Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα, τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ι. Κασουλίδης
  • [02] Aθ. Παφίλης: Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης δημιουργεί δίπολο και πόλωση ανάμεσα σε συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Ι. Κουτσούκος: Σταθερότητα και συνεννόηση προτάσσει το ΠΑΣΟΚ στην κρίσιμη αυτή φάση
  • [04] Σε επίπεδο αρχηγών η πολιτική «μάχη» σήμερα στη Βουλή
  • [05] Αρχίζει σήμερα η δίκη Τσοχατζόπουλου, στο Εφετείο
  • [06] Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο
  • [07] Ανακαλύφθηκαν τέσσερις νέοι ομαδικοί τάφοι, στο Μεξικό
  • [08] Εννέα αεροπορικές επιδρομές των HΠΑ στην εμπόλεμη ζώνη της πόλης Κομπάνι
  • [09] Πλημμύρες στη Γένοβα - Δύο αγνοούμενοι
  • [10] Ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να παραμείνει κρυμμένος για πάνω από 20 χρόνια

  • [01] Στην Αθήνα, τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ι. Κασουλίδης

    Στην Αθήνα θα βρεθεί τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, όπου θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ο συντονισμός των ενεργειών Αθήνας - Λευκωσίας, ώστε να υπάρξει κοινή αντίδραση στις μεθοδεύσεις της 'Αγκυρας, η οποία φαίνεται ότι θα επικεντρωθεί στην επίρριψη ευθυνών για τις συνομιλίες στο Κυπριακό.

    [02] Aθ. Παφίλης: Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης δημιουργεί δίπολο και πόλωση ανάμεσα σε συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

    Τη δημιουργία δίπολου και πόλωσης μεταξύ της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαράθεση που έχει να κάνει με τα δευτερεύοντα και όχι το κύριο που είναι η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, ως επιδίωξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης διαπίστωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. Όμως, όπως είπε ο κ. Παφίλης το χειρότερο είναι ότι η όλη συζήτηση κάνει στον λαό μία μεγάλη ζημιά, ρίχνουν τον λαό και τις απαιτήσεις του στο κατώτατο επίπεδο. «Αυτό είναι ντροπή» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν είναι πόλωση μόνο, αλλά έχει και άρωμα συναίνεσης. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο και πιο πολύ ακούμε για εθνική συναίνεση από διάφορες πλευρές και από εδώ και από εκεί, για συνεννόηση. 'Αρχισαν τώρα να ανοίγουν τα χαρτιά λίγο ως προς το χρέος, «μπορούμε να πάμε να το διεκδικήσουμε». Σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

    Συμπλήρωσε ότι ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει όντως μία πόλωση, μία οξύτητα στην αντιπαράθεση, επισημαίνοντας ότι όσο στρατηγικά συγκλίνουν τα δύο κόμματα τόσο πιο σκληρή θα γίνεται η αντιπαράθεση. Στα δευτερεύοντα και όχι στα πρωτεύοντα. «Θα πετάμε ένα σκάνδαλο, θα απαντούν οι άλλοι με τα σοβιέτ ή με τίποτα άλλο, δηλαδή, ένα έργο ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας σε έκδοση 2014» κατέληξε ο κ. Παφίλης.

    [03] Ι. Κουτσούκος: Σταθερότητα και συνεννόηση προτάσσει το ΠΑΣΟΚ στην κρίσιμη αυτή φάση

    Την ανάγκη για σταθερότητα και συνεννόηση προέταξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, επισημαίνοντας ότι το τετράμηνο που μεσολαβεί μέχρι την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας συμπυκνώνει τις προσπάθειες των τελευταίων πέντε ετών και θα κρίνει και το αποτέλεσμα.

    Όπως είπε, τώρα, που βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση, πρέπει να δούμε ότι το τελευταίο διάστημα αυτή η προσπάθεια συμπυκνωμένα αποτυπώνεται στην τελική έκθεση των εταίρων μας, αποτυπώνεται στα stress test των τραπεζών κι έχει να κάνει με την ανοιχτή διαπραγμάτευση για τη βελτίωση των όρων αποπληρωμής και τη βιωσιμότητα του χρέους. Ο κ. Κουτσούκος τόνισε ότι χάρη στα επιτεύγματα της χώρας σήμερα μπορούμε να λύσουμε επείγοντα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, την οικονομία και εν τέλει τους πολίτες, όπως τα «κόκκινα δάνεια», η υπερχρέωση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ληξιπρόθεσμων χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία, το πρόβλημα των αυξανόμενων ληξιπρόθεσμων χρεών στις ΔΟΥ. Πρόσθεσε δε πως υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε θεσμικές αλλαγές και παρεμβάσεις -μέσα από το άνοιγμα των λογαριασμών με τους οικονομικούς εισαγγελείς, για να έχουμε εδώ τις λίστες των φοροφυγάδων και όλων όσων έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό- να αποδώσουν και να γίνουν απτά τα αποτελέσματα στον ελληνικό λαό.

    «Θεωρώ ότι αν όλα αυτά πάνε καλά, θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλάμε για επανεκκίνηση της Ελλάδας από το Φλεβάρη και μετά. Προϋπόθεση είναι το ότι θα συνεχιστεί με σταθερότητα αυτή η πορεία» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι τώρα απαιτείται συνεννόηση ώστε όλοι μαζί «να βάλουμε τους όρους της βελτίωσης της εξυπηρέτησης του χρέους».

    [04] Σε επίπεδο αρχηγών η πολιτική «μάχη» σήμερα στη Βουλή

    Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία, τα μεσάνυχτα, ολοκληρώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να καταψηφίσουν την πρόταση, ενώ ως προς τη στάση που θα τηρήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, κάποιοι έχουν ήδη φανερώσει τις προθέσεις τους.

    Ο Σπύρος Λυκούδης δήλωσε ότι θα καταψηφίσει, ο Γιώργος Νταβρής ότι θα είναι «ωσεί παρών» στην ψηφοφορία. «Δεν μπορώ να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» ήταν η δήλωση του ανεξάρτητου δημοκρατικού βουλευτή Κοζάνης, Γιώργου Κασαπίδη. Υπενθυμίζεται ότι, χθες ο Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε την επιστροφή του στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Aθ. Παφίλης: Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης δημιουργεί δίπολο και πόλωση ανάμεσα σε συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

    Ι. Κουτσούκος: Σταθερότητα και συνεννόηση προτάσσει το ΠΑΣΟΚ στην κρίσιμη αυτή φάση

    Π. Καμμένος: Για ποιο τέλος μνημονίων λέτε;

    [05] Αρχίζει σήμερα η δίκη Τσοχατζόπουλου, στο Εφετείο

    Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθούν ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του στη μεγάλη υπόθεση των παράνομων αμοιβών από προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς για σήμερα έχει προσδιοριστεί η δευτεροβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης. Ο πρώην υπουργός και οι 16 συγκατηγορούμενοί του, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη του, καλούνται να υπερασπιστούν τις εφέσεις τους και να πετύχουν ευνοϊκότερες ποινές από αυτές που τους επιβλήθηκαν σε πρώτο βαθμό για τη διακίνηση και απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρεται να δόθηκαν για την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1.

    Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που κήρυξε ενόχους και καταδίκασε τους 17 από τους συνολικά 19 κατηγορούμενους στην υπόθεση της νομιμοποίησης των «δώρων» για τις αγορές των επίμαχων όπλων, το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης πρώην υπουργός ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε πως ο πρώην υπουργός ζητούσε ωφελήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001. Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα χρήματα που εισέπραξε διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιρειών, ώστε να αποκρυβεί η πραγματική τους προέλευση.

    [06] Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο

    Παναττική Στάση Εργασίας από την έναρξη λειτουργίας των υπηρεσιών μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι έχει εξαγγείλει για σήμερα, Παρασκευή, η ΑΔΕΔΥ. Επιπλέον, καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο, σε συλλαλητήριο στις 9.30 το πρωί, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στην οδό Πανεπιστημίου 47-49 στην Αθήνα.

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάζεται σήμερα, η αίτηση ακύρωσης κατά των αποφάσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τις οποίες διαμορφώθηκε το θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης των εργαζομένων στο Δημόσιο.

    Επίσης η ΑΔΕΔΥ, οργανώνει στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    [07] Ανακαλύφθηκαν τέσσερις νέοι ομαδικοί τάφοι, στο Μεξικό

    Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι 43 φοιτητές η τύχη των οποίων αγνοείται εδώ και 15 ημέρες στο Μεξικό λιγόστεψαν αργά χθες βράδυ μετά την ανακοίνωση της ανακάλυψης τεσσάρων ομαδικών τάφων σε σημεία που υπέδειξαν τέσσερις νέοι συλληφθέντες για την υπόθεση αυτή. Μέχρι στιγμής 34 άτομα έχουν συλληφθεί σε σχέση με την υπόθεση αυτή που προκαλεί αγανάκτηση στο Μεξικό, από τα οποία 26 δημοτικοί αστυνομικοί της Ιγκουάλα. Οι μεξικανικές αρχές ανακάλυψαν τέσσερις νέους ομαδικούς τάφους στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση πριν από δύο εβδομάδες 43 φοιτητών, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χεσούς Μουρίγιο Καράμ. Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και άλλοι τάφοι είχαν ανακαλυφθεί με 28 σορούς, η αναγνώριση των οποίων δεν έχει γίνει ακόμη.

    Για τα κίνητρα της επίθεσης στην Ιγκουάλα εναντίον των φοιτητών της παιδαγωγικής ακαδημίας Escuela Normal Rural της Αγιοτζίναπα, που βρίσκεται επίσης στην πολιτεία Γκερέρο του νοτίου Μεξικού, ο υπουργός δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα για την εμπλοκή προσώπων, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος, η σύζυγός του και ο διευθυντής της δημοτικής υπηρεσίας ασφαλείας που αναζητούνται.

    [08] Εννέα αεροπορικές επιδρομές των HΠΑ στην εμπόλεμη ζώνη της πόλης Κομπάνι

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν την Πέμπτη εννέα αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους γύρω από την εμπόλεμη ζώνη της πόλης Κομπάνι στη μεθόριο της Συρίας με την Τουρκία, ανακοίνωσε η αμερικανική Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση. Έξι από αυτές τις αεροπορικές επιδρομές έπληξαν μια μεγάλη μονάδα του Ισλαμικού Κράτους νότια του Κομπάνι καταστρέφοντας δύο κτίρια τα οποία κατείχαν οι τζιχαντιστές καθώς επίσης ένα άρμα μάχης και ένα βαρέως τύπου πολυβόλο, ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης.

    Οι άλλες τρεις αεροπορικές επιδρομές έγιναν βόρεια του Κομπάνι πλήττοντας δύο μικρές μονάδες του Ισλαμικού Κράτους και καταστρέφοντας δύο κτίρια τα οποία κατείχαν οι τζιχαντιστές.

    [09] Πλημμύρες στη Γένοβα - Δύο αγνοούμενοι

    Η πόλη της Γένοβας και η ευρύτερη περιφέρεια της Λιγουρίας, στη βορειοδυτική Ιταλία, πλημμύρισαν εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή από χθες αργά το απόγευμα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δυο άνθρωποι αγνοούνται στο χωριό Μοντότζιο, ενώ σε μεγάλο μέρος της πόλης της Γένοβας έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχει πλημμυρίσει και η περιοχή γύρω από το στάδιο της πόλης, «Λουίτζι Φερράρις».

    Δυο παραπόταμοι, ο Μπισάνιο και ο Ρίο Φερετζιάνο, υπερχείλισαν και το μένος των υδάτων παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα. Εδικά εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι κινητοποιήθηκαν άμεσα και βοήθησαν οδηγούς και επιβάτες να απεγκλωβιστούν από τα Ι.Χ. στα οποία επέβαιναν. Η πολιτική προστασία, έχει ζητήσει από τους κατοίκους των περιοχών όπου η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα να μην βγουν από τις πολυκατοικίες και να σπεύσουν να ανέβουν στους υψηλότερους ορόφους των κτηρίων.

    [10] Ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να παραμείνει κρυμμένος για πάνω από 20 χρόνια

    Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να παραμείνει σε «ύπνωση», κρυμμένος στο σώμα του ασθενούς για περισσότερα από 20 χρόνια και κάποια στιγμή ξαφνικά να «ξυπνήσει» και να μετατραπεί σε επιθετική μορφή της νόσου.

    Η ανακάλυψη ότι ο καρκίνος «κρύβεται» για τόσα χρόνια μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά στη βελτίωση της διάγνωσής του. Η μελέτη αναδεικνύει την ανάγκη να γίνεται πιο έγκαιρη διάγνωση, προτού ο καρκίνος των πνευμόνων - η κυριότερη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως- προλάβει να εδραιωθεί, να αποκτήσει πολλαπλές μεταλλάξεις και να γίνει επιθετικός και μεταστατικός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 October 2014 - 6:30:28 UTC