Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η συζήτηση για την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα»
  • [02] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με Μπαν Κι-Μουν, απόψε στη Νέα Υόρκη
  • [03] Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τους δύο σεισμούς στην περιοχή της Ναυπάκτου
  • [04] Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον Λευκό Οίκο
  • [05] Η Πρόεδρος της Αργεντινής λέει ότι έχει δεχτεί απειλές από το Ισλαμικό Κράτος
  • [06] Οι μάχες συνεχίζονται στη Σαναά, στην Υεμένη
  • [07] Οι τζιχαντιστές πολιορκούν την κουρδική πόλη Κομπανί στη Συρία
  • [08] Εκτοξεύθηκε το διαστημικό σκάφος Dragon με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
  • [09] Ξεκινούν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε παγκόσμια κλίμακα για το κλίμα

  • [01] «Η συζήτηση για την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα»

    «Ολοκληρωμένη ριζοσπαστική πρόταση» για τα κόκκινα δάνεια προαναγγέλλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη Real News, πρόταση που θα αφορά πρωτίστως στα κόκκινα δάνεια των μικρών επιχειρήσεων και στην αντιμετώπιση του προβλήματος στα στεγαστικά δάνεια. Ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι είναι επείγον για το ασφαλιστικό μας σύστημα να εισπραχθούν οι οφειλές μέσα από μια αποτελεσματική ρύθμιση με μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.

    Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι η συζήτηση για την επιβεβαίωση της βιωσιμότητάς του μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι το χρέος είναι βιώσιμο, κάτι που άλλωστε υποστηρίζει ο κατ? εξοχήν αρμόδιος που είναι ο επικεφαλής του ESM, ο κ. Κλάους Ρέγκλιν. «Το ζήτημα δεν είναι κούρεμα, ή μη κούρεμα. Οι παραμετρικές αλλαγές που λέμε εμείς ότι είναι εφικτές και θα γίνουν, οι οποίες αφορούν τις λήξεις, τα επιτόκια, την περίοδο χάριτος, οδηγούν σε όρους καθαράς παρούσης αξίας, σε μείωση του χρέους, δηλαδή σε κούρεμα» τονίζει ο Ευ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως όποιοι υποστηρίζουν μονομερείς ενέργειες λέγοντας «λεβέντικες» δημαγωγίες, δεν ξέρουν πώς λειτουργούν οι διεθνείς συσχετισμοί.

    [02] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με Μπαν Κι-Μουν, απόψε στη Νέα Υόρκη

    Θέματα ελληνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος θα συζητήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν, κατά την αποψινή συνάντησή τους στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού, στις 11:15 μ.μ. (ώρα Ελλάδας). Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα και στην 69η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    Με την αποψινή συνάντησή του με το γγ του ΟΗΕ, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των επαφών του, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Υπουργική Εβδομάδα των εργασιών της ΓΣ. Ελληνικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι στη συνάντηση θα εξετασθούν σημαντικά ζητήματα περιφερειακής και διεθνούς πολιτικής. Ο κ. Βενιζέλος θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τον γγ των Ηνωμένων Εθνών για τις ελληνικές θέσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με στελέχη και εκπροσώπους ομογενειακών φορέων, στην κατοικία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

    Τη Δευτέρα, θα μεταβεί στα Γραφεία της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής για να συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο. Θα ακολουθήσει συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη. Ο κ. Βενιζέλος θα συζητήσει το Κυπριακό και σε ιδιαίτερη συνάντηση που θα έχει με το νέο ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ 'Αιντα.

    [03] Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τους δύο σεισμούς στην περιοχή της Ναυπάκτου

    Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τις δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,5 βαθμών και 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκαν στις 03.45 και στις 04.15 τα ξημερώματα αντίστοιχα και είχαν ως επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου. Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην Πάτρα, τη Ναύπακτο, το Ρίο, το Μεσολόγγι και άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας. Μετά τις δύο προαναφερόμενες σεισμικές δονήσεις ακολούθησαν και άλλες, μικρότερου μεγέθους, οι οποίες έγιναν αισθητές κυρίως στις περιοχές της Ναυπάκτου και του Ρίου.

    [04] Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον Λευκό Οίκο

    Η μυστική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει πολλαπλασιάσει τα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας μπροστά από το Λευκό Οίκο, όπου την Παρασκευή ένας άνδρας σκαρφάλωσε τον φράχτη ασφαλείας και έφτασε μέχρι τις μπροστινές θύρες του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου πριν συλληφθεί απο τους πράκτορες του Λευκού Οίκου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της μυστικής υπηρεσίας. Η επικεφαλής ασφαλείας του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου Τζούλια Πίρσον διέταξε την αύξηση των μέτρων ασφαλείας μετά το προχθεσινό συμβάν το οποίο θεωρείται το πλέον σοβαρό που σημειώθηκε στον Λευκό Οίκο από τη στιγμή που πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα.

    «Η διευθύντρια Πίρσον διέταξε την άμεση ενίσχυση των περιπολιών και την αύξηση της επιτήρησης κατά μήκος της γραμμής του φράχτη στον λεωφόρο Πενσιλβάνιας γύρω από το συγκρότημα του Λευκού Οίκου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Τα μέτρα αυτά τέθηκαν σε ισχύ από χθες το βράδυ» όπως αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση ενώ έγινε γνωστό ότι για το περιστατικό της Παρασκευής είναι σε εξέλιξη έρευνα και τα αποτελέσματά της θα πρέπει να υποβληθούν στο αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

    [05] Η Πρόεδρος της Αργεντινής λέει ότι έχει δεχτεί απειλές από το Ισλαμικό Κράτος

    Η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες δήλωσε το Σαββάτο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στο Βατικανό ότι έχει δεχτεί απειλές από το Ισλαμικό Κράτος, λόγω της φιλίας της με τον συμπατριώτη της πάπα Φραγκίσκο αλλά και της αναγνώρισης τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης. Η Πρόεδρος Φερνάντες δήλωσε ότι το υπουργείο Ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών ασχολούνται με τις συγκεκριμένες απειλές από το Ισλαμικό Κράτος τη σουνιτική μουσουλμανική εξτρεμιστική οργάνωση που εκμεταλλευόμενη το χάος που επικρατεί στη Συρία και το Ιράκ έχει καταφέρει να αρπάξει αρκετά μεγάλα εδάφη και στις δύο χώρες.

    Η καταγγελία της Προέδρου της Αργεντινής έγινε στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης μετά τη συνάντησή της με τον πάπα Φραγκίσκο. Η Φερντάντες πάντως έσπευσε να δηλώσει ότι δεν τη αγγίζουν οι απειλές των τζιχαντιστών και ότι αν επικεντρωθεί σε τέτοιες απειλές τότε «θα πρέπει να ζει κάτω από το κρεβάτι».

    [06] Οι μάχες συνεχίζονται στη Σαναά, στην Υεμένη

    Μάχες ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες της οργάνωσης Άνσαρ αλ Αλάχ και τους σουνίτες μαχητές του κόμματος Αλ Ίσλα που υποστηρίζονται από το στρατό της Υεμένης συνεχίζονται σήμερα στη βόρεια Σαναά παρά τη συμφωνία για την «έξοδο από την κρίση» που ανακοινώθηκε χθες από τον απεσταλμένο του ΟΗΕ Τζαμάλ Μπενόμαρ. Οι βομβαρδισμοί και τα πυρά στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας ακούγονταν σε όλη την πόλη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Οι μάχες δεν σταμάτησαν στη διάρκεια της νύκτας παρά την νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας που κηρύχθηκε από τις αρχές σε τέσσερις συνοικίες της βόρειας Σαναά, όπου φονικές μάχες μαίνονται από την Πέμπτη. Οι μάχες επικεντρώθηκαν γύρω από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αλ - Ιμάν, ενός προπύργιου των σαλαφιστών μελών του ισλαμιστικού κόμματος Αλ-Ίσλα το οποίο προσπαθούν να καταλάβουν οι σιίτες αντάρτες, έγινε γνωστό από διάφορες πηγές.

    [07] Οι τζιχαντιστές πολιορκούν την κουρδική πόλη Κομπανί στη Συρία

    Η πόλη Άιν αλ-Άραμπ (Κομπανί στα κουρδικά), τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη στη Συρία, είναι σήμερα «πλήρως πολιορκημένη» από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία θέλει να ενισχύσει τον έλεγχό της σε ένα μεγάλο τμήμα των συνόρων με την Τουρκία, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση. Οι τζιχαντιστές αυτής της εξτρεμιστικής οργάνωσης, οι οποίοι από το βράδυ της Τρίτης έχουν καταλάβει περισσότερα από 60 χωριά στην περιοχή του Κομπανί, «προχώρησαν περισσότερο και βρίσκονται σε ορισμένα σημεία σε απόσταση μόλις δέκα χιλιομέρτων από την πόλη» δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

    Εξαπολύοντας την επίθεση επί του Κομπανί, το Ισλαμικό Κράτος θέλει να εξασφαλίσει εδαφική συνέχεια σ' ένα μεγάλο τμήμα των συνόρων ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία. Η κουρδική πόλη βρίσκεται πράγματι στη μέση αυτής της ζώνης η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους και εμποδίζει έτσι τις κινήσεις των τζιχαντιστών στα σύνορα. Αν η εξτρεμιστική οργάνωση καταφέρει να καταλάβει την Κομπανί, θα απειλήσει επίσης τις μεθοριακές περιφέρειες που βρίσκονται ανατολικότερα, όπως την κουρδική περιφέρεια του Καμισλί.

    [08] Εκτοξεύθηκε το διαστημικό σκάφος Dragon με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

    Έπειτα από μια αναβολή 24 ωρών εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών, το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Dragon της αμερικανικής εταιρείας SpaceX εκτοξεύθηκε νωρίς σήμερα το πρωί με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για μια τέταρτη αποστολή ανεφοδιασμου και παράδοσης υλικών, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε απ' ευθείας η NASA.

    Ο πύραυλος Falcon 9, ο οποίος μεταφέρει το Dragon με φορτίο 2,5 τόνων, εκτοξεύθηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα (νοτιοανατολικές ΗΠΑ) σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 08:52 (ώρα Ελλάδας). Το Dragon αναμένεται να φθάσει το πρωί της Τρίτης στον ISS, ο οποίος βρίσκεται σε ύψος 350 χιλιομέτρων.

    [09] Ξεκινούν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε παγκόσμια κλίμακα για το κλίμα

    Πλήθος ανθρώπων συγκεντρώνονται στη Μελβούρνη και άλλα μέρη της Αυστραλίας για να απαιτήσουν άμεση δράση για την κλιματική αλλαγή, ως μέρος μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας διαδηλώσεων πριν από την ειδική σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα. Η διαδήλωση στη Μελβούρνη, μια από τις από τις 2.600 διαδηλώσεις που προγραμματίζονται σε 159 χώρες, αναμένεται να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Οι διοργανωτές είπαν ότι αναμένουν σχετικές εκδηλώσεις στο Κάιρνς όπου συναντώνται οι υπουργοί Οικονομικών των G20 στη Καμπέρα, το Σίδνεϊ το Περθ και το Ντάργουιν.

    Η Νέα Υόρκη θα φιλοξενήσει την κύρια πορεία, η οποία έχει χαρακτηριστεί η «μεγαλύτερη κλιματική πορεία στην ιστορία». Διαδηλώσεις θα γίνουν στο Λονδίνο, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Νέο Δελχί και το Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι διαδηλώσεις των πολιτών για το κλίμα έρχονται δύο ημέρες πριν από τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα που συγκαλείται από το Γενικό Γραμματέα Μπαν Κι-Μουν και στην οποία θα συμμετάσχουν οι ηγέτες του κόσμου με στόχο την επιτάχυνση των προσπαθειών για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα είναι μεταξύ των 120 ηγετών που θα λάβουν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής. Ακτιβιστές έχουν επικρίνει πάντως τους ηγέτες της Κίνας, της Ινδίας, του Καναδά και της Αυστραλίας για την αποστολή αντιπροσώπων στη σύνοδο, αλλά και για τις πολιτικές που ακολουθούν στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 September 2014 - 8:30:22 UTC