Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Δεν μας αφορούν τα σενάρια «κυβέρνησης ειδικού σκοπού»
  • [02] Γ. Ντόλιος: Να σταματήσει η εκλογολογία, σε μια πολύ κρίσιμη φάση για τη χώρα
  • [03] Κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη από αδιόριστους εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες
  • [04] Διακόπηκε, για τις 23 Οκτωβρίου, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου
  • [05] Bloomberg: Δεν υπάρχει κοινό μέτωπο στην άσκηση πολιτικής στην Ευρωζώνη
  • [06] Συνεχίζουν οι φοιτητές του Χονγκ Κονγκ - Με μπλακ άουτ των ιστοσελίδων της κινεζικής κυβέρνησης απειλούν οι Anonymous
  • [07] Στη Μαλάλα Γιουσαφζάι και τον Κάιλας Σατιάρτι το Νόμπελ Ειρήνης
  • [08] Με Λεός Καράξ ξεκινά το Φεστιβάλ Πειραματικού Κινηματογράφου
  • [09] Πώς ένας 13χρονος έφτιαξε ρομπότ αυτοκίνητο με 50 ευρώ

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Δεν μας αφορούν τα σενάρια «κυβέρνησης ειδικού σκοπού»

    «Bλέπω μια εικόνα θρυμματισμού της κυβέρνησης, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την κατάσταση του ενός εταίρου, του ΠΑΣΟΚ. Αλλά από κει και πέρα, μέσω της πρότασης για μια νέα κυβέρνηση, ουσιαστικά τι εμπιστοσύνη είναι αυτή και προς ποιον; Η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Βλάχος, διάφορα άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, ο κ. Λυκούδης εκτός, λένε, κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μήπως τελικά, πέραν αυτού που αναπτύσσουν ως πρόταση, μήπως στέλνουν κι ένα μήνυμα και στον κ. Σαμαρά; Μήπως πρώτα και κύρια απευθύνεται στον κ. Σαμαρά αυτή η κυβέρνηση ειδικού σκοπού; Μήπως είναι μια επανάληψη της υπόθεσης αμφισβήτησης Παπανδρέου που κατέληξε στον Παπαδήμο για να συνεχιστεί όμως η ίδια πολιτική;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τις προτάσεις να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή ειδικού σκοπού.

    «Εμάς δεν μας αφορούν αυτά τα σενάρια. Δεν μας αφορούν. Εμείς θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή ο τόπος έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας και θα μας βγάλει από το μνημόνιο και από την κρίση. Κατά συνέπεια δεν ψάχνουμε άλλους τρόπους για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική» ξεκαθάρισε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «Αυτό το κάνουν αυτοί που αισθάνονται υπεύθυνοι -και καλά κάνουν που αισθάνονται υπεύθυνοι, μακάρι να έχουν συνειδητοποιήσει τις ευθύνες τους- που οδήγησαν μέχρι εδώ τη χώρα και οι οποίοι καλώς ή κακώς όσο και να προσπαθούν να αναζητούν συνυπεύθυνους, δεν θα τα καταφέρουν».

    [02] Γ. Ντόλιος: Να σταματήσει η εκλογολογία, σε μια πολύ κρίσιμη φάση για τη χώρα

    Η κυβέρνηση έχει έναν πολύ χρήσιμο πολιτικό χρόνο, πέντε μηνών τουλάχιστον. Υπάρχει τέλος του κατήφορου και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι΄αυτό, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος μιλώντας στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης και η συζήτηση που γίνεται αυτές τις ημέρες στη Βουλή είναι μια κίνηση με υψηλή πολιτική αξία διότι ο στόχος να σταματήσει η εκλογολογία, σε μια πολύ κρίσιμη φάση για τη χώρα επετεύχθη.

    Ο κ. Ντόλιος κάλεσε όλες τις πλευρές να αναλογιστούν τι θα συνέβαινε σε αυτή την κρίσιμη φάση αν η χώρα έμπαινε σε μια εκλογική περιπέτεια, καθώς, όπως εκτίμησε, θα διακόπτονταν οι συνομιλίες με την τρόικα για μια αξιολόγηση που όλα δείχνουν ότι θα αποδειχθεί επιτυχής, δεν θα προχωρούσαν τα stress test των τραπεζών, δεν θα ξεκινούσε η συζήτηση για το χρέος και το τέλος του Μνημονίου. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί για να εξασφαλιστούν έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κάλεσε τα κόμματα σε διάλογο για τη δημιουργία Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως είπε, αντικείμενο του διαλόγου πρέπει να είναι τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κώδικας του Καλλικράτη και ο κώδικας κατάστασης των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    [03] Κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη από αδιόριστους εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες

    Κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Παγκράτι πραγματοποιούν, αυτήν την ώρα, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες.

    Συγκεκριμένα, βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου, όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του υπουργού. Κάποιοι από αυτούς έχουν βγει στο μπαλκόνι και φωνάζουν συνθήματα. Στο σημείο, βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

    [04] Διακόπηκε, για τις 23 Οκτωβρίου, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

    Ξεκίνησε και διακόπηκε για τις 23 Οκτωβρίου η δίκη, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της νομιμοποιήσης παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα. Από το δικαστήριο ήταν απούσες, για λόγους υγείας, η κρατούμενη σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, καθώς και η, επίσης, κρατούμενη λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

    Απούσα, όπως και στην πρώτη δίκη, ήταν και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή.

    Η διαδικασία σήμερα προχώρησε στη νομιμοποίηση των συνηγόρων του δημοσίου, οι οποίοι δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής ζητώντας την απόρριψη των εφέσεων των κατηγορουμένων και αποζημίωση «προς αποκατάσταση της ηθικής και υλικής ζημίας που υπέστη το Δημόσιο». Η διαδικασία διακόπηκε καθώς κρίθηκε ακατάλληλη η αίθουσα λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους, προκειμένου να μεταφερθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, όπου είχε διεξαχθεί και η πρώτη δίκη. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η επόμενη μετά τις 23 Οκτωβρίου δικάσιμος θα είναι η 31η Οκτωβρίου.

    [05] Bloomberg: Δεν υπάρχει κοινό μέτωπο στην άσκηση πολιτικής στην Ευρωζώνη

    Διαφορετικές απόψεις για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, εάν η οικονομία της Ευρωζώνης εξακολουθήσει να εξασθενεί, εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς η περιοχή δέχεται νέες πιέσεις από το εξωτερικό να ενισχύσει την ανάπτυξη.

    Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, στο περιθώριο των εργασιών της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ουάσιγκτον, που ξεκίνησαν σήμερα, ο κ. Ντράγκι δεσμεύθηκε εκ νέου να προχωρήσει, εάν χρειαστεί, σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και κάλεσε τις κυβερνήσεις, που έχουν τα σχετικά περιθώρια, να χαλαρώσουν τις δημοσιονομικές πολιτικές τους.

    Αντίθετα, ο κ. Σόιμπλε τάχθηκε κατά μίας αμερικανικού τύπου ποσοτικής χαλάρωσης (σ.σ.: η οποία περιλαμβάνει μαζικές αγορές κρατικών ομολόγων) και ζήτησε τη συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

    Οι διαφορές αυτές, σημειώνει το δημοσίευμα του Bloomberg, δείχνουν την έλλειψη κοινού μετώπου στην άσκηση πολιτικής στην Ευρωζώνη, ενώ η οικονομία της συνεχίζει να επιδεινώνεται και το ΔΝΤ εκτιμά ότι υπάρχει πιθανότητα 40% να εισέλθει στην τρίτη ύφεσή της από το 2008.

    Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης (πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ) κ. Γενς Βάιντμαν, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Ρόιτερς.

    Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις βασίζονται υπερβολικά στην ΕΚΤ και κατέδειξε τη Γαλλία και την Ιταλία ως τις χώρες που πρέπει να μεταρρυθμίσουν τις οικονομίες τους.

    [06] Συνεχίζουν οι φοιτητές του Χονγκ Κονγκ - Με μπλακ άουτ των ιστοσελίδων της κινεζικής κυβέρνησης απειλούν οι Anonymous

    Οι φοιτητές του Χονγκ Κονγκ, πρωτοστάτες στο φιλοδημοκρατικό κίνημα, κάλεσαν τις δυνάμεις τους να ανασυγκροτηθούν μαζικά σήμερα μετά την ματαίωση των διαπραγματεύσεων από τις τοπικές Αρχές. Οι διαδηλωτές που συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τρία σημεία στο Χονγκ Κονγκ αλλά είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με τις αρχές της εβδομάδας ζήτησαν από τους υποστηρικτές τους να συγκεντρωθούν στις 19.30 τοπική ώρα (14.30' ώρα Ελλάδος) κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, στο κέντρο της πρώην βρετανικής αποικίας. Στόχος τους είναι διαμαρτυρηθούν για την ακύρωση από την κυβέρνηση της προγραμματισμένης σήμερα συνάντησης.

    Οι Αρχές εξήγησαν ότι αρνούνται να έχουν συνομιλίες υπό την απειλή των φοιτητών για ενίσχυση της κινητοποίησή τους.

    Στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι επέκρινε σήμερα τις ΗΠΑ τονίζοντας ότι το αμερικανικό Κονγκρέσο στέλνει το λάθος μήνυμα στους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ, μετά την ετήσια έκθεσή του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και στην οποία εκφράζει ανησυχία για την κατάσταση στο έδαφος που ανήκει από το 1997 στην κινεζική κυριαρχία.

    Επίσης, ηομάδα Anonymous απειλεί με μπλακ άουτ τις ιστοσελίδες των κυβερνήσεων της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ και με διαρροή χιλιάδων στοιχείων κυβερνητικών διευθύνσεων email. Η ομάδα των ακτιβιστών χάκερς, υπό τον τίτλο "Επιχείρηση Χονγκ Κονγκ" (Operation Hong Kong) ή '#OpHongKong' ή '#OpHK' στο Twitter ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξαπολύσει επίθεση κατά των σέρβερς της κινεζικής κυβέρνησης μέσω του Distributed Denial of Service (DDoS). "Σάς προειδοποιούμε, προετοιμαστείτε, προσπαθείστε να το σταματήσετε, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να βγάλετε εκτός λειτουργίας όλες τις ιστοσελίδες σας. Κίνα δεν μπορείς να μάς σταματήσεις. Επρεπε να μάς περιμένεις πριν κάνεις κατάχρηση της εξουσίας σου κατά των πολιτών του Χονγκ Κονγκ". Μεταξύ των ιστοσελίδων που οι Anonymous απειλούν να πλήξουν είναι των υπουργείων Δημόσιας Τάξης, Αμυνας, Δικαιοσύνης της Κίνας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Χονγκ Κονγκ.

    [07] Στη Μαλάλα Γιουσαφζάι και τον Κάιλας Σατιάρτι το Νόμπελ Ειρήνης

    Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2014 κέρδισαν από κοινού σήμερα η έφηβη Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι και ο Ινδός Κάιλας Σατιάρτι «για τη μάχη τους κατά της καταπίεσης των παιδιών και των νέων και υπέρ του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση». «Τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο και να μην γίνονται αντικείμενα οικονομικής εκμετάλλευσης» δήλωσε ο πρόεδρος της νορβηγικής επιτροπής του Νόμπελ Θόρμπγερν Γιάγκλαντ.

    Η επιτροπή υπογραμμίζει τη σημασία του γεγονότος ότι ένας ινδουιστής και μια μουσουλμάνα, ένας Ινδός και μια Πακιστανή, ενώνονται σ' ένα κοινό αγώνα για την εκπαίδευση και κατά του εξτρεμισμού.

    [08] Με Λεός Καράξ ξεκινά το Φεστιβάλ Πειραματικού Κινηματογράφου

    Για όγδοη χρονιά η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου, (12 έως 23 Νοεμβρίου), στο οποίο θα παραβρεθεί το «τρομερό παιδί» του γαλλικού σινεμά Λεός Καράξ, για να παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό επτά ταινίες του, όσες περιλαμβάνει το αφιέρωμα του Φεστιβάλ, στο έργο του.

    O 54χρονος σκηνοθέτης, που ανάγκασε τη γαλλική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή μιας ρέπλικας της γέφυρας Πον Νεφ του Παρισιού για τις ανάγκες της τρίτης του ταινίας «Οι Εραστές της Γέφυρας» (1991) και αιχμαλώτισε τη νιότη που «ξοδεύεται» από τους νέους, όσο κανείς άλλος στο πέρασμα από τη δεκαετία του ΄80 στα χρόνια του ΄90, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Εξίσου κεντρική θέση στο πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει το Πανόραμα Αμερικανικών Πειραματικών Αφηγήσεων στη Νέα Χιλιετία, με δεκατρείς ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.

    [09] Πώς ένας 13χρονος έφτιαξε ρομπότ αυτοκίνητο με 50 ευρώ

    Μάθημα ρομποτικής στο σχολείο; Ίσως να φαντάζει σενάριο από το μακρινό μέλλον, όμως στην πραγματικότητα δεν προϋποθέτει παρά λίγη αγάπη για τη φυσική, τα μαθηματικά, την πληροφορική, την τεχνολογία και την έρευνα και πολύ περιέργεια. Το απέδειξαν 16 μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Θεσσαλονίκης -ανάμεσά τους και ένας 13χρονός!- οι οποίοι κατάφεραν σε διάστημα μόλις δύο ημερών και 12 εργαστηριακών ωρών να κατασκευάσουν ο καθένας το δικό του ρομπότ, ένα αυτοκινητάκι διαστάσεων 20x20x20 εκ., που μπορεί να κινείται ελεύθερα στον χώρο, εντοπίζοντας και αποφεύγοντας τα εμπόδια, με τη χρήση αισθητήρων.

    Οι μαθητές «περιηγήθηκαν» στον θαυμαστό κόσμο της ρομποτικής τεχνολογίας στο πλαίσιο σεμιναρίου Ρομποτικής, που διοργάνωσε η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Τα ρομπότ παρουσιάστηκαν στο κοινό σε πρόσφατη ειδική εκδήλωση. «Φτιάξε το μόνος σου: Robo-cars, συναγερμός ή μετεωρολογικός σταθμός από 50 ευρώ».

    Για να κατασκευάσουν τα ρομπότ, οι μαθητές διδάχθηκαν τη χρήση του μικροελεγκτή arduino. Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη ελεύθερη πλατφόρμα ανάπτυξης ηλεκτρονικών, ανοιχτού κώδικα. «Το σκεπτικό ήταν να βρούμε παιδιά που να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε υψηλότερες επιδόσεις από αυτές που προϋποθέτει ένα έτοιμο ρομποτικό κιτ, από αυτά που διατίθενται στο εμπόριο» εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο καθηγητής Φυσικής της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του σεμιναρίου ρομποτικής Μιχάλης Σεβδυνίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 October 2014 - 10:30:29 UTC