Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πάμε στην οριστική έξοδο από το μνημόνιο»
  • [02] Ποινική δίωξη στον νεαρό που συνελήφθη στον Βύρωνα
  • [03] Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ στην Χάλκη
  • [04] «Αποκλείεται το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων»
  • [05] Η τουρκική εθνοσυνέλευση έδωσε το «πράσινο φως» για επέμβαση εναντίον των τζιχαντιστών
  • [06] Εστορίλ-Παναθηναϊκός 0-0 και Αστέρας Τρίπολης-Παρτιζάν Βελιγραδίου 1-0 στο ημίχρονο
  • [07] Πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

  • [01] «Πάμε στην οριστική έξοδο από το μνημόνιο»

    Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε αρχικά ενημέρωση για όλες τις εκκρεμότητες σχετικά με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και στη συνέχεια από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα και την πορεία αξιολόγησης.

    Επίσης, ο κ. Βενιζέλος σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για το ΤΑΙΠΕΔ και μετά για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα.

    «Πάντα υπάρχουν δυσκολίες. Όμως το πλαίσιο είναι καθαρό και καλό για να πάμε στην οριστική έξοδο από το καθεστώς μνημονίου», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

    [02] Ποινική δίωξη στον νεαρό που συνελήφθη στον Βύρωνα

    Ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών σε βάρος του νεαρού που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στον Βύρωνα.

    Ο κατηγορούμενος , που φέρεται να σχετίζεται με τον καταδικασμένο για την υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας Νίκο Μαζιώτη ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να λογοδοτήσει στον Ανακριτή την Κυριακή.

    [03] Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ στην Χάλκη

    Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 366 χιλιομέτρων ΝΑ της Αθήνας, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο 57 χιλιόμετρα ΔΝΔ της Χάλκης, σημειώθηκε στις 18:51, όπως κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    [04] «Αποκλείεται το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων»

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά τη συνάντηση τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των εργασιακών θεμάτων, όπως είναι το θέμα των ομαδικών απολύσεων, της ανταπεργίας και του συνδικαλιστικού νόμου.

    «Είμαστε στο τέλος μιας διαδικασίας μεταρρυθμίσεων» δήλωσε μετά τη συνάντηση υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας. Για τα εργασιακά ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά έθεσε κατά τη συνάντηση τις θέσεις της όπως διαμορφώθηκαν από το πόρισμα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, μετά τη σύσκεψη με τους κοινωνικούς εταίρους της Ελλάδας στη Γενεύη. Εκτίμησε ότι οι συγκλίσεις και οι συναινέσεις που έγιναν εκεί ήταν καθοριστικής σημασίας και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής της νομοθεσίας για το θέμα της ανταπεργίας, ενώ για τις ομαδικές απολύσεις χαρακτήρισε επαρκές το νέο θεσμικό πλαίσιο, με το οποίο η ευθύνη έχει ανατεθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

    Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, το ίδιο στέλεχος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις και πρόσθεσε ότι έχουν τεθεί υπόψη της τρόικας τα σενάρια για το ασφαλιστικό που περιλαμβάνονται στη μελέτη του ΚΕΠΕ για τα ασφαλιστικά ταμεία.

    [05] Η τουρκική εθνοσυνέλευση έδωσε το «πράσινο φως» για επέμβαση εναντίον των τζιχαντιστών

    H τουρκική εθνοσυνέλευση ενέκρινε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία ένα ψήφισμα που είχε καταθέσει η κυβέρνηση, με το οποίο δίνει το πράσινο φως στον στρατό να διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

    Επίσης, η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να επιτρέπει σε στρατεύματα ξένων χωρών τη στάθμευση ή τη διέλευση από την Τουρκία για επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ.

    Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση δεν αναμένεται να εμπλακεί άμεσα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στα εδάφη των γειτονικών της χωρών, αλλά θα περιοριστεί στο να επιτρέψει την είσοδο σε ορισμένες από τις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις, κυρίως στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ (νότια) στους συμμάχους, στο πλαίσιο ανθρωπιστικών επιχειρήσεων.

    [06] Εστορίλ-Παναθηναϊκός 0-0 και Αστέρας Τρίπολης-Παρτιζάν Βελιγραδίου 1-0 στο ημίχρονο

    Χωρίς φάσεις το πρώτο μέρος, βρήκε Εστορίλ και Παναθηναϊκό ισόπαλους χωρίς τέρματα.Ο Αστέρας Τρίπολης προηγείται 1-0 με το γκολ του Ουσέρο στο 22ο λεπτό.

    [07] Πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

    Πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την πρώτη του ήττα στον 11ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, από τη Γκινγκάμπ με 2-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Σκόρερ και των δύο τερμάτων της ουραγού του γαλλικού πρωταθλήματος ήταν ο Μαρβό στο 47΄ και 50΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 October 2014 - 20:30:23 UTC