Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Νέα Υόρκη ο Ευ. Βενιζέλος για τη Συνέλευση του ΟΗΕ
  • [02] Περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Έβρο
  • [03] Έσωσαν 35χρονη, από το φλεγόμενο αυτοκίνητό της, στην Κρήτη
  • [04] Στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο 62χρονος ορειβάτης που τραυματίστηκε στον Όλυμπο
  • [05] Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών κοντά στο Ντονέτσκ
  • [06] Γενικές βουλευτικές εκλογές στη Νέα Ζηλανδία
  • [07] Χιλιάδες Κούρδοι της Συρίας εισήλθαν στην Τουρκία για να διαφύγουν από τους τζιχαντιστές
  • [08] Ζουμ στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, στο 37ο Φεστιβάλ Δράμας

  • [01] Στη Νέα Υόρκη ο Ευ. Βενιζέλος για τη Συνέλευση του ΟΗΕ

    Σειρά σημαντικών επαφών στο περιθώριο των εργασιών της 69ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναχώρησε σήμερα για τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει, από τις 21 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2014, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, στις εργασίες της 69ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

    Αύριο, Κυριακή ο κ. Βενιζέλος θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν, τον οποίο θα ενημερώσει για τα βασικά θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ έχει προγραμματισθεί συνάντηση και με τον νέο ειδικό σύμβουλο του γγ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρτ Άιντε.

    Κατά τη διάρκεια της «Υπουργικής Εβδομάδας» της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει διαδοχικές, διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με αξιωματούχους άλλων χωρών και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, καθώς και δημόσιες ομιλίες και παρεμβάσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Σεπτεμβρίου, με την ομιλία που θα απευθύνει στην Ολομέλεια της 69ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    [02] Περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Έβρο

    Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Έβρο, θα υποδεχθεί σήμερα το μεσημέρι ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, στην Ορεστιάδα. Η επίσημη υποδοχή θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, από τον κ. Γεροντοπουλο και τον μητροπολίτη Διδυμότειχου Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό, τις τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου, ενώ αμέσως μετά θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων.

    Στις 6 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στη κεντρική πλατεία Διδυμότειχου και στις 19:00 δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας της πόλης. Στον ίδιο ναό, την Κυριακή θα τελεστεί όρθρος και πατριαρχική Θεία Λειτουργία ενώ θα ακολουθήσει τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού μητροπολίτου Νικηφόρου και τιμητική εκδήλωση στο δημαρχείο Διδυμότειχου. Στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει η υποδοχή του κ.κ. Βαρθολομαίου στην πλατεία Μεσοχωρίου στο Σουφλί και μισή ώρα αργότερα δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου. Τη Δευτέρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Ιερό Μετόχιον Παναγίας Πορταϊτίσσης στην Κορνοφωλιά, ενώ τις επόμενες ημέρες την Ξάνθη και τη Ροδόπη.

    [03] Έσωσαν 35χρονη, από το φλεγόμενο αυτοκίνητό της, στην Κρήτη

    'Αγιο είχε μια γυναίκα 35 περίπου χρονών όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ανατράπηκε και πήρε φωτιά. Το ατύχημα συνέβη στις 3. 30 τα ξημερώματα στον δρόμο προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όταν το όχημα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ανετράπη και άρπαξε φωτιά. Στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο με διασώστες του ΕΚΑΒ που απεγκλώβισαν την 35χρονη και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, ενώ πυροσβεστικά οχήματα με 5 άνδρες έσβησαν τη φωτιά στο αυτοκίνητο.

    [04] Στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο 62χρονος ορειβάτης που τραυματίστηκε στον Όλυμπο

    Στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε τα ξημερώματα με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ο 62χρονος ορειβάτης που τραυματίστηκε στον Όλυμπο, έπειτα από πτώση σε χαράδρα 40 μέτρων. Το περιστατικό συνέβη κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», σε υψόμετρο άνω των 2000 μέτρων. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης και παροχής πρώτων βοηθειών για τον 62χρονο τραυματία, ο οποίος, κατά τις πρώτες πληροφορίες, έφερε θλαστικά τραύματα και αμυχές στο κεφάλι.

    Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της Πυροσβεστικής και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

    [05] Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών κοντά στο Ντονέτσκ

    Ισχυρές εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών που ελέγχεται από τους φιλορώσους αντάρτες κοντά στο προπύργιο των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σημειώθηκαν σήμερα το πρωί, μερικές ώρες μετά την υπογραφή μνημονίου μεταξύ των ανταρτών και της ουκρανικής κυβέρνησης. Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης σημειώθηκε έκρηξη πρώτη φορά στις 09.45 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Στις 11.30, νέα σειρά πολύ ισχυρών εκρήξεων σημειώθηκε και πυκνός λευκός καπνός απλώθηκε πάνω από το εργοστάσιο, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Τα αίτια των εκρήξεων δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής. Το κτίριο, ένα παλιό εργοστάσιο πυρομαχικών σοβιετικής εποχής, βρίσκεται σε τομέα που ελέγχεται από τους αντάρτες, περί τα 10 χλμ. από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού.

    [06] Γενικές βουλευτικές εκλογές στη Νέα Ζηλανδία

    Γενικές βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στη Νέα Ζηλανδία όπου περίπου 3,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τους 120 εκπροσώπους που θα σταλούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Η ψηφοφορία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου σε περισσότερα από 2.500 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα από την μεγαλύτερη πόλη το Ώκλαντ έως τα απομακρυσμένα νησιά Τσάταμ, που βρίσκονται σε 800 χιλιόμετρα ανατολικά της ηπειρωτικής χώρας. Η εθνική εκλογική επιτροπή με μια συντονισμένη προσπάθεια έχει απευθύνει έκκληση στους ψηφοφόρους να μετάσχουν στην διαδικασία με στόχο να ξεπεραστεί το 69% που ήταν το ποσοστό συμμετοχής στις τελευταίες εκλογές το 2011.

    [07] Χιλιάδες Κούρδοι της Συρίας εισήλθαν στην Τουρκία για να διαφύγουν από τους τζιχαντιστές

    Δεκάδες χιλίαδες Κούρδοι της Συρίας πέρασαν κατά τη χθεσινή ημέρα στην Τουρκία, διαφεύγοντας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που κατέλαβαν δεκάδες χωριά κοντά στα σύνορα, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς. Η Τουρκία άνοιξε ένα τμήμα των συνόρων χθες, Παρασκευή, αφού άμαχοι Κούρδοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους φοβούμενοι ότι επίκειται επίθεση στη μεθοριακή πόλη Άιν αλ-Άραμπ, γνωστή στα κουρδικά ως Κομπάνι.

    Η προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία έχει προκαλέσει εκκλήσεις για βοήθεια από τους Κούρδους της περιοχής που φοβούνται ότι επίκειται σφαγή στο Κομπάνι, το οποίο κατέχει στρατηγική θέση κοντά στα τουρκικά σύνορα. Τουλάχιστον 18 μαχητές του Ισλαμικού Μετώπου σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας σε συγκρούσεις με Κούρδους της Συρίας καθώς η τζιχαντιστική οργάνωση κατέλαβε ακόμη περισσότερα χωριά γύρω από την πόλη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    [08] Ζουμ στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, στο 37ο Φεστιβάλ Δράμας

    Σε καιρούς που χρειάζονται περισσότερο από ποτέ οξυμένα αντανακλαστικά και καλλιτεχνική πρωτοπορία, η σημαντικότερη μικρομηκάδικη γιορτή της χώρας παρουσιάζεται τολμηρή και θαρραλέα. Στο 37ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους είδαμε και πάλι νέους, φερέλπιδες σκηνοθέτες να κάνουν, με δημιουργικό αυθορμητισμό, περίσσευμα ταλέντου κι ελάχιστα χρήματα, ταινίες που μιλούν για το σήμερα με διεισδυτική ματιά και κινηματογραφική ένταση. Η αυξημένη συμμετοχή που είχε φέτος η διοργάνωση αποδεικνύει ότι η ευελιξία, η αμεσότητα καθώς και το χαμηλό κόστος παραγωγής που προσφέρει η μικρού μήκους φόρμα, δίνει την ευκαιρία στους νέους δημιουργούς να εκφραστούν ακόμη και μέσα σε οικονομικά δυσμενείς συνθήκες.

    H οικονομική κρίση και η απότοκη αυτής κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα σήμερα συνεχίζουν να απασχολούν και φέτος μια μεγάλη μερίδα των νεαρών κινηματογραφιστών, που συμμετέχουν στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του φεστιβάλ -είτε ως κεντρικός πυρήνας των ιστοριών τους, είτε ως φόντο σε μια Ελλάδα που δοκιμάζεται: ανεργία, φτώχια, έξαρση του εθνικισμού, ρατσισμός, άστεγοι. Ωστόσο, ευδιάκριτη είναι και μια τάση για ταινίες χωρίς ξεκάθαρη θεματική, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μια πιο πειραματική ή αντισυμβατική αναζήτηση και εστιάζουν σε θέματα επίκαιρα ή διαχρονικά, όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις, οι υπαρξιακές αναζητήσεις, η μοναξιά, η τρίτη ηλικία, η πώληση βρεφών, το μπούλινγκ κ.ά.

    Τοπίο οικονομικής κρίσης συναντάμε στο «'Ακουσε με» του Ανδρόνικου- Κωνσταντίνου Δημόπουλου. Στην ίδια θεματική γραμμή κινείται και η ταινία του 27χρονου Δημήτρη Γκότση, «Spectrum».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 September 2014 - 10:30:21 UTC