Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος για τα συμφέροντα του λαού ο κ. Σαμαράς - Εξόρμηση στους πολίτες
  • [03] ΤΧΣ, τράπεζες και καταθέσεις επί τάπητος στη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ι. Στουρνάρα
  • [04] Στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης οι εκδηλώσεις της πανευρωπαϊκής δράσης «Βραδιά του Ερευνητή»
  • [05] Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή στον ματατζή που είχε χτυπήσει τη φωτορεπόρτερ Τ. Μπόλαρη
  • [06] Απομακρύνονται οι εκπαιδευτικοί που σχετίζονται με υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας
  • [07] Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ, σπουδαστών και ανέργων, ενάντια στην αύξηση εισιτηρίων του ΟΑΣΘ
  • [08] Π. Ποροσένκο: Τα χειρότερα του πολέμου με τους αυτονομιστές βρίσκονται πίσω μας

  • [01] Το ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα

    «Οι "μεταρρυθμίσεις", που η κυβέρνηση δήλωσε αποφασισμένη να ολοκληρώσει, βρίσκονται στην ατζέντα των επόμενων συζητήσεων με την τρόικα και αφορούν στο νέο χτύπημα σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τη σταδιακή «απελευθέρωση» των πλειστηριασμών, την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας και άλλα "προαπαιτούμενα" για να στηριχτεί η κερδοφορία του κεφαλαίου» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του για «τις «νέες διαπραγματεύσεις» με την τρόικα.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος για τα συμφέροντα του λαού ο κ. Σαμαράς - Εξόρμηση στους πολίτες

    Επικίνδυνους για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και κυβερνητικούς παράγοντες που έκαναν δηλώσεις σχετικά με τις καταθέσεις των πολιτών, σημειώνοντας, σε σχετικό ανεπίσημο σημείωμά του, ότι «ο πανικόβλητος κ. Σαμαράς και τα εξαπτέρυγά του δεν διστάζουν να τρομοκρατούν ακόμη και θέτοντας σε κίνδυνο τις καταθέσεις του ελληνικού λαού». Η συμπεριφορά αυτή, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «καθιστά αναγκαία τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ακολουθηθεί η εναλλακτική κυβερνητική πολιτική που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ». Δηλαδή, η πολιτική για την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, και η σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές από μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει ότι, προκειμένου να κατανοηθεί πλήρως από τον λαό η επιτακτική αναγκαιότητα για μια τέτοια δημοκρατική ανατροπή, το επόμενο διάστημα σχεδιάζει μια μεγάλη εξόρμηση προς τον ελληνικό λαό μέσα από σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών. Για παράδειγμα, έχουν ήδη ξεκινήσει νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα συνεχιστούν, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζεται η διοργάνωση 13 περιφερειακών συνδιασκέψεων, όπου θα συζητηθεί, θα αποκρυσταλλωθεί και συγκεκριμενοποιηθεί ανά περιφέρεια, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] ΤΧΣ, τράπεζες και καταθέσεις επί τάπητος στη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ι. Στουρνάρα

    Η γενικότερη κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι κυβερνητικές δηλώσεις, πρωτίστως του κ. Αδωνι Γεωργιάδη, περί φυγής καταθέσεων σε περίπτωση που η ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, ήταν τα βασικά θέματα που τέθηκαν στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη και τους βουλευτές, Γιώργο Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι, όχι μόνο το τμήμα οικονομικής πολιτικής, αλλά όλα τα τμήματα του κόμματος πραγματοποιούν και θα εντείνουν τις επαφές τους με θεσμικά όργανα προκειμένου να εμπεδωθεί η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κοινωνία ότι «κάθε θεσμικός παράγοντας πλέον θα ελέγχεται» καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «κυβέρνηση εν αναμονή».

    Ένα από τα βασικά θέματα της συνάντησης αφορούσε την προοπτική αξιοποίησης των εναπομεινάντων πόρων του ΤΧΣ. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε την θέση του κόμματος υπέρ του κρατικού ελέγχου του ΤΧΣ , ενώ ο κ. Δραγασάκης έθεσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιηθούν τα 10 δισ. ευρώ που απέμειναν από την ανακεφαλαιοποίηση για δημοσιονομικους σκοπούς, τα οποία, όπως είπε, η κυβέρνηση έχει αφήσει να «λιμνάζουν» στο ΤΧΣ.

    Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, ενώ τονίστηκε στον κ. Στουρνάρα ότι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει κανένας φόβος για φυγή καταθέσεων» σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση.

    [04] Στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης οι εκδηλώσεις της πανευρωπαϊκής δράσης «Βραδιά του Ερευνητή»

    Στην αποθήκη Γ΄ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται οι εκδηλώσεις της Βραδιάς του Ερευνητή, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν αύριο στην πλατεία Αριστοτέλους, λόγω της πρόβλεψης για ισχυρές βροχοπτώσεις από το πρωί της Παρασκευής και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα και -σε στεγασμένο χώρο, χωρίς πλέον τον φόβο της βροχής- θα μυήσουν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης στα "μυστικά" και τη γοητεία του επαγγέλματος του ερευνητή, μέσα από μια σειρά πρωτότυπων και διασκεδαστικών δράσεων.

    Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της Βραδιάς, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ερευνητές και το έργο τους, μέσα από δράσεις έρευνας και τεχνολογίας, δρώμενα, πειράματα, συζητήσεις, μουσική, δραστηριότητες για παιδιά και πολλά ακόμη. Θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε τεχνικές ασφαλούς οδήγησης, μπαίνοντας στον προσομοιωτή οδήγησης, να δουν από κοντά τα έξυπνα οχήματα του μέλλοντος, να παρατηρήσουν το DNA των οργανισμών, να εξερευνήσουν το ταλέντο τους στην αγγειοπλαστική με τη βοήθεια της... εικονικής πραγματικότητας, να συνομιλήσουν με το ρομπότ βοηθό, να μπουν στο όχημα Mobilab και να κάνουν μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε πραγματικό χρόνο, αλλά και να διαγωνιστούν στο διαδραστικό πίνακα αντανακλαστικών κ.ά.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων.

    [05] Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή στον ματατζή που είχε χτυπήσει τη φωτορεπόρτερ Τ. Μπόλαρη

    Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον αστυνομικό των ΜΑΤ που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, η οποία κάλυπτε επεισόδια κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου, στο Σύνταγμα, στις 5 Οκτωβρίου 2011. Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον 27χρονο αστυφύλακα για την κατηγορία της πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης και τον αθώωσε για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Στην πρότασή της η εισαγγελέας Έδρας ζήτησε από τους δικαστές να καταδικάσουν τον αστυνομικό σύμφωνα με το κατηγορητήριο και να μην δεχθούν τον ισχυρισμό του ότι χτύπησε τη φωτορεπόρτερ για να την απωθήσει. Κατά την εισαγγελική λειτουργό «δεν πρόκειται για χτύπημα απώθησης αλλά για σκόπιμο βίαιο πλήγμα στο πρόσωπο μιας γυναίκας φωτορεπόρτερ».

    [06] Απομακρύνονται οι εκπαιδευτικοί που σχετίζονται με υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας

    Αύριο, Παρασκευή, απομακρύνονται και επίσημα από την εκπαίδευση οι επτά εκπαιδευτικοί που πρωταγωνίστησαν σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας. Όπως δήλωσε, σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους έως ότου τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ για τους δύο απ' αυτούς που έχουν ήδη τελεσιδικήσει οι υποθέσεις τους θα υπογραφεί αύριο η απόλυσή τους.

    Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας, μαζί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μιχάλη Σφακιανάκη, παραβρέθηκαν σήμερα στην παρουσίαση, στο υπουργείο Παιδείας, της πρώτης εφαρμογής ενός νέου διαδραστικού προγράμματος ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, που εφαρμόζεται σε ομάδα δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Στο πρόγραμμα αυτό, σταδιακά ανά εβδομάδα, ο αριθμός των σχολείων που θα συμμετέχει θα πολλαπλασιάζεται, με στόχο εντός του σχολικού έτους να έχει καλυφθεί το σύνολο των σχολείων της χώρας. Το πρόγραμμα ξεκινάει σε 600 σχολεία, ενώ μέχρι τον Απρίλιο θα έχει επεκταθεί και στα 12.500 σχολεία της χώρας.

    [07] Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ, σπουδαστών και ανέργων, ενάντια στην αύξηση εισιτηρίων του ΟΑΣΘ

    Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στην οδό Παπαναστασίου πραγματοποίησαν το μεσημέρι, εργαζόμενοι και πολίτες μέλη του ΠΑΜΕ και των «λαϊκών επιτροπών», σπουδαστές, άνεργοι και μαθητές ΕΠΑΛ του Ευκλείδη, ενάντια στην αύξηση των εισιτηρίων από την 1η Οκτωβρίου. Οι διαδηλωτές απαίτησαν τη μείωση των εισιτηρίων «κατά 50%» και δωρεάν μεταφορές για ανέργους, μαθητές και φοιτητές, καθώς επίσης και να μην μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, να μην περικοπούν τα δρομολόγια και να υπάρχουν σύγχρονα και ασφαλή λεωφορεία. Κάλεσαν επίσης τον λαό «να παλέψει για δημόσιο ΟΑΣΘ, για ενιαίο κρατικό φορέα συγκοινωνιών που θα λειτουργεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το επιχειρηματικό κέρδος», ενώ διεκδίκησαν και πέτυχαν σβήσιμο των προστίμων, που είχαν επιβληθεί σε ανέργους, μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν το εισιτήριό τους.

    [08] Π. Ποροσένκο: Τα χειρότερα του πολέμου με τους αυτονομιστές βρίσκονται πίσω μας

    Tα χειρότερα του πολέμου με τους αυτονομιστές έχουν περάσει, εξέφρασε την εκτίμηση σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, 5 ημέρες μετά την ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφθηκε στο Μινσκ με τους αντάρτες και τη Ρωσία. «Δεν έχω καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι το κύριο και πλέον επικίνδυνο μέρος του πολέμου έχει πια περάσει, χάρη στον ηρωισμό των στρατιωτών» της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ποροσένκο κατά τη διάρκεια της πρώτης εφ' όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την εκλογή του στον προεδρικό θώκο στα τέλη του Μαΐου.

    Ο Ποροσένκο σημείωσε ότι ελπίζει ότι η Ρωσία, που στηρίζει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, δεν θα αναγνωρίσει τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου στις περιοχές του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

    Αναφερόμενος στη Μόσχα, επισήμανε ότι η Ουκρανία «έχει υποφέρει πολλά δεινά (όταν ανήκε) στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο για να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να υψώσει ένα σιδηρούν παραπέτασμα στα ανατολικά σύνορά μας».

    Ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους εξάλλου υπογράμμισε σήμερα ότι ελπίζει πως μια μεταρρυθμιστική κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα αναδειχθεί από τις εκλογές του επόμενου μήνα με στόχο να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα καταστήσει την χώρα «πιο ελκυστική» ως Ευρωπαίο εταίρο. Ο Ποροσένκο τόνισε ότι οι τομείς προτεραιότητας της μεταρρύθμισης περιλαμβάνουν τη διάλυση του συστήματος διαφθοράς, την αποκέντρωση εξουσιών, τη μεταρρύθμιση του συστήματος φορολόγησης και την ενίσχυση του νόμου και των σωμάτων ασφαλείας. Επίσης την ανεξαρτησία στον ενεργειακό τομέα.

    «Στόχος των φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων μας είναι να αποκτήσουμε επίπεδα διαβίωσης όμοια με εκείνα της Ευρώπης και το 2020 να υποβάλουμε αίτημα εισδοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση» επισήμανε. «Η εναλλακτική είναι να παραμείνουμε με τη Ρωσία».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 September 2014 - 14:30:23 UTC