Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 40 χρόνια νόμιμης επανέκδοσης του Ριζοσπάστη
  • [02] Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, λόγω του «Greece Race for the Cure»
  • [03] Αυστραλία: Μια Ελληνίδα γράφει ιστορία στον αθλητισμό
  • [04] Τα μεγάλα εθνικά και διεθνή ζητήματα παρουσίασε ο Ε. Βενιζέλος στην Γ. Σ του ΟΗΕ
  • [05] Περισσότερα από 30 άτομα σε κατάσταση "καρδιοαναπνευστικής" ανακοπής, στο ηφαίστειο Οντάκε
  • [06] Με 1-0 έχασε ο Ολυμπιακός από τον Ατρόμητο

  • [01] Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 40 χρόνια νόμιμης επανέκδοσης του Ριζοσπάστη

    Οι μέρες αυτές για εμάς είναι ξεχωριστές. Είναι ημέρες που φέρνουμε στη σκέψη μας την σκληρή πολύχρονη πορεία της εφημερίδας μας, του «Ριζοσπάστη» τις ηρωικές στιγμές, τις θυσίες, την ακούραστη δουλειά κομμουνιστών δημοσιογράφων, ανταποκριτών, διακινητών όλων όσων κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες δούλεψαν προκειμένου η εφημερίδα να σταθεί κάθε στιγμή στο ύψος της, να ανταποκριθεί στο ρόλο της ως όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ως καθημερινός σύντροφος και καθοδηγητής», ανέφερε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη» σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση στον Περισσό για τα 40 χρόνια από την νόμιμη επανέκδοση της εφημερίδας.

    «Πρέπει κάθε μέρα να σκεφτόμαστε το πως η εφημερίδα μας ανταποκρίνεται στο καθήκον της στις σημερινές συνθήκες, πως μπορεί να σταθεί στο ύψος των σημερινών απαιτήσεων. Να σκεφτόμαστε κάθε μέρα πως θα δίνουμε ώθηση στην αύξηση της διακίνησης και της αξιοποίησης του. Αυτό άλλωστε αποτελεί την καλύτερη και πιο ουσιαστική τιμή στην πολύχρονη ιστορία της εφημερίδας, στους συντρόφους που έδωσαν κυριολεκτικά και μεταφορικά την ζωή τους σε αυτή την υπόθεση» πρόσθεσε ο διευθυντής της εφημερίδας.

    Στην εκδήλωση χαιρέτισε επίσης, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και μέλος της αρχισυνταξίας του «Ριζοσπάστη» από το 1974 ως το 1991 Γιώργης Μωραΐτης, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή βίντεο με υλικό από το αρχείο της εφημερίδας.

    [02] Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, λόγω του «Greece Race for the Cure»

    Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας, με σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας, πραγματοποιεί σήμερα η Τροχαία Αθηνών, λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου και περιπάτου «Greece Race for the Cure».Τον αγώνα δρόμου πέντε χιλιομέτρων και περιπάτου δύο χιλιομέτρων διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».Ο αγώνας που ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί από το Ζάππειο θα ολοκληρωθεί στις 1.00 μετά το μεσημέρι. Έως εκείνη την ώρα δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση στη Λ. Βασ. Όλγας σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις έχουν προγραμματισθεί στους δρόμους:

    Λ.Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ομόνοια.

    Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

    Λ.Βασ.Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της Λ. Βασ. Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο και στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ζαχάρωφ και του ξενοδοχείου «HILTON» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

    Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    Λ.Βασ.Ολγας, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Κωνσταντίνου.

    Ριζάρη, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    Μελεάγρου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κωνσταντίνου.

    Αραβαντινού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ.

    Κωνσταντίνου.

    Κλεάνθους, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Βασ. Γεωργίου Β' και της Λ. Βασ.

    Κωνσταντίνου.

    Βασ. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    Λ. Βασ. Κωνσταντίνου στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Σοφίας (Ξεν. Hilton) και Βασ. Όλγας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βουλιαγμένης και στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σπ. Μερκούρη και Β. Αλεξάνδρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Σοφίας.

    Κατά τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η κάθετη διέλευση των οχημάτων θα γίνεται από τις διασταυρώσεις:

    Λ. Βασ. Κωνσταντίνου - Παυσανίου.

    Λ. Βασ. Σοφίας - Ρηγίλλης.

    Λ. Βασ. Σοφίας - Ξενίας.

    [03] Αυστραλία: Μια Ελληνίδα γράφει ιστορία στον αθλητισμό

    Μια νεαρή Ελληνίδα της Αυστραλίας γράφει ιστορία στον αθλητισμό. Η Ελένη Γλούφτση 21 ετών από την Αδελαϊδα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα γίνει η πρώτη γυναίκα διαιτητής του αυστραλιανού φούτμπολ, ενός αθλήματος που λατρεύεται σαν θρησκεία και που παίζεται κυρίως από άνδρες.

    Δεν είναι τυχαίο πως το Σάββατο έγινε στη Μελβούρνη ο τελικός του "φούτι" παρουσία 100.000 θεατών, ενώ εκατομμύρια παρακολούθησαν το ματς μεταξύ Χόθορν και Σίδνεϊ, από την τηλεόραση με την ομάδα του Χόθορν να στέφεται πρωταθλήτρια. Η Ελληνίδα που γράφει ιστορία είναι Ελένη Γλούφτση, 21ετών , από την Αδελαϊδα. Η Γλούφτση διαιτητεύει ήδη αγώνες σε πολιτειακό επίπεδο,ενώ παράλληλα σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας.

    Τώρα όμως κέρδισε και μια υποτροφία του AFL (της αρχής που διοργανώνει το παναυστραλιανό πρωτάθλημα και είναι βέβαιο, όπως γράφουν τα μέσα ενημέρωσης πως η Ελληνίδα Ελένη Γλούφτση θα γίνει η πρώτη γυναίκα διαιτητής του "φούτι" σε παναυστραλιανό επίπεδο και θα φτάσει να διαιτητεύει αγώνες μπροστά σε 100.000 θεατές.

    [04] Τα μεγάλα εθνικά και διεθνή ζητήματα παρουσίασε ο Ε. Βενιζέλος στην Γ. Σ του ΟΗΕ

    Στα μεγάλα θέματα ελληνικού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Για τα παγκόσμια προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον ΟΗΕ και τον κόσμο, υπογράμμισε ιδιαίτερα:

    - την στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες μεταρρύθμισης του ΟΗΕ

    - την επίτευξη μίας παγκόσμιας και νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για το κλίμα

    - την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα, που έχει καταστεί μια πραγματική απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια με σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις.

    - την επίλυση της ουκρανικής κρίσης που επηρεάζει σοβαρά την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ευρώπη.

    Για τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

    - η Ελλάδα, μέχρι σήμερα, έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να προβεί σε αντίστοιχα

    - η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού ζητήματος και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου - ειδικότερα του διεθνούς δικαίου της Θάλασσας - αποτελούν σημαντικούς παράγοντες, από τους οποίους εξαρτάται η συνολική πορεία των ελληνο-τουρκικών σχέσεων.

    [05] Περισσότερα από 30 άτομα σε κατάσταση "καρδιοαναπνευστικής" ανακοπής, στο ηφαίστειο Οντάκε

    Περισσότεροι από 30 ορειβάτες εντοπίστηκαν σήμερα από τα σωστικά συνεργεία σε κατάσταση «καρδιοαναπνευστικής» ανακοπής στο ηφαίστειο Οντάκε, στο κέντρο της Ιαπωνίας, το οποίο εκρήγνυται από χθες, ανακοίνωσε η αστυνομία και το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

    Οι ορειβάτες εντοπίστηκαν κοντά στην κορυφή του Οντάκε, το οποίο υψώνεται στα 3.067 μέτρα ανάμεσα στις περιφέρειες Ναγκάνο και Γκίφου.

    Οι διασώστες κάνουν λόγο για «καρδιοαναπνευστική ανακοπή» όταν τα θύματα δεν παρουσιάζουν πλέον κανένα σημείο ζωής. Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται συχνά από τις ιαπωνικές αρχές μέχρις ότου ο θάνατος των θυμάτων επιβεβαιωθεί από τους γιατρούς.

    Περίπου 550 στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης δεκάδων ορειβατών, μεταξύ αυτών και παιδιά, που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι κοντά στην κορυφή του ηφαιστείου μετά την απροειδοποίητη έκρηξή του.

    [06] Με 1-0 έχασε ο Ολυμπιακός από τον Ατρόμητο

    Την πρώτη του ήττα στη φετινή Σούπερ Λίγκα γνώρισε ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές έχασαν 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με τον Καραμάνο να σημειώνει στο 30΄ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης της 5ης αγωνιστικής. Χάρη στη νίκη τους αυτή, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας με 10 βαθμούς, μαζί με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που σήμερα υποδέχεται τον ΟΦΗ.

    Ο Ρικάρντο Σα Πίντο, στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο του Ατρόμητου έζησε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς χρειάστηκε να τραβήξει (κυριολεκτικά) την πλούσια κόμη του τρεις φορές μέσα σε λίγα λεπτά!Τόσες ήταν οι κλασικές ευκαιρίες που απώλεσαν οι γηπεδούχοι, με κορυφαία την κεφαλιά του Καραμάνου σε κενή εστία, που έστειλε τη μπάλα άουτ (22΄), ακολούθησε το πλασε-άουτ του νεαρού επιθετικού σε τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο στο 25΄ και η εξαιρετική απόκρουση του Ισπανού τερματοοφύλακα σε νέο τετ-α-τετ με τον Παπάζογλου στο 26΄. Εν τέλει, στο 30΄ και πάλι οι δύο δανεικοί από τον Ολυμπιακό παίκτες συνδυάστηκαν, ο Παπάζογλου άφησε για τον Καραμάνο και αυτός έγραψε το 1-0 με την "ερυθρόλευκη" άμυνα να πελαγοδρομεί.

    Καλύτερος ο Ολυμπιακός στο β΄ ημίχρονο, έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο 60΄ με κεφαλιά του Μήτρογλου, ενώ στο 73΄ απείλησε με τον Μαζουακού. Παρότι είχε σε συντριπτικό ποσοστό την κατοχή της μπάλας, ο πρωταθλητής δεν κατάφερε να δημιουργήσει περαιτέρω κινδύνους. Οι διορθωτικές κινήσεις του Μίτσελ δεν έφεραν αποτέλεσμα κι έτσι ο Ατρόμητος πήρε μια σπουδαία νίκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 September 2014 - 8:30:24 UTC