Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Πάπα Φραγκίσκου Α΄, στο Βατικανό
  • [03] Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς θα οδηγηθεί το ζεύγος Γριβέα
  • [04] Εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα
  • [05] Υπογραφή συμφωνίας με ΕΤΕπ, για αυτοκινητόδρομους, μετρό και ενέργεια
  • [06] Σήκωσαν αυλαία οι «Νύχτες Πρεμιέρας»
  • [07] Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά γαλαξίας - νάνος με μαύρη τρύπα «μαμούθ»
  • [08] Δεκαπέντε παιδιά στη Συρία έχασαν τη ζωή τους από τα εμβόλια κατά της ιλαράς

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με 6% καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, και η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

    Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο/λευκό και αποχή), ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24%, η ΝΔ 18%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, η Ελιά, το ΚΚΕ και «Το Ποτάμι» από 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3% και η ΔΗΜΑΡ 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 10% των ερωτηθέντων ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η πρόθεση του 21% του δείγματος. Σχετικά με το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2015 και το «ποιο από τα παρακάτω ενδεχόμενα θεωρείτε ως την καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα;», το 54% απάντησε «Να διαλυθεί η Βουλή, να προκηρυχτούν εκλογές, και η επόμενη να εκλέξει τον ΠτΔ» ενώ το 46% απάντησε «Η παρούσα Βουλή να εκλέξει τον επόμενο ΠτΔ».

    Η κάλυψη της έρευνας ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 11 - 15 Σεπτεμβρίου.

    [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Πάπα Φραγκίσκου Α΄, στο Βατικανό

    Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο Α΄θα έχει σήμερα στο Βατικανό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», ο κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Π. Σκουρλέτη, θα γίνει δεκτός το πρωί από τον Ποντίφηκα και η συζήτησή τους θα περιστραφεί γύρω από θέματα φτώχειας, μετανάστευσης και περιβάλλοντος.

    Η συνάντηση κρίνεται «ιστορική», καθώς ποτέ άλλοτε στη ιστορία της Αγίας Έδρας, δεν έγινε δεκτός από τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ηγέτης της Αριστεράς.

    [03] Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς θα οδηγηθεί το ζεύγος Γριβέα

    Στον εισαγγελέα Εφετών, αρμόδιο για υποθέσεις Εκδόσεων, θα μεταχθεί σε λίγο το ζεύγος Γριβέα που βρίσκεται από χθες στα χέρια των ελληνικών αρχών.

    Ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διεθνή εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, μετά το Εφετείο και αφού εκτελεστούν τα εντάλματα θα οδηγηθούν στον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, που χειρίζεται την υπόθεση των επίμαχων χρηματοδοτήσεων.

    Οι δύο κατηγορούμενοι,των οποίων είχε ζητηθεί η έκδοσή τους από τις βρετανικές αρχές, φέρονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους να έλαβαν δανειοδοτήσεις από το ΤΤ επί προεδρίας του κατηγορούμενου Αγγ. Φιλιππίδη, χωρίς, κατά την κρίση της εισαγγελέως κ.Π.Παπανδρέου που ερεύνησε την υπόθεση των επισφαλών δανείων, να εξασφαλίζεται η Τράπεζα.

    [04] Εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

    Εκδηλώσεις μνήμης, με αφορμή τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διοργανώνονται από αντιφασιστικές οργανώσεις και φορείς στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

    Στο σημείο της δολοφονίας του, στη λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη, θα γίνουν στις 3 μετά το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια μνημείου του, ενώ το απόγευμα ο «Αντιφασιστικός Συντονισμός Συλλογικοτήτων» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου.

    Την Παρασκευή προγραμματίζεται αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00. Στη συναυλία αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες από όλους τους χώρους της μουσικής.

    [05] Υπογραφή συμφωνίας με ΕΤΕπ, για αυτοκινητόδρομους, μετρό και ενέργεια

    Συμφωνίες συνολικού ύψους 815 εκατ. ευρώ θα υπογράψει σήμερα το μεσημέρι, στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ, για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, για την αποπεράτωση του μετρό, αλλά και για θέματα σχετικά με την ενέργεια. Στην εκδήλωση με θέμα «Προώθηση ανάπτυξης και απασχόλησης», όπου θα υπογραφούν οι συμφωνίες, εκτός του προέδρου της ΕΤΕπ θα μιλήσουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

    [06] Σήκωσαν αυλαία οι «Νύχτες Πρεμιέρας»

    Οι «Νύχτες Πρεμιέρας» ο κινηματογραφικός θεσμός της Αθήνας ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, με μια γιορτινή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής, σε κλίμα ανάλαφρο, διασκεδαστικό, με οικοδεσπότη τον καλλιτεχνικό του διευθυντή Ορέστη Ανδρεαδάκη, να καλωσορίζει τους προσκεκλημένους στο επετειακό πρόγραμμα αυτού του διεθνούς φεστιβάλ, που γιορταζει εφέτος διπλά γενέθλια: είκοσι χρόνια λειτουργίας του και 25 χρόνια του περιοδικού Σινεμά, απ' όπου γεννήθηκε η ιδέα αυτού του Φεστιβάλ.

    «Ο κινηματογράφος άρχισε πριν 115 χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα ανάγεται χιλιάδες χρόνια πριν στην εποχή των σπηλαίων όταν οι άνθρωποι ζωγράφιζαν χωρίς την έννοια του πλαισίου και οι θεατές των σπηλαίων έβλεπαν μια μαγική παράσταση που έπαιζε παντού, στα πατώματα, στους τοίχους» είπε με χιουμοριστική διάθεση ο Ορέστης Ανδρεαδάκης.

    Άλλωστε το πλαίσιο, το φώς και η κίνηση ( frame- light, motion) είναι το «μότο» της φετινής διοργάνωσης, που κατακλύζεται από 241 ταινίες- οι 97 είναι ελληνικές μεγάλου και μικρού μήκους-, όλες πανελλήνιες πρεμιέρες, μουσικά αφιερώματα, αφιερώματα σε κινηματογραφιστές, σπάνιες ταινίες, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διαδραστικό χάπενιγκ κ.α.

    [07] Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά γαλαξίας - νάνος με μαύρη τρύπα «μαμούθ»

    Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα ασυνήθιστο ζευγάρι των πιο ακραίων αντιθέσεων: ένας νάνος γαλαξίας που στο κέντρο του έχει μια τερατώδη σε μέγεθος μαύρη τρύπα. Πρόκειται για τον μικρότερο και πιο ελαφρύ γαλαξία που έχει ποτέ βρεθεί να φιλοξενεί μια τέτοια μαύρη τρύπα. Η μάζα της ισοδυναμεί με περίπου 21 εκατομμύρια Ήλιους, έναντι 4 εκατ. Ήλιων που είναι η μάζα της μικρότερης μαύρης τρύπας που βρίσκεται στον δικό μας πολύ μεγαλύτερο γαλαξία.

    Η ανακάλυψη αποτελεί άλλη μια ένδειξη ότι τελικά οι μαύρες τρύπες είναι πολύ πιο κοινές από ό,τι πιστευόταν ως τώρα. Όχι μόνο κάθε μεγάλος γαλαξίας σαν τον δικό μας διαθέτει μια τέτοια μαύρη τρύπα, φαίνεται πως ακόμη και οι μικροσκοπικοί γαλαξίες έχουν τη δική τους.

    [08] Δεκαπέντε παιδιά στη Συρία έχασαν τη ζωή τους από τα εμβόλια κατά της ιλαράς

    Υπηρεσίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι διεκόπη η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ιλαράς στη βόρεια Συρία, αφού 15 παιδιά έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του εμβολιασμού. «Για όσο διάστημα τα γεγονότα παραμένουν ασαφή, η αναστολή της εκστρατείας εμβολιασμού στις περιοχές Ιντλίμπ και Ντέιρ Εζούρ αποτελεί λογική κίνηση», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 September 2014 - 6:30:24 UTC