Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιοδοξία Γκ. Χαρδούβελη για θετική κατάληξη στις συζητήσεις με την τρόικα
  • [02] Διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Εργασίας με την τρόικα στο τέλος της εβδομάδας
  • [03] Σε εξέλιξη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών
  • [04] Νόμιμες έκρινε το ΣτΕ τις περικοπές στις αποδοχές των υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ
  • [05] Παραμένει το ενδιαφέρον των «Ρωσικών Σιδηροδρόμων» για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη ROSCO και τον ΟΛΘ
  • [06] Καλλονή-Πανθρακικός 2-0

  • [01] Αισιοδοξία Γκ. Χαρδούβελη για θετική κατάληξη στις συζητήσεις με την τρόικα

    Αισιόδοξος για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που ξεκινούν αύριο, εμφανίσθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως η κυβέρνηση προσέρχεται στην διαπραγμάτευση με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και ζήτησε να δοθεί τέλος στην παραφιλολογία που υπάρχει τον τελευταίο καιρό.

    Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Διαβάστε επίσης:

    «Αύριο θα ανοίξουν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης»

    [02] Διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Εργασίας με την τρόικα στο τέλος της εβδομάδας

    Διαδοχικές συναντήσεις με την τρόικα θα έχει την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

    Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, επικεντρώνονται κυρίως σε θέματα τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας, όπως το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, ο συνδικαλιστικός νόμος, οι συντάξεις και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.

    Ο κ. Βρούτσης, που δέχεται πιέσεις από πολλές πλευρές, βρίσκεται στη Γενεύη, όπου αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εργασίας και των κοινωνικών εταίρων με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

    [03] Σε εξέλιξη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών

    Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικας. Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη πριν από λίγο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε και το πρωί με τον πρωθυπουργό ενώ είχε συναντήσεις και με τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, Νίκο Δένδια, Χαράλαμπο Αθανασίου, Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Μανιάτη και Μάκη Βορίδη, με αντικείμενο τις μνημονιακές εκκρεμότητες, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας

    [04] Νόμιμες έκρινε το ΣτΕ τις περικοπές στις αποδοχές των υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ

    Συνταγματικές και νόμιμες είναι οι περικοπές που έγιναν στις αποδοχές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών σε εφαρμογή του Ν. 4024/2011, αφού με τη συγκεκριμένη ρύθμιση επιδιώχθηκε η μείωση κρατικών δαπανών και ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους λόγω της δυσμενούς δημοσιονομικής συγκυρίας. Αυτό έκρινε με απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και απέρριψε αίτηση ακύρωσης που είχαν καταθέσει για το θέμα αυτό υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

    Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να ακυρωθούν τα φύλλα μισθοδοσίας τους με τα οποία περικόπηκαν οι αποδοχές τους και παράλληλα να ακυρωθεί η απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου με την οποία κατετάγησαν, σε εκτέλεση του νόμου 4024/2011, στους βαθμούς της κατηγορίας που υπηρετούσαν.

    Με την απόφασή της η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές τους και έκρινε ότι με τον Ν. 4024/2011 επιδιώχθηκε, μεταξύ των άλλων, ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους για λόγους δημοσίου συμφέροντος μετά τη δημοσιονομική κρίση που έπληξε τη χώρα.

    Επιπλέον, στην απόφασή της η Ολομέλεια επισημαίνει πως με τη χορήγηση πρόσθετων επιδομάτων (ΔΗΒΕΕΤ) στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών δημιουργήθηκε ένα οιονεί ειδικό μισθολόγιο με ουσιώδη μισθολογική διαφοροποίηση από τους υπολοίπους και η κατάργηση του επιδόματος αυτού δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας.

    Ακόμη, κατά την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η περικοπή που επιβλήθηκε στους υπαλλήλους του υπουργείου τους επιβαρύνει στο βαθμό εκείνο που θα προσέβαλε την αξιοπρεπή τους διαβίωση. Και αυτό διότι ? όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση - δεν μειώθηκε ο βασικός μισθός των συγκεκριμένων υπαλλήλων.

    [05] Παραμένει το ενδιαφέρον των «Ρωσικών Σιδηροδρόμων» για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη ROSCO και τον ΟΛΘ

    Η ρωσική πλευρά διατηρεί το ενδιαφέρον της για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ROSCO και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όμως η συμφωνία μπορεί τελικά να εμποδιστεί από την πίεση των ΗΠΑ, υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των «Ρωσικών Σιδηροδρόμων», Βλαντίμιρ Γιακούνιν.

    «Προς το παρόν εργαζόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς, αλλά οι τελικοί όροι του διαγωνισμού δεν έχουν ανακοινωθεί» είπε ο κ. Γιακούνιν, απαντώντας σε ερώτηση για τυχόν επίδραση των δυτικών κυρώσεων στην πρόθεση του ρωσικού μονοπωλίου να συμμετάσχει στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις.

    «Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με ρεαλισμό. Η πίεση από την πλευρά των ΗΠΑ είναι ισχυρότατη, δεν αποκλείω ότι οι (σ.σ. Έλληνες) εταίροι μας μπορεί και να το ξανασκεφτούν» υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος θεωρείται στενός φίλος και συνεργάτης του προέδρου της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο, οκτώ εταιρείες και κοινοπραξίες διεκδικούν το 67% του λιμανιού της Θεσσαλονίκης: οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι από κοινού με την ελληνική Gek Terna, η γερμανική Deutsche Invest Equity Partners, η ιαπωνική Mitsui & Co, η ολλανδική APM Terminals B.V., η φιλιππινέζικη International Container Terminal Services, η εδρεύουσα στο Λουξεμβούργο la Duferco Participation Holding, η λονδρέζικη P&O Steam Navigation Company (DP World) και η τουρκική Yilport Holding. Στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες σε αυτόν θα πρέπει να παρουσιάσουν τις δεσμευτικές οικονομικές προτάσεις τους.

    [06] Καλλονή-Πανθρακικός 2-0

    Η Καλλονή έδωσε συνέχεια στην εντυπωσιακή φετινή εκκίνηση που πραγματοποιεί στη Σούπερ Λίγκα, καθώς επικράτησε απόψε στο δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης του Πανθρακικού με 2-0 (37΄ Αναστασιάδης, 65΄ Μανούσος), έκανε το «3Χ3» στις εντός έδρας αναμετρήσεις της κι έφτασε στους 10 βαθμούς και την τρίτη θέση, όπου ισοβαθμεί με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και Κέρκυρα, ύστερα από πέντε αγωνιστικές.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 September 2014 - 18:30:30 UTC