Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταση στη λεωφόρο Μεσογείων, λόγω συγκέντρωσης Ρομά
  • [02] Έως το βράδυ η καταβολή του ΕΝΦΙΑ, σε τράπεζες και ΕΛΤΑ
  • [03] Μειώθηκε η ανεργία στην Ιαπωνία
  • [04] Αναβλήθηκαν οι έρευνες των συνεργείων διάσωσης στο ηφαίστειο Οντάκε
  • [05] Οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν το Πεκίνο να υποχωρήσει
  • [06] Μιούζικαλ, θέατρο και μουσική, στο Πάνθεον

  • [01] Ένταση στη λεωφόρο Μεσογείων, λόγω συγκέντρωσης Ρομά

    Ένταση επικρατεί στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, λόγω διαμαρτυρίας Ρομά που μένουν στον καταυλισμό του Χαλανδρίου, έπειτα από απόφαση για την κατεδάφιση του καταυλισμού και απομάκρυνσή τους από την περιοχή. Πριν ακόμα μεταβούν εκεί αστυνομικές δυνάμεις για την εφαρμογή της απόφασης, περίπου 40 άτομα, έχουν συγκεντρωθεί στη Λ. Μεσογείων, όπου έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα και έχουν κλείσει μέρος του κατερχόμενου ρεύματος, όπου η κυκλοφορία γίνεται με δυσχέρεια.

    Σημειώνεται ότι ο καταυλισμός των Ρομά βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή εδώ και 40 χρόνια, αλλά αποφασίστηκε η μετεγκαταστασή τους στα Μέγαρα.

    [02] Έως το βράδυ η καταβολή του ΕΝΦΙΑ, σε τράπεζες και ΕΛΤΑ

    Το αδιαχώρητο παρατηρείται στις τράπεζες και τα ταχυδρομικά καταστήματα, όπου οι πολίτες σπεύδουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, τελευταία μέρα σήμερα, της προθεσμίας καταβολής. Οι ουρές σχηματίσθηκαν από νωρίς έξω από τις κλειστές πόρτες των τραπεζών και των ταχυδρομείων, προκειμένου οι υπόχρεοι να πάρουν καλή θέση προτεραιότητας, με την έναρξη του ωραρίου. Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ στα καταστήματα των ΕΛΤΑ και σε τράπεζες, έως τις 20:30.

    [03] Μειώθηκε η ανεργία στην Ιαπωνία

    Το ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία υποχώρησε στο 3,5% τον Αύγουστο, για πρώτη φορά εδώ και 3 μήνες, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η κυβέρνηση. Παρά τη μείωση, ο αριθμός των απασχολούμενων μειώθηκε κατά 40.000 σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 33.05 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των εργαζόμενων με μερική απασχόληση αυξήθηκε κατά 420.000 στα 19.4 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών. Επιπλέον, ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας σημείωσε μείωση κατά 0,7% τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

    Οι επικριτές του κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δεν είναι σε θέση να λύσει το μακροχρόνιο πρόβλημα των ασταθών μορφών απασχόλησης, ιδίως στις γυναίκες και τους νέους.

    [04] Αναβλήθηκαν οι έρευνες των συνεργείων διάσωσης στο ηφαίστειο Οντάκε

    Οι προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης για την ανεύρεση τουλάχιστον 24 θυμάτων της χειρότερης ηφαιστειακής έκρηξης που έχει σημειωθεί εδώ και δεκαετίες στην Ιαπωνία, αναβληθηκαν προσωρινά σήμερα λόγω ανησυχιών για την αύξηση της δραστηριότητας του ηφαιστείου, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα σημειώθεί και άλλη έκρηξη ατμού, ανακοινώθηκε από την τοπική αστυνομία.

    Εκατοντάδες στρατιωτικοί διασώστες ετοιμάζονταν να φθάσουν στο όρος Οντάκε πεζή και με ελικόπτερα για να περισυλλέξουν τα πτώματα τουλάχιστον 24 ανθρώπων που παγιδεύτηκαν από τη θανάσιμη βροχή τέφρας και βράχων μετά την ξαφνική έκρηξη του ηφαιστείου το Σάββατο, όταν ήταν γεμάτο εκδρομείς, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά. Δώδεκα πτώματα έχουν ανακτηθεί από την ύψους 3.067 μέτρων κορυφή, αλλά τουλάχιστον 36 άνθρωποι πιθανολογείται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων εμποδίζονται από τα υψηλά επίπεδα τοξικών αερίων και τέφρας. Τουλάχιστον 69 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την έκρηξη, 30 από τους οποίους σοβαρά.

    [05] Οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν το Πεκίνο να υποχωρήσει

    Οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη του κέντρου της πόλης όσο το Πεκίνο δεν προχωρεί στις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε μετά την επιστροφή, το 1997, στην Κίνα αυτής της πρώην βρετανικής αποικίας. Οι συνοικίες που κατελήφθησαν για δεύτερη διαδοχική νύχτα από τους διαδηλωτές ήταν σήμερα το πρωί ασυνήθιστα ήρεμες και οι συνήθως πολυσύχναστες μεγάλες οδικές αρτηρίες ήταν σχεδόν έρημες, χωρίς ποδηλάτες και πεζούς.

    Χθες το βράδυ, πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι φοιτητές και μαθητές, συγκεντρώθηκαν όχι μακριά από την έδρα της κυβέρνησης, καθώς και στο Κόζγουεϊ Μπέι και το Μονγκ Κοκ. Αποδοκίμασαν τον επικεφαλής της κυβέρνησης, τον Λεούνγκ Τσουν Γινγκ, ζητώντας την παραίτησή του και φώναξαν τα παραδοσιακά πλέον συνθήματα υπέρ της διενέργειας εκλογών με καθολική ψηφοφορία το 2017. Ωστόσο η ατμόσφαιρα ήταν σαφώς πιο χαλαρή από την προηγουμένη, όταν οι δυνάμεις της τάξης είχαν επιχειρήσει να εκδιώξουν τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού.

    Παρά την ανακοίνωση που έγινε εντός της ημέρας ότι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας αποχωρούν, οι διαδηλωτές κατασκεύασαν στολές μάχης φορώντας πόντσο από πλαστικό και τυλίγοντας το πρόσωπο με μεμβράνη τροφίμων. Οι φοιτητές και οι μαθητές αποτελούν την αιχμή του δόρατος της εκστρατείας πολιτικής ανυπακοής που άρχισε για να καταγγελθεί αυτό που πολλοί κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ θεωρούν αυξανόμενο έλεγχο του Πεκίνου στις τοπικές υποθέσεις.

    [06] Μιούζικαλ, θέατρο και μουσική, στο Πάνθεον

    Ένας πολυχώρος πολιτισμού για το θέατρο και το θέαμα ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στο αθηναϊκό κοινό. Πρόκειται για το Πάνθεον (πρώην Αθηνών Αρένα), της οδού Πειραιώς, που θα φιλοξενήσει μιούζικαλ, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και θεάματα για όλες τις ηλικίες. Με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο τιμόνι, ως καλλιτεχνικό σύμβουλο, το Πάνθεον, του επιχειρηματία Γιάννη Παπαθεοχάρη, μπαίνει σε νέα τροχιά, αισιοδοξώντας να γεμίσει τις χίλιες εξακόσιες θέσεις του και να μετασχηματιστεί σε μια «κοιτίδα πολλαπλών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων», με άξονα πάντοτε το καλό θέατρο και με γνώμονα την προσέλκυση ενός μεγάλου φάσματος κοινού.

    Η πρώτη εσωτερική παραγωγή του χώρου έρχεται στα τέλη Νοεμβρίου, και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για την παράσταση «Ο Ηρακλής και οι 12 άθλοι», ένα μικτό πολυθέαμα, με επικεφαλής της διανομής τον Σάκη Ρουβά . Ακολουθεί τον Δεκέμβριο η μετάκληση της φημισμένης Κλασικής Ορχήστρας της Βιέννης σε έργα Μότσαρτ και Στράους. Η νέα χρονιά θα βρει τον Γιάννη Κακλέα να ανεβάζει την τρίτη ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα, με τίτλο «Καμπάνες του Edelweiss».Το βασικό ρεπερτόριο της σεζόν -αφού όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Λιγνάδης θα υπάρχουν και παραστάσεις για τα Δευτερό/Τριτα- θα κλείσει τον Μάρτιο, με μια δική του σκηνοθεσία πάνω στο εμβληματικό μιούζικαλ «Victor - Victoria».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 September 2014 - 6:30:38 UTC