Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο
  • [02] Δύσκολη εβδομάδα για τα εργασιακά
  • [03] Ν24: «Καμία χρηματοδοτική ένεση απαραίτητη» για την Ελλάδα
  • [04] Spiegel: «Καλές προοπτικές» για το ελληνικό χρέος
  • [05] Μαραθώνιες συσκέψεις προετοιμασίας υπό τον Γκ. Χαρδούβελη

  • [01] Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

    Κανονικά πραγματοποιούνται από το μεσημέρι όλα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ωστόσο μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν σε κάποια δρομολόγια ταχύπλοων και ενός επιβατηγού πλοίου για τις Κυκλάδες, λόγω ισχυρών ανέμων 7 με 8 μποφόρ που πνέουν σε κάποια νησιά του κεντρικού Αιγαίου.

    Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού SEA JET 2" από Πειραιά, για Σίφνο-Μήλο-Φολέγανδρο-Ίο-Θήρα που δεν έγινε σήμερα θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 το πρωί.

    Το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού "ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ" από το λιμάνι της Σύρου θα γίνει αύριο στις 7 το πρωί για Κέα Λαύριο.

    Επίσης, το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού ΚΑΤ "ΧΑΙΣΠΙΝΤ 5" θα αναχωρήσει αύριο στις 10 παρά τέταρτο από το λιμάνι του Ηρακλείου, για Θήρα-Νάξο-Πάρο-Μύκονο.

    Από το λιμάνι της Ρόδου για Σύμη-Κω-Κάλυμνο-Λέρο-Λειψούς-Πάτμο θα αναχωρήσει αύριο επίσης στις 8:30 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό "ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΪΝΤ" .

    [02] Δύσκολη εβδομάδα για τα εργασιακά

    Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    Ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος αναχωρεί αύριο για τη Γενεύη, θα συναντηθεί, απόψε, με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με σκοπό να οριστικοποιηθούν οι θέσεις της ελληνικής πλευράς, ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόϊκα.

    Η διαπραγμάτευση αναμένεται να είναι δύσκολη, ενώ στο επίκεντρο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα τεθούν θέματα τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας. Η τρόϊκα φέρεται ότι ασκεί έντονες πιέσεις για τα εργασιακά, ενώ ζητά να ανοίξει το Ασφαλιστικό.

    Στο πακέτο των εργασιακών, περιλαμβάνονται η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η αλλάγή του συνδικαλιστικού νόμου, που ισχύει από το 1982, κυρίως σε ό,τι ααφορά τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνεται η απόφαση για την κήρυξη απεργίας και τον τρόπο της χρηματοδότησης των συνδικάτων.

    Την Τρίτη στη Γενεύη πρόκειται να συζητηθεί η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας, των κοινωνικών εταίρων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και ΓΣΕΕ) και με συντονιστή τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας.

    [03] Ν24: «Καμία χρηματοδοτική ένεση απαραίτητη» για την Ελλάδα

    «Καμία χρηματοδοτική ένεση απαραίτητη»είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του γερμανικού ιδιωτικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού N24, το οποίο αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι το 2015 η χώρα δεν θα χρειαστεί χρήματα από τους πιστωτές της.

    «Το προβληματικό παιδί της Ευρώπης φαίνεται ότι πηγαίνει καλύτερα. Η Ελλάδα το επόμενο έτος, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Σαμαρά, δεν θα χρειαστεί νέα βοήθεια», σημειώνεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι την Τρίτη αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα η αντιπροσωπεία της τρόικας. «Η Ελλάδα έχει θέσει ως στόχο στο τέλος του χρόνου να αποχαιρετήσει τους ελεγκτές»αναφέρει ο συντάκτης και προσθέτει ότι ο έλεγχος έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει δέκα ημέρες, ενώ ο δεύτερος γύρος έχει προγραμματιστεί για το τέλος Οκτωβρίου. «Οι δανειστές ζητούν περισσότερα βήματα για στον περιορισμό του κράτους και ριζικές τομές σε ό,τι αφορά τα συνδικάτα και το δικαίωμα της απεργίας».

    [04] Spiegel: «Καλές προοπτικές» για το ελληνικό χρέος

    «Καλές προοπτικές», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού «Der Spiegel», που θα κυκλοφορήσει αύριο και αναφέρεται στο ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με το δημοσιεύμα το ελληνικό χρέος θα μπορούσε τα επόμενα χρόνια να μειωθεί περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν ως τώρα.

    Στο δημοσίευμα, το οποίο αναπαράγεται και από την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, κύκλοι της τρόικας εκτιμούν ότι «δεν είναι κακές οι πιθανότητες» το χρέος, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ να φθάσει μέχρι το 2022 κάτω από το 110% που έχει συμφωνηθεί, λόγω των χαμηλών επιτοκίων δανεισμού στις χρηματαγορές, που σημαίνει ότι θα χρειαστούν «πολύ λιγότερα χρήματα» από ό,τι είχε προβλεφθεί για να εξυπηρετηθεί το χρέος. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της Ελλάδας εξακολουθεί να βρίσκεται, σύμφωνα με το Spiegel, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των πακέτων βοήθειας από τα 30 στα 50 χρόνια.

    Διαβάστε επίσης:

    Ν24: «Καμία χρηματοδοτική ένεση απαραίτητη» για την Ελλάδα

    [05] Μαραθώνιες συσκέψεις προετοιμασίας υπό τον Γκ. Χαρδούβελη

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς,που χειρίζονται ζητήματα που βρίσκονται στο Μνημόνιο,θα έχει σήμερα και αύριο ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.Αντικείμενο τα ανοικτά μέτωπα που θα συζητηθούν με την τρόικα από την προσεχή Τρίτη, 30 τρέχοντος.

    Έως τώρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση (εργασιακά, ασφαλιστικό, ρυθμίσεις οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία) απόψε στις 19:30 και αύριο Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί διαδοχικά με τους υπουργούς Ανάπτυξης Ν.Δένδια στις 11 π. και θα ακολουθήσουν: Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη και ο κύκλος των συναντήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17:30 με τον υπουργό Υγείας Μ.Βορίδη.

    Στην συνάντησή των κ. Χαρδούβελη-Δένδια πρόκειται να εξετασθούν η πορεία των μεταρρυθμίσεων , το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 -2020, καθώς επίσης και η σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IfG) και η προώθηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την συνολική στήριξη της επιχειρηματικότητας, μεταξύ του οποίου περίαμβάνεται και η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, η αναμόρφωση του νόμου για τις ΑΕ και του Πτωχευτικού Κώδικα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 September 2014 - 14:30:23 UTC