Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Έμπρακτη απάντηση στους εμπόρους της αβεβαιότητας η ψήφος εμπιστοσύνης
  • [02] Π. Καμμένος: Εκλογές και μετά κυβέρνηση εθνικής ενότητας
  • [03] Σ. Βούλτεψη: Τακτική παραπληροφόρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Διακυβέρνηση της χώρας από μια κυβέρνηση με προοδευτικό περιεχόμενο, ζήτησε ο Φ. Κουβέλης
  • [05] Επιχείρηση εντοπισμού ανηλίκων που χάθηκαν στο Άγιο Όρος
  • [06] Αθώα παρέμεινε 17 χρόνια στη φυλακή
  • [07] Υποβάθμισε τη Φινλανδία ο Standard & Poor's

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Έμπρακτη απάντηση στους εμπόρους της αβεβαιότητας η ψήφος εμπιστοσύνης

    Βαριές κατηγορίες και υπονοούμενα για την αντιπολίτευση, αλλά και πρόσκληση προς αυτήν, για συμμετοχή στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και στο πλαίσιο ενός «ολοκληρωμένου σχεδίου εξόδου απ' την κρίση, σε συμφωνία με τους εταίρους και πριν την προεδρική εκλογή», περιελάμβανε η ομιλία του Ε. Βενιζέλου, στη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

    Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε την προσφυγή της κυβέρνησης στην κρίση της Βουλής, «έμπρακτη απάντηση στα σενάρια, στους εμπόρους της αβεβαιότητας και τη φούσκα της εφόδου προς την εξουσία που ονειρεύονται κάποιοι», ενώ επανέλαβε και τις αιτιάσεις του, πως ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνει το μάτι «στα συμφέροντα που περιμένουν να αγοράσουν την Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί». Η εμφάνιση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, «έφερε στην επιφάνεια τις πιο φαύλες εμπειρίες της Μεταπολίτευσης», ενώ η δέσμη μέτρων που πρότεινε, συνιστούν «πρόταση επιστροφής στα πρόθυρα της ασύντακτης χρεοκοπίας του 2009», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Από την άλλη, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε σε εθνική συστράτευση και σύμπραξη, τουλάχιστον όσους από το «δημοκρατικό τόξο», δηλώνουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό και προθυμία ανάληψης κυβερνητικής ευθύνης, καθώς και συμμετοχή σε ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου απ' την κρίση», βασισμένο σε επτά σημεία: Ολοκλήρωση της τρέχουσας αναθεώρησης που κάνει η Τρόικα και επίτευξη συμφωνίας χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, ολοκλήρωση του στρες τεστ των τραπεζών, διευθέτηση του ζητήματος της βιωσιμότητας του χρέους, διαμόρφωση της περιόδου μετά το πρόγραμμα προσαρμογής «χωρίς νέο δάνειο, μνημόνιο και τρόικα», εθνικό σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών «δικής μας ιδιοκτησίας» και ισχυρές κοινωνικές εγγυήσεις.

    [02] Π. Καμμένος: Εκλογές και μετά κυβέρνηση εθνικής ενότητας

    Εκλογές και μετά κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα συμφωνήσει την αλλαγή της πολιτικής, επιτροπή λογιστικού ελέγχου, διαγραφή του χρέους, βίαιη μείωση των φόρων, σεισάχθεια για τους μικρομεσαίους και διασφάλιση των εθνικών θεμάτων, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

    Ο κ. Καμμένος, αφού κατήγγειλε με σφοδρότητα την κυβέρνηση για τις πολιτικές της και την υπογραφή των μνημονίων, κάλεσε τους ανεξάρτητους βουλευτές που εξελέγησαν με τους ΑΝΕΛ «πέρα από τις διαφορές που έχουν με το κόμμα» να καταψηφίσουν την κυβέρνηση, και να καταλάβουν, όπως τόνισε, «ότι αν βγουν από την Ολομέλεια της Βουλής έχοντας δηλώσει "παρών" ή συναινέσουν σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα έχουν επιτελέσει εθνική προδοσία, θα είναι κοινοί αποστάτες και θα έχουν παραβιάσει την λαϊκή εντολή».

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι υπηρετεί μαζί τους τραπεζίτες τη νέα τάξη πραγμάτων για κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας, ενώ υποστήριξε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ομολόγησε εσχάτη προδοσία «αφού στην ουσία είπε πως επέβαλλαν ξένοι τη συμφωνία της χώρας μας».

    [03] Σ. Βούλτεψη: Τακτική παραπληροφόρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη κατηγορώντας τον για επιχείρηση φίμωσης των πολιτικών του αντιπάλων, για λάσπη και τακτική παραπληροφόρησης.

    Ιδιαίτερη επικριτική εμφανίστηκε η κ. Βούλτεψη για τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη περί διαπλοκής της κυβέρνησης με επιχειρηματίες κάνοντας λόγο για συκοφαντίες.

    «Οι πρακτικές αυτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δικαίωσαν την πρακτική του υπουργού Διαφώτισης και του Γ' Ράϊχ, Γκέμπελς. Ετέθη από την αρχή το θέμα της σκανδαλολογίας και το ενδιαφέρον του κόσμου έφυγε από την ουσία της συζήτησης» τόνισε η κ. Βούλτεψη και πρόσθεσε:

    «Ζητήθηκαν ονόματα αλλά μέχρι σήμερα τίποτα δεν πληροφορηθήκαμε. Ούτε πρόκειται να δοθούν. Όλη αυτή η ιστορία έγινε για να αποφύγει η αξιωματική αντιπολίτευση να πει συγκεκριμένο πρόγραμμα, για το τι θα κάνει με τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, το χρέος, τους μετανάστες. Να απαντήσει αν θέλει να φύγουμε ή να μείνουμε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ».

    [04] Διακυβέρνηση της χώρας από μια κυβέρνηση με προοδευτικό περιεχόμενο, ζήτησε ο Φ. Κουβέλης

    Την ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας από μια κυβέρνηση με προοδευτικό περιεχόμενο και τη δημιουργία ενός πλαισίου εθνικής συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και την έξοδο της χώρας από τη κρίση, επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

    Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι καλλιεργεί αισιοδοξία στον ελληνικό λαό που δεν αντιστοιχεί όμως ούτε με την οικονομική ούτε με την κοινωνική πραγματικότητα. Πρόσθεσε δε ότι η δημόσια εξυγίανση μπορεί να επιτεύχθηκε αλλά με τη φτωχοποίηση χιλιάδων Ελλήνων.

    «Δεν υπάρχουν εύκολες και μαγικές λύσεις. Υπάρχουν όμως δίκαιες και αποδοτικές λύσεις. Αυτό που χρειάζεται σήμερα ο τόπος είναι πολιτικές με βαρύ προοδευτικό περιεχόμενο» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

    [05] Επιχείρηση εντοπισμού ανηλίκων που χάθηκαν στο Άγιο Όρος

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τεσσάρων ανήλικων τα ίχνη των οποίων χάθηκαν νωρίτερα στην περιοχή του Αγίου Όρους.

    Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που συμμετείχε στις έρευνες εντοπισμού τους μαζί με την Αστυνομία, οι τέσσερις ανήλικοι μαζί με τους γονείς τους, όλοι τους αλλοδαποί, ξεκίνησαν από τη Μονή Παντοκράτορος να πάνε περπατώντας στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα. Οι ανήλικοι προπορεύονταν των γονιών τους, ωστόσο κάποια στιγμή τα ίχνη τους χάθηκαν και τότε οι γονείς τους ενημέρωσαν ότι τα παιδιά τους αγνοούνται.

    Αμέσως στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού των ανηλίκων ηλικίας, 12 και 15 χρόνων, ρωσικής καταγωγής, καθώς και 12 και 13 χρόνων, ουκρανικής καταγωγής. Αρχικά εντοπίστηκε ο 15χρονος, ενώ λίγη ώρα αργότερα και τα υπόλοιπα παιδιά. Όλα είναι καλά στην υγεία τους, όπως επιβεβαιώθηκε από το Κέντρο Υγείας Καρυών που εξετάστηκαν.

    [06] Αθώα παρέμεινε 17 χρόνια στη φυλακή

    Μια γυναίκα που πέρασε 17 χρόνια από τη ζωή της στη φυλακή, καταδικασμένη για μια δολοφονία που δεν διέπραξε, αθωώθηκε σήμερα από δικαστήριο του Λος Άντζελες, το οποίο αποδέχτηκε ότι η βασική μάρτυρας στην υπόθεση είχε πει ψέματα στις Αρχές.

    Η Σούζαν Μέλεν, 59 ετών σήμερα, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αναστολής της ποινής, για τη δολοφονία του Ρίτσαρντ Ντέιλι. Το απανθρακωμένο πτώμα του Ντέιλι βρέθηκε το 1997 σε ένα σοκάκι της συνοικίας Σαν Πέντρο, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας.

    Ο δικαστής Μαρκ Άρνολντ του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες χαρακτήρισε την περίπτωση της Μέλεν "σπάνια αποτυχία του δικαστικού συστήματος", προσθέτοντας ότι η καταδίκη της φαίνεται ότι βασίστηκε στην ψευδομαρτυρία της Τζουν Πάτι. Η τελευταία είχε πει στις αρχές ότι η Μέλεν είχε ομολογήσει τον φόνο.

    Η αξιοπιστία της Πάτι, η οποία πέθανε το 2006, αμφισβητήθηκε όταν πρόσφατα ξανάνοιξε η υπόθεση, κυρίως επειδή η ίδια της η αδελφή, που είναι αξιωματικός της αστυνομίας στο Τόρανς, την χαρακτήρισε "ίσως τη μεγαλύτερη ψεύτρα που έχω γνωρίσει στη ζωή μου".

    Η Πάτι συναντήθηκε εκατοντάδες φορές με αστυνομικούς στην Πολιτεία Ουάσινγκτον όπου είχε μετακομίσει και οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν αξιόπιστη μάρτυρας.

    [07] Υποβάθμισε τη Φινλανδία ο Standard & Poor's

    Η Φινλανδία είδε σήμερα την "έξοδο" από τη μικρή ομάδα των χωρών με κορυφαία βαθμολογία από τους οίκους αξιολόγησης καθώς ο Standard & Poor's την υποβάθμισε από το ΑΑΑ στο ΑΑ+, επικαλούμενος τα επίμονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ελσίνκι όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη.

    Η Φινλανδία δεν έχει επιστρέψει ακόμη στο επίπεδο του ΑΕΠ που είχε το 2008 καθώς οι εξαγωγές της περιορίστηκαν αφενός λόγω της κρίσης στην ευρωζώνη και αφετέρου λόγω των προβλημάτων στις βιομηχανίες χάρτου και κινητής τηλεφωνίας. Σε όλα αυτά τους τελευταίους μήνες προστέθηκε και η κρίση της Ουκρανίας.

    Η φινλανδική οικονομία αναμένεται ευρέως ότι θα συρρικνωθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος και ότι θα παρουσιάσει μικρή ανάκαμψη το 2015.

    Μετά την απώλεια του τριπλού Α από τη Φινλανδία, οι μοναδικές χώρες της ευρωζώνης που διατηρούν την άριστη βαθμολογία τους και από τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης είναι η Γερμανία και το Λουξεμβούργο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 October 2014 - 20:30:29 UTC