Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Να οργανώσουμε τώρα τη λαϊκή πάλη» έστειλε, ως μήνυμα, ο Δ. Κουτσούμπας, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια
  • [02] Να μη θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, ζήτησαν οι βουλευτές από τον Φ. Κουβέλη
  • [03] Ακραία καιρικά φαινόμενα από το βράδυ, σε όλη τη χώρα
  • [04] Δήλωση, μέσω διαδικτύου, του συλληφθέντα Αντώνη Σταμπούλου, στο γκαράζ-γιάφκα του Βύρωνα
  • [05] Συνάντηση Γκ. Χαρδούβελη - τρόικας

  • [01] «Να οργανώσουμε τώρα τη λαϊκή πάλη» έστειλε, ως μήνυμα, ο Δ. Κουτσούμπας, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια

    «Το μήνυμα είναι ένα: Καμιά αναμονή, μακριά από αυταπάτες που σπέρνουν οι αποπροσανατολιστικοί δικομματικοί καυγάδες μέσα στην Βουλή, να οργανώνουμε τώρα την λαϊκή πάλη μέσα από τα συνδικάτα μαζί με το ΠΑΜΕ, με τις άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις, με οργάνωση της Λαϊκής Συμμαχίας, με ενίσχυση του ΚΚΕ παντού» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του δίμηνου δράσης του ΠΑΜΕ με αιχμή τα προβλήματα των ανέργων. Σήμερα, εκτός από την Αθήνας, πραγματοποιούνται συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για την ανεργία και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, ενώ κορύφωση της δράσης θα αποτελέσει το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου. Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στους στόχους της πάλης «για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ικανοποιητικούς μισθούς όχι κάτω από 751 ευρώ, για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και της σύνταξης, για κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, για φοροαπαλλαγές, για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και φορολογικών μέτρων που πλήττουν κυρίως τις λαϊκές οικογένειες».

    [02] Να μη θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, ζήτησαν οι βουλευτές από τον Φ. Κουβέλη

    Αίτημα στον Φώτη Κουβέλη να μη θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, έθεσαν χθες το βράδυ οι βουλευτές του κόμματος, μετά το τέλος των εργασιών της δεύτερης μέρας του Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ. Σε παρακείμενη αίθουσα του «ΣΙΝΕ Κεραμεικός», οι βουλευτές συνεδρίασαν ατύπως και συμφώνησαν να θέσουν το αίτημά τους στον κ. Κουβέλη, τον οποίο ενημέρωσαν λίγο αργότερα. Αντιπρότειναν, δε, για την ηγεσία του κόμματος την υποψηφιότητα του Νίκου Τσούκαλη ως αρχαιότερου βουλευτή. Ο κ. Κουβέλης δεν απάντησε, ωστόσο, νωρίς σήμερα το πρωί στενοί του συνεργάτες τόνιζαν ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ σε κάθε περίπτωση. Στο ενδεχόμενο αυτό τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν έχουν ακόμα καθορίσει τη στάση, που θα τηρήσουν.

    [03] Ακραία καιρικά φαινόμενα από το βράδυ, σε όλη τη χώρα

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το βράδυ του Σαββάτου, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να επηρεάσει κυρίως την Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι καταιγίδες σε κάποιες περιοχές θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, ακόμα και χαλαζόπτωση.

    Ωστόσο, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, δεν θα υπάρξει σημαντική μεταβολή της θερμοκρασίας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα φαινόμενα είναι συνηθισμένα για το φθινόπωρο, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι κάτοικοι περιοχών, όπου έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές, «καθώς δεν ξέρουμε πώς συμπεριφέρονται οι περιοχές αυτές σε συνθήκες έντονης βροχόπτωσης».

    Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν την Τρίτη και ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, «αλλά δεν θα επιστρέψουμε στην καλοκαιρία» όπως καταλήγει ο κ. Λάλος.

    [04] Δήλωση, μέσω διαδικτύου, του συλληφθέντα Αντώνη Σταμπούλου, στο γκαράζ-γιάφκα του Βύρωνα

    Δήλωση του Αντώνη Σταμπούλου, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης απο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έξω από το γκαράζ, που χρησιμοποιούσε η ομάδα Μαζιώτη στον Βύρωνα και, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε μέσα στο σακίδιο του τα σχέδια για προγραμματισμένη για σήμερα τρομοκρατική επίθεση, αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org. Ο 31χρονος κρατούμενος περιγράφει τον τρόπο της σύλληψής του και της ανάκρισής του στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, καθώς και τη σθεναρή αντίστασή του να δώσει αποτυπώματα και αίμα για DNA, αλλά και για να φωτογραφηθεί. Στέλνει,δε, μήνυμα στους συντρόφους του ότι δεν θα λυγίσει. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Κράτησα αρνητική στάση απέναντι στις αξιώσεις των κρατικών λακέδων να αποσπάσουν στοιχεία μου για δυο λόγους. Πρώτο, για λόγους αξιακούς, καθώς θεωρώ ότι υποχρέωση κάθε αναρχικού επαναστάτη είναι να μη δίνει ούτε χιλιοστό εδάφους στον ταξικό εχθρό. Και δεύτερο γιατί, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της υπόθεσης που μου προσάπτουν, θέλησα να προστατέψω συντροφικό και φιλικό περιβάλλον από τα κοράκια, που με κρατάνε».

    [05] Συνάντηση Γκ. Χαρδούβελη - τρόικας

    Σε εξέλιξη είναι, στο υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τους εκπροσώπους της τρόικας.

    Κύριο αντικείμενο των διαπραγματεύσεων είναι η οριστικοποίηση του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή, την προσεχή Δευτέρα. Άγνωστο παραμένει το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015, που θα εγγραφεί στο προσχέδιο. Στο μνημόνιο, ο στόχος είναι για πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ (από 1,5% του ΑΕΠ φέτος), ενώ στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο έχει εγγραφεί 2,5% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με χθεσινό τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, το οποίο δεν διαψεύδεται από κυβερνητικούς κύκλους, η πρόβλεψη για το πρωτογενές πλεόνασμα θα χαμηλώσει οριακά σε σύγκριση με τον μνημονιακό στόχο. Και αυτό, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο προσχέδιο οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά και το κονδύλι για τα αναδρομικά των ένστολων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 October 2014 - 10:30:28 UTC