Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε λίγη ώρα ξεκινά η συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά
  • [02] Ανάκληση καλωδίων τροφοδοσίας φορητών υπολογιστών HP
  • [03] Αγώνας δρόμου από τα ασφαλιστικά Ταμεία για την είσπραξη των οφειλών
  • [04] Οι προτάσεις της Ομάδας Δράσης για την ελληνική οικονομία
  • [05] Οι φιλορώσοι αντάρτες αποσύρουν το πυροβολικό τους, στην ανατολική Ουκρανία
  • [06] Αμέτρητα φωτογραφικά «κλικ» συγκεντρώνουν οι «Ομπρέλες» του Γ. Ζογγολόπουλου

  • [01] Σε λίγη ώρα ξεκινά η συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά

    Σε λίγη ώρα ξεκινά το γεύμα εργασίας που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

    Στην ατζέντα της συνάντησης είναι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και η πορεία του ελληνικού προγράμματος, οι ευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις αλλά και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

    Πρόκειται για εφόλης της ύλης συζήτηση για την ελληνική οικονομία λίγο πριν αρχίσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και οι δύο σύμβουλοί του, που μετείχαν και στη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου. Ο κ. Χαρδούβελης δεν είναι στην αποστολή αφού και απο γερμανικής πλευράς δεν θα συμμετέχει ο κ. Σόιμπλε, αλλά μόνο οι σύμβουλοι της κ. Μέρκελ.

    [02] Ανάκληση καλωδίων τροφοδοσίας φορητών υπολογιστών HP

    Πρόγραμμα ανάκλησης και αντικατάστασης καλωδίων τροφοδοσίας AC φορητών υπολογιστών HP προωθεί η εταιρεία Hewlett-Packard Hellas Ε.Π.Ε. Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ανακαλούνται εθελοντικά ορισμένα καλώδια τροφοδοσίας AC, που πουλήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Συγκεκριμένα, η HP ανακοίνωσε την έναρξη ενός παγκόσμιου προγράμματος εθελοντικής ανάκλησης και αντικατάστασης, το οποίο αφορά ορισμένα καλώδια τροφοδοσίας AC που χρησιμοποιούνται με τροφοδοτικά AC που διατίθενται παγκοσμίως με τους φορητούς υπολογιστές και τους φορητούς υπολογιστές mini HP και Compaq, καθώς και με τροφοδοτικά AC που παρέχονται μαζί με βοηθητικό εξοπλισμό, πχ σταθμούς επιτραπέζιας σύνδεσης. Αυτά τα καλώδια τροφοδοσίας AC μπορεί να υπερθερμανθούν, προκαλώντας κίνδυνο πυρκαγιάς και εγκαύματος. Πανευρωπαϊκά η HP έχει πληροφορίες για έξι περιστατικά, σε μερικά από τα οποία υπάρχουν αναφορές για πρόκληση μικρών υλικών ζημιών και ελαφρών τραυματισμών. Επισημαίνεται ότι δεν συνοδεύονταν όλοι οι φορητοί υπολογιστές και οι φορητοί υπολογιστές mini HP και Compaq από ελαττωματικό καλώδιο τροφοδοσίας, oπότε και συνιστάται έλεγχος για το αν το καλώδιο τροφοδοσίας που συνόδευε τον φορητό υπολογιστή ή το οποίο αγοράστηκε ως μέρος βοηθητικού εξοπλισμού ή ως εφεδρικό εμπίπτει στην εν λόγω ανάκληση.

    [03] Αγώνας δρόμου από τα ασφαλιστικά Ταμεία για την είσπραξη των οφειλών

    Σε 6.031 κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας και 987 πλειστηριασμούς για ληξιπρόθεσμες οφειλές έχει προβεί το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων,(ΙΚΑ) από το Νοέμβριο του 2013 έως τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιδρύματος. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ φθάνουν τα 7,8 δισ. ευρώ, ενώ τα ποσά που έχουν εισπραχθεί από την εφαρμογή των ρυθμίσεων «Νέα Αρχή» και «Πάγια Ρύθμιση», δεν ξεπέρασαν, από την αρχή του έτους, τα 249.000.000 ευρώ.

    Παράλληλα, κατά το τελευταίο διάστημα, αποστέλλονται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ομαδικά ειδοποιητήρια προς οφειλέτες του ΟΑΕΕ του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑΑ. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στο ΚΕΑΟ διαβιβάζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης που υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ. Έως σήμερα, στο ΚΕΑΟ έχουν διαβιβαστεί οφειλές 10,59 δισ. ευρώ από συνολικά 210.260 οφειλέτες. Από το ποσόν αυτό, τα 7,9 δισ. ευρώ, αφορούν οφειλές προς το ΙΚΑ και τα 2,35 δισ. ευρώ προς τον ΟΑΕΕ. Χρέη 197.140 εκατ. ευρώ προέρχονται από οφειλέτες του ΟΓΑ, και 54,95 εκατ. ευρώ από οφειλέτες του ΕΤΑΑ.

    Ταυτόχρονα και ενώ η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται με τους εκπροσώπους των δανειστών τη δυνατότητα νέας ρύθμισης για την εξόφληση των οφειλών, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκφράζει, σύμφωνα με πληροφορίες, επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα της λειτουργίας του ΚΕΑΟ.

    Τέλος και παρά τα προβλήματα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έχει πολλές φορές διαβεβαιώσει, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση στις κύριες συντάξεις, ενώ η καταβολή των συντάξεων είναι πλήρως διασφαλισμένη.

    [04] Οι προτάσεις της Ομάδας Δράσης για την ελληνική οικονομία

    Εξακολουθεί να είναι ευαίσθητη η κατάσταση στην ελληνική οικονομία με τη χρηματοδότηση να παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα, όπως προκύπτει από την κοινή έκθεση της Ομάδας Δράσης με τη συνεργασία των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης υπογράμμισε στην ομιλία του, σήμερα σε σχετική εκδήλωση, ότι η έκθεση περιλαμβάνει 50 συστάσεις που θα έπρεπε να ενταχθούν στο επιχειρηματικό πρόγραμμα της κυβέρνησης εκ των οποίων οι 12 χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επείγουσες «καθώς εξακολουθεί να είναι ευαίσθητη η κατάσταση».

    Ο Χ. Ράιχενμπαχ είπε ότι η πρόσβαση σε μέτρα χρηματοδότησης και οι συνθήκες χρηματοδότησης είναι θέματα τα οποία συζητά πάνω από δύο χρόνια, «αλλά δυστυχώς οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες». Έχουν μειωθεί κατά 50% οι δανειοδοτήσεις και τα επιτόκια παραμένουν υψηλά και μάλιστα είναι τα υψηλότερα από οπουδήποτε αλλού στην ΕΕ και οι απαιτήσεις παροχής ασφαλειών είναι τεράστιες για τις ΜμΕ». Ο ίδιος σημείωσε ότι πολύ μεγάλη συμβολή για τη νέα προγραμματική περίοδο μπορεί να έχουν τα διαθρωτικά ταμεία στο θέμα της χρηματοδότησης. Υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι απαραίτητος ο διυπουργικός συντονισμός με την καθοδήγηση του επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής για τις ΜμΕ της ΕΕ.

    Εξάλλου, ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας υπογράμμισε ότι το υπάρχον μοντέλο της ελληνικής οικονομίας δεν είναι διατηρήσιμο και ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερες επιχειρήσεις και όχι περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους αλλά ικανότερο δημόσιο τομέα. Ο υπουργός γνωστοποίησε επίσης ότι πριν το τέλος του έτους θα έχει αλλάξει το πτωχευτικό δίκαιο για επιχειρήσεις και ιδιώτες.

    [05] Οι φιλορώσοι αντάρτες αποσύρουν το πυροβολικό τους, στην ανατολική Ουκρανία

    Οι φιλορώσοι αντάρτες ανακοίνωσαν σήμερα ότι άρχισαν να αποσύρουν το πυροβολικό τους στην ανατολική Ουκρανία, από τα σημεία όπου ο ουκρανικός στρατός έπραξε το ίδιο, σύμφωνα με όσα είχαν τεθεί υπό διαπραγμάτευση κατά τις συνομιλίες στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

    «Αποσύραμε το πυροβολικό μας από τις περιοχές όπου οι δυνάμεις του τακτικού ουκρανικού στρατού έπραξαν το ίδιο. Στα σημεία όπου το πυροβολικό του ουκρανικού στρατού δεν έχει αποσυρθεί, δεν έχουμε αποσύρει το δικό μας» δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, «πρωθυπουργός» της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Κείμενο που υπογράφηκε το Σάββατο στο Μινσκ προβλέπει την εφαρμογή ειρηνευτικού σχεδίου εννέα σημείων για τον τερματισμό της αιματηρής σύγκρουσης μεταξύ φιλορώσων ανταρτών και του τακτικού ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία.

    [06] Αμέτρητα φωτογραφικά «κλικ» συγκεντρώνουν οι «Ομπρέλες» του Γ. Ζογγολόπουλου

    «Εάν ζούσε ο Ζογγολόπουλος θα χαμογελούσε με τον δικό του, χαρακτηριστικό τρόπο. Τι καλύτερο να περίμενε πέρα από την τόσο μεγάλη αγάπη του κόσμου για τις Ομπρέλες; Ήθελε το έργο του να είναι μέσα στην καθημερινότητα των πολιτών...». Μ' αυτά τα λόγια, ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος «Γεώργιος Ζογγολόπουλος» Άγγελος Μωρέτης περιγράφει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πώς θα ένιωθε ο περίφημος γλύπτης, για το γεγονός ότι το έργο που σμίλεψε με τόση τέχνη κι αγάπη έχει αναδειχθεί, τον τελευταίο καιρό, σ' ένα από τα πλέον φωτογραφημένα της πόλης.

    Όντως, μετά την ανάπλαση της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη, οι «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου κατάφεραν να διεισδύσουν δυναμικά στις καρδιές των κατοίκων και των επισκεπτών, που περιμένουν καρτερικά τη σειρά τους προκειμένου να φωτογραφηθούν στο σημείο και να «ανεβάσουν» τη φωτογραφία σε κάποιους από τους δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. «Ξεπερνάει κάθε προσδοκία η αγάπη του κόσμου, μετά την τοποθέτηση στο νέο σημείο της παραλίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το γλυπτό δίνει τη δυνατότητα να κινηθείς μέσα του, να περάσεις ανάμεσα και να το ακουμπήσεις. Δεν είναι ένας ανδριάντας ή ένα άγαλμα που σε κοιτάει αφ' υψηλού. Ο Ζογγολόπουλος πάντα ήθελε τα έργα του να είναι ελεύθερα, να ζουν, να υπάρχουν στην καθημερινότητα των ανθρώπων» επισημαίνει ο κ. Μωρέτης.

    Το γλυπτό, μπορεί να τοποθετήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» το 1997, χρονιά κατά την οποία η πόλη ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, όμως εδώ και λίγους μήνες μεταφέρθηκε κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε απόσταση «αναπνοής» από τον Λευκό Πύργο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 September 2014 - 10:30:25 UTC