Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Βρισκόμαστε στην έξοδο από τα μνημόνια
  • [02] Ξεκινά, αύριο, η συζήτηση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού, στην αρμόδια Επιτροπή
  • [03] Συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητά η ΕΣΕΕ, για τον έλεγχο των παρανομιών στο διαδίκτυο
  • [04] «Πόθεν έσχες» επί της εμπορικής τιμής του ακινήτου
  • [05] Δεκαεπτά συλλήψεις στην αντιρατσιστική διαδήλωση, στο Σεντ Λούις
  • [06] Τριάντα νεκροί από τη σύγκρουση δύο λεωφορείων, στην Αίγυπτο
  • [07] Συμπλοκές στο Χονγκ Κονγκ - Αντιδιαδηλωτές επιχείρησαν να διαλύσουν οδοφράγματα
  • [08] Δημιουργήθηκε «έξυπνη» μπαταρία λιθίου - ιόντων που προειδοποιεί έγκαιρα πριν αρπάξει φωτιά

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Βρισκόμαστε στην έξοδο από τα μνημόνια

    «Βρισκόμαστε στην έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς βέβαια να διαταραχθούν τα δημοσιονομικά και χωρίς να δημιουργήσουμε νέα χρέη και νέα ελλείμματα» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, στον ΑΝΤ1, κρατώντας χαμηλούς τόνους για τις «διαπραγματεύσεις» με το ΔΝΤ. Πρέπει «να προχωρήσουμε με ένα δικό μας πρόγραμμα, το οποίο δεν θα είναι το πρόγραμμα της στενής επιτήρησης που είχαμε, μέχρι τώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για άτακτη κατάσταση. Μιλάμε για μία κατάσταση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των αγορών. Δεν πρέπει να σταλεί μήνυμα στο εξωτερικό και στις αγορές ότι η Ελλάδα επιστρέφει στα παλιά. Δεν πρέπει να πισωγυρίσουμε» τόνισε.

    [02] Ξεκινά, αύριο, η συζήτηση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού, στην αρμόδια Επιτροπή

    Σε θέση «μάχης» μπαίνουν από αύριο (Τρίτη) τα κόμματα στη Βουλή, καθώς ξεκινά, στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η συζήτηση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σε τρεις συνεδριάσεις και τα πρακτικά των συνεδριάσεων θα διαβιβαστούν στη συνέχεια στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος, με βάση τις παρατηρήσεις της Επιτροπής Οικονομικών, θα πρέπει να εισάγει τον Προϋπολογισμό του 2015 στη Βουλή 40 τουλάχιστον ημέρες προτού ξεκινήσει το νέο οικονομικό έτος.

    Γενικοί εισηγητές για τη συζήτηση που ξεκινά αύριο, έχουν οριστεί οι Ανδρέας Λυκουρέντζος (ΝΔ), Ευκλείδης Τσακαλώτης (ΣΥΡΙΖΑ), Ιωάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ), Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή), Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη (ΔΗΜΑΡ), Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) και Μίμης Ανδρουλάκης (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές). Ειδικοί εισηγητές έχουν οριστεί οι Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ), Δημήτρης Γελαλής (ΣΥΡΙΖΑ), Χρήστος Γκόκας (ΠΑΣΟΚ), Αρτέμιος Ματθαιόπουλος (Χρυσή Αυγή), Δημήτρης Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ) και ο Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ).

    Το προσχέδιο του προϋπολογισμού ξεκινά σε μια κρίσιμη φάση για την οποία η κυβέρνηση έχει πει ότι δρομολογείται η έξοδος από το Μνημόνιο και η αποχώρηση από το καθεστώς της τρόικας. Το ενδιαφέρον λοιπόν της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή αναμένεται να επικεντρωθεί σε αυτά τα σημεία και στις ειδήσεις που θα επιφυλάσσει για τους βουλευτές-μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής το οικονομικό επιτελείο για τις κρίσιμες επαφές αυτών των ημερών.

    [03] Συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητά η ΕΣΕΕ, για τον έλεγχο των παρανομιών στο διαδίκτυο

    Πρόταση συνεργασίας στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Εμμ. Σφακιανάκη, με στόχο την προφύλαξη του εμπορικού κόσμου της χώρας αλλά και των καταναλωτών από φαινόμενα διαδικτυακής απάτης στο πλαίσιο της νομοθεσίας του ΠΔ 131/2003 για τη νόμιμη δραστηριότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου, κατέθεσε η ΕΣΕΕ.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η αξία του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα την επόμενη διετία μπορεί να ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ από 3,2 δισ. το 2013. Για μια αγορά που αναπτύσσεται με ρυθμούς της τάξης του 25% ετησίως, όπως είναι αυτή του ηλεκτρονικού εμπορίου και με τζίρο που έχει ήδη φθάσει το 2014 τα 3,5 δισ. ευρώ, οι προοπτικές, τόσο για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν, όσο και για τους καταναλωτές είναι εξαιρετικά ευοίωνες για το μέλλον. Το 35% των χρηστών Internet στην Ελλάδα (δηλαδή περίπου 2,2 εκατ. άτομα) έκανε μέσα στο 2013 τουλάχιστον μία αγορά προϊόντος/υπηρεσίας online, με τη μέση αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 1.500 ευρώ. Σημειώνεται ότι, παρά τις πολλαπλές δυνατότητες πληρωμής που παρέχει το 95% των ηλεκτρονικών καταστημάτων, ο πιο διαδεδομένος τρόπος είναι η αντικαταβολή (91%). Όσον αφορά στα e-shops, το 81% παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα, το 72% με χρεωστική κάρτα, ενώ το 63% μέσω PayPal (η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική αγορά για την ανάπτυξη της τελευταίας μεθόδου με αύξηση από το 29% των online καταστημάτων το 2012 στο 63% το 2014).

    [04] «Πόθεν έσχες» επί της εμπορικής τιμής του ακινήτου

    Την εφαρμογή του «πόθεν έσχες» επί των εμπορικών τιμών των ακινήτων -και όχι επί των αντικειμενικών τιμών, που προβλέπει το σημερινό καθεστώς- προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Με νομοθετική διάταξη, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, το υπουργείο θα προβλέπει ότι το «πόθεν έσχες» θα εφαρμόζεται επί του τιμήματος της αγοραπωλησίας του ακινήτου που θα αναγράφεται στο συμβόλαιο μεταβίβασης.

    Σήμερα, εφαρμόζεται επί των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων που στις περισσότερες περιοχές είναι υψηλότερες των εμπορικών τιμών, λόγω της μεγάλης βουτιάς των τελευταίων από την έναρξη της κρίσης. Έτσι, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αγοραστές ακινήτων καλούνται να δικαιολογήσουν στην εφορία ποσά τα οποία δεν κατέβαλαν, γεγονός που αποτελεί ακόμη έναν επιβαρυντικό παράγοντα για την αγορά ακινήτων. Για αυτό εκτιμάται ότι το μέτρο αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις στην κτηματαγορά καθώς θα συμβάλει στην αύξηση των αγοραπωλησιών.

    [05] Δεκαεπτά συλλήψεις στην αντιρατσιστική διαδήλωση, στο Σεντ Λούις

    Δεκαεπτά άνθρωποι συνελήφθησαν χθες στο Σεντ Λούις του Μιζούρι γιατί αρνήθηκαν να διαλυθούν στο τέλος των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν το σαββατοκύριακο κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Χιλιάδες άνθρωποι μετείχαν από την Παρασκευή σε διαδηλώσεις υπό το σύνθημα "Σαββατοκύριακο αντίστασης" στους δρόμους του Σεντ Λούις, μετά τη δολοφονία του νεαρού μαύρου Μάικλ Μπράουν που σκοτώθηκε από πυρά λευκού αστυνομικού στο Φέργκιουσον, προάστιο του Σεντ Λούις, τον περασμένο Αύγουστο. Οι διαδηλώσεις αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι σήμερα.

    Οι διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση ενώ προσπαθούσαν να οργανώσουν καθιστική διαμαρτυρία στο χώρο στάθμευσης ενός σούπερ μάρκετ. Ο θάνατος του Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου από τα πυρά του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον πυροδότησε δύο εβδομάδες βίαιων επεισοδίων στο Φέργκιουσον. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ουίλσον άνοιξε πυρ αφού είχε δεχθεί επίθεση και αφού ο 18χρονος Μπράουν είχε επιχειρήσει να του κλέψει το υπηρεσιακό του όπλο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Μπράουν ήταν άοπλος και δέχθηκε τα πυρά ενώ είχε τα χέρια του ψηλά στον αέρα. Την περασμένη Τετάρτη η ένταση αυξήθηκε εκ νέου μετά τον θάνατο, επίσης από τα πυρά λευκού αστυνομικού, ενός ακόμη μαύρου, κοντά στο σημείο όπου είχε σκοτωθεί ο Μπράουν.

    [06] Τριάντα νεκροί από τη σύγκρουση δύο λεωφορείων, στην Αίγυπτο

    Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί σε τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν τρία λεωφορεία στη νότια Αίγυπτο, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας. Περισσότεροι από 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο ίδιο τροχαίο όταν δύο λεωφορεία συγκρούστηκαν σε αυτοκινητόδρομο έξω από την πόλη Έντφου, βόρεια της Ασουάν, είπαν οι ίδιες πηγές. Στη συνέχεια, ένα τρίτο λεωφορείο έπεσε επάνω σε ό,τι είχε απομείνει από τα ακινητοποιημένα δύο λεωφορεία, πρόσθεσαν οι πηγές.

    Κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώνονται και τραυματίζονται σε τροχαία που σημειώνονται στους δρόμους της Αιγύπτου, τα οποία συχνά οφείλονται στην επικίνδυνη οδήγηση και στην κακή κατάσταση των δρόμων.

    [07] Συμπλοκές στο Χονγκ Κονγκ - Αντιδιαδηλωτές επιχείρησαν να διαλύσουν οδοφράγματα

    Εκατοντάδες άγνωστοι, μερικοί από τους οποίους φορούσαν μάσκες, προσπάθησαν σήμερα να διαλύσουν οδοφράγματα στην καρδιά της επιχειρηματικής συνοικίας του Χονγκ Κονγκ, συμπλεκόμενοι με τους διαδηλωτές που τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχουν καταλάβει τους δρόμους. Οδηγοί ταξί, οι οποίοι αντιτίθενται στις διαμαρτυρίες επειδή έχουν καταφέρει σοβαρό πλήγμα στη δουλειά τους, περικύκλωσαν μερικά οδοφράγματα, ενώ η αστυνομία προπαθούσε να προστατεύσει τους διαδηλωτές.

    Δύο αντιδιαδηλωτές ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς, οι οποίοι σχηματίσαν επίσης κλοιό για να περιορίσουν τους υπόλοιπους, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν «Σταματήστε τις τριάδες», μια αναφορά στους μπράβους της κινεζικής μαφίας που είναι ύποπτοι ότι προκάλεσαν βίαια επεισόδια στους υπό κατάληψη χώρους.

    [08] Δημιουργήθηκε «έξυπνη» μπαταρία λιθίου - ιόντων που προειδοποιεί έγκαιρα πριν αρπάξει φωτιά

    Ερευνητές στις ΗΠΑ ανέπτυξαν την πρώτη «έξυπνη» μπαταρία λιθίου - ιόντων, που προειδοποιεί έγκαιρα προτού υπερθερμανθεί και τυλιχτεί στις φλόγες. Μια σειρά από σχετικά περιστατικά τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει ανησυχίες διεθνώς για την ασφάλεια αυτών των μπαταριών. Η νέα τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί στις κοινές μπαταρίες που χρησιμοποιούνται ευρέως σε δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς επίσης σε μεγαλύτερες μπαταρίες για αυτοκίνητα και αεροπλάνα.

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή επιστήμης υλικών και μηχανικής Γι Τσούι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», τόνισαν ότι «στόχος είναι ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που θα σώζει ζωές και περιουσίες». Το βραχυκύκλωμα και η έκρηξη της μπαταρίας μπορεί να συμβεί λόγω διείσδυσης μεταλλικών σωματιδίων ή σκόνης στο εσωτερικό της, λόγω υπερβολικά γρήγορης φόρτισης ή όταν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 October 2014 - 8:30:24 UTC