Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π.Καμμένος «Ο πρωθυπουργός βαφτίζει το κρέας ψάρι»
  • [02] Την «KAVALAEXPO 2014» εγκαινίασε ο Νότης Μηταράκης
  • [03] Δημοψήφισμα στις 9 Νοεμβρίου για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας

  • [01] Π.Καμμένος «Ο πρωθυπουργός βαφτίζει το κρέας ψάρι»

    "Στην απέλπιδα προσπάθεια του να πει ότι τελειώνουμε με το μνημόνιο ο πρωθυπουργός βαφτίζει το κρέας ψάρι", υποστηρίζει με συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση Σαμαρά Μέρκελ. Ο κύριος Καμένος είπε τόνισε, ότι το μνημόνιο αντικαθίσταται με ένα σχέδιο εθνικής δράσης, δηλαδή με ένα άλλο μνημόνιο, με το οποίο, παραμένουν οι επίτροποι στα υπουργεία, η τρόικα συνεχίζει να ελέγχει κάθε έξι μήνες την Ελλάδα και, το χειρότερο απ' όλα, συνεχίζεται η ίδια πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης με αύξηση της ανεργίας, με συνέχιση της λογικής ότι χρηματοδοτούμε μόνο τους «ημέτερους» και όχι την αγορά και την έλλειψη παντελούς ανάπτυξης".

    Αναφορικά με το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επεσήμανε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει για την ανάδειξη νέου προέδρου, γιατί δεν πρόκειται να δώσει παράταση ζωής στην κυβέρνηση. Όπως είπε κάθε συζήτηση για πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει μετά τις εκλογές.

    Ο Πάνος Καμμένος επεσήμανε ότι μετά τις εκλογές οι ανεξάρτητοι Έλληνες θα στήριζαν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην προοπτική δημιουργίας επιτροπής λογιστικού ελέγχου, διαγραφής του επαχθούς και επονείδιστου χρέους, όπως το χαρακτήρισε, και με εθνική στάση.

    [02] Την «KAVALAEXPO 2014» εγκαινίασε ο Νότης Μηταράκης

    Τον σημαντικό οικονομικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο θεσμός του Επιμελητηρίου για τη στήριξη των επιχειρήσεων, τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης στα εγκαίνια της 22ης έκθεσης του Επιμελητήριου Καβάλα «KAVALAEXPO 2014», που άνοιξε χθες το βράδυ τις πύλες της στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό ? συνεδριακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

    Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ότι πέρασε στο παρελθόν η Ελλάδα που εισάγει και καταναλώνει και μπροστά υπάρχει η Ελλάδα που παράγει και εξάγει. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι πλέον έχουν αντιστραφεί οι τρεις λόγοι που η χώρα μας μπήκε στο μνημόνιο και ήταν τα τεράστια ελλείμματα, το αρνητικό ισοζύγιο εισαγωγών ? εξαγωγών και η αδυναμία δανειοδότησης από τις αγορές. Συμπλήρωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 δόθηκαν 1,5 δισ. ευρώ υπό μορφή οικονομικών ενισχύσεων σε επιχειρήσεις, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί και θα τεθεί σε ισχύ ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ενώ τόνισε με έμφαση ότι από την 18η θέση που ήταν η Ελλάδα πριν τρία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, σήμερα βρίσκεται στην τρίτη θέση αφήνοντας πίσω της τη Γερμανία.

    Στην φετινή 22η Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας «KAVALA EXPO 2014» συμμετέχουν διακόσιες πενήντα επιχειρήσεις από την Ελλάδα και γειτονικές χώρες, ενώ συμμετέχουν επιχειρηματικές αντιπροσωπίες από τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Σερβία και την Τουρκία, επίσης υπάρχει ειδικό περίπτερο ενημέρωσης από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας - ο μόνος αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την προστασία των Ευρεσιτεχνιών και των Βιομηχανικών Σχεδίων. Για πρώτη χρονιά φέτος, συμμετέχει στην έκθεση και το αντιπροσωπευτικό γραφείο της Ταϊπέι στην Ελλάδα.

    [03] Δημοψήφισμα στις 9 Νοεμβρίου για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας

    Ο πρόεδρος της Καταλονίας Αρτούρ Μας υπέγραψε ένα διάταγμα για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος στις 9 Νοεμβρίου για την ανεξαρτητοποίηση της πλούσιας αυτής επαρχίας της Ισπανίας, αψηφώντας την κυβέρνηση της Μαδρίτης που θέλει να το εμποδίσει.

    Η κυβέρνηση του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα για να αποφασίσει να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο εναντίον του δημοψηφίσματος, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, παραβιάζει το σύνταγμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 September 2014 - 10:30:23 UTC