Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Έξοδο της Ελλάδας από την κρίση το συντομότερο δυνατό» επιδιώκει το ΔΝΤ
  • [02] Ταυτοποιήθηκε o δήμιος των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων στη Συρία

  • [01] «Έξοδο της Ελλάδας από την κρίση το συντομότερο δυνατό» επιδιώκει το ΔΝΤ

    Για την προσεχή Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, οριστικοποιήθηκε, κατά την αποψινή τηλεδιάσκεψη, η πρώτη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, με αντικείμενο την 5η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

    Η συγκεκριμένη αξιολόγηση αναμένεται να διεξαχθεί σε δύο φάσεις, η πρώτη από τις οποίες θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες, με κύριο θέμα συζήτησης την αποτίμηση και ιεράρχηση των εκκρεμοτήτων του Μνημονίου και την οριστικοποίηση του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου. Στο προσχέδιο, θα αποσαφηνιστούν τόσο το ποσοστό μείωσης της Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης (παρατείνεται και πέραν του 2014), όσο και ο αριθμός των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή την τροπολογία για τη μείωση κατά 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

    Μετά το Eurogroup, οι επικεφαλής της τρόικας θα επανέλθουν στην Αθήνα, για το 2ο γύρο των διαπραγματεύσεων. Αυτός θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς, εκτός από τα θέματα της «εγχώριας ατζέντας» (ασφαλιστικό, εργασιακά, «κόκκινα» δάνεια, νέο μισθολόγιο και ολοκλήρωση των απολύσεων στο Δημόσιο, κ.λπ.), συνδέεται χρονικά τόσο με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των τραπεζών (26 Οκτωβρίου), όσο και με την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (1η Νοεμβρίου).

    Η δανειακή σύμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την Ελλάδα λήγει το Μάρτιο του 2016 επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

    Ο κ. Ράις ανέφερε -κατόπιν ερώτησης για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Βερολίνο-, ότι το ΔΝΤ δεν έχει ενημερωθεί σε επίσημο επίπεδο από την ελληνική κυβέρνηση για «πιθανή πρόωρη λήξη» του οικονομικού προγράμματος «στήριξης της Ελλάδας» στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς. «Όσο εγώ μπορώ να γνωρίζω δεν τέθηκε τέτοιο θέμα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, προσθέτοντας ότι τώρα «δίνεται έμφαση» στην έκτη αξιολόγηση και ότι το ζήτημα για «ενδεχόμενη πρόωρη έξοδο» της Ελλάδας δεν θα συζητηθεί στις επικείμενες συναντήσεις της τρόικας με τις ελληνικές Αρχές. Επίσης, σημείωσε ότι η συμμετοχή χωρών σε προγράμματα του ΔΝΤ είναι σε «εθελοντική βάση».

    Επίσης, όταν ρωτήθηκε και για την προοπτική η Ελλάδα να προχωρήσει μόνη της το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, σημείωσε ότι επιδίωξη του ΔΝΤ είναι να «γίνει το καλύτερο δυνατό» σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό ο λαός της Ελλάδας να εξέλθει από την κρίση το «συντομότερο δυνατό». Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι σε «κάποιους τομείς είδαμε πρόοδο» και ότι «η έμφαση δίνεται στη νέα αξιολόγηση».

    Σύμφωνα με τον κ. Ράις, το κλιμάκιο του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον Ρίσι Γκογιάλ, θα ξεκινήσει συνομιλίες στην Αθήνα για τα «θέματα-κλειδιά», προϋπολογισμός του 2015 και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στις 30 Σεπτεμβρίου και ότι «αργότερα το φθινόπωρο», το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Αθήνα (σημ.: θα μεσολαβήσει η ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον) σε «πλήρη σύνθεση», μέσα στα πλαίσια της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

    [02] Ταυτοποιήθηκε o δήμιος των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων στη Συρία

    Ο δολοφόνος των αμερικανών δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ, την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, έχει ταυτοποιηθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, χωρίς όμως να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα ή την εθνικότητά του.

    «Πιστεύω ότι τον έχουμε ταυτοποιήσει. Δεν θα σας πω ποιος πιστεύουμε ότι είναι», δήλωσε ο Κόμεϊ σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων, ενώ πρόσθεσε ότι γνωρίζει την εθνικότητα του προσώπου αυτού, αν και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

    Τα βίντεο με τις εκτελέσεις των αμερικανών δημοσιογράφων, τα οποία ανήρτησε στο Διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος, εικονίζουν έναν μαχητή της οργάνωσης με καλυμμένο το πρόσωπο ο οποίος κρατά ένα μαχαίρι και μιλά αγγλικά με βρετανική προφορά.

    Ο αποκεφαλισμός του Φόλεϊ και του Σότλοφ δεν καταγράφεται στα βίντεο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο αντίστοιχα. Ο ίδιος μασκοφόρος άνδρας εμφανίζεται στη συνέχεια μαζί με τα αποκεφαλισμένα πτώματα των δύο Αμερικανών.

    Εξάλλου σε ένα άλλο βίντεο του ΙΚ, διάρκειας 55 λεπτών και με τον τίτλο «Οι φλόγες του πολέμου», εμφανίζεται ένας μαχητής της οργάνωσης επίσης με καλυμμένο πρόσωπο να μιλά άπταιστα αγγλικά με αμερικανική ή καναδική προφορά.

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιος μιλά με βορειοαμερικανική προφορά στο βίντεο αυτό και αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μας τώρα», σημείωσε ο Κόμεϊ, αναφερόμενος στους αμερικανούς και ευρωπαίους μαχητές που έχουν ταχθεί στο πλευρό του ΙΚ.

    Σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI, περίπου 12 Αμερικανοί είναι γνωστό ότι πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία και πρόσθεσε ότι πολλοί που πολέμησαν έχουν ήδη επιστρέψει στις ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 September 2014 - 22:30:20 UTC