρόμοιων περιστατικών.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 October 2014 - 16:30:25 UTC