Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Πάπα Φραγκίσκου Α΄, αύριο στο Βατικανό
  • [02] Εγκρίθηκε υβριδικό έργο ανανεώσιμων πηγών στην Κρήτη
  • [03] Αρνητικό ορίζοντα για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, διατηρεί ο οίκος Moody's
  • [04] Δεκάδες νεκροί από τον διήμερο βομβαρδισμό πόλης στη κεντρική Συρία
  • [05] Σεισμός 7,1 βαθμών βορειοδυτικά της νήσου Γκουάμ, στον Ειρηνικό
  • [06] Έρχεται το απόγευμα στην Αθήνα η Lady Gaga
  • [07] Ο μέσος υγιής άνθρωπος «κουβαλάει» πάνω του πέντε ιούς

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Πάπα Φραγκίσκου Α΄, αύριο στο Βατικανό

    Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο Α΄θα έχει αύριο στο Βατικανό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», ο κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Π. Σκουρλέτη, θα γίνει δεκτός το πρωί από τον Ποντίφηκα και η συζήτησή τους θα περιστραφεί γύρω από θέματα φτώχειας, μετανάστευσης και περιβάλλοντος.

    Η συνάντηση κρίνεται «ιστορική», καθώς ποτέ άλλοτε στη ιστορία της Αγίας Έδρας, δεν έγινε δεκτός από τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ηγέτης της Αριστεράς.

    [02] Εγκρίθηκε υβριδικό έργο ανανεώσιμων πηγών στην Κρήτη

    Υβριδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που περιλαμβάνει τέσσερα αιολικά πάρκα και ένα υδροηλεκτρικό έργο, συνολικής ισχύος 190 μεγαβάτ και κόστους επένδυσης 450 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να κατασκευάσει στην Κρήτη η γαλλική EdF μέσω της θυγατρικής της στην Ελλάδα. Το έργο έχει αδειοδοτηθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (η αίτηση για την έκδοση άδειας παραγωγής είχε υποβληθεί το 2002) ενώ την περασμένη Παρασκευή εγκρίθηκε, με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτη η περιβαλλοντική μελέτη. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η ενέργεια που θα παράγεται από τα αιολικά κατά τις ώρες χαμηλής ζήτησης ρεύματος στο νησί θα χρησιμοποιείται για τη μεταφορά νερού στον ταμιευτήρα του υδροηλεκτρικού, το οποίο θα παράγει ενέργεια στις περιόδους που υπάρχει ανάγκη για την κάλυψη των αναγκών του νησιού.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της EDF EΝ Ελλάς κ. Λ. Λαζαράκης δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι η εταιρία θα υποβάλει αίτηση για ένταξη του έργου στις διαδικασίες του νόμου των στρατηγικών επενδύσεων (fast track) και η τελική επενδυτική απόφαση αναμένεται να ληφθεί ως τα μέσα του 2015. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το έργο θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους ηλεκτροπαραγωγής στην Κρήτη, άρα και σε μείωση του λογαριασμού των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που πληρώνουν οι καταναλωτές.

    [03] Αρνητικό ορίζοντα για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, διατηρεί ο οίκος Moody's

    Αύξηση των προβληματικών δανείων τους επόμενους δώδεκα με δεκαοκτώ μήνες, καθώς και αύξηση των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών αναμένει για την Κύπρο ο οίκος Moody's. Ο αρνητικός ορίζοντας, προσθέτει, αντανακλά τις αδυναμίες της χρηματοδοτικής βάσης των κυπριακών τραπεζών, λόγω της εύθραυστης εμπιστοσύνης των καταθετών μετά το bail-in.

    Σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης του οίκου, οι κυπριακές τράπεζες αναμένεται να χρειαστούν περίπου 700 εκατ. ευρώ. Στο κεντρικό σενάριο του οίκου υπολογίζεται οικονομική συρρίκνωση κατά τα επόμενα δύο χρόνια, από 4,1% το 2014 σε 2% το 2015. Σημειώνεται ότι η συρρίκνωση ενδέχεται να συνεχιστεί και το 2016.

    [04] Δεκάδες νεκροί από τον διήμερο βομβαρδισμό πόλης στη κεντρική Συρία

    Τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό της περιοχής της πόλης Ταλμπισέχ και των περιχώρων της, στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κατά τον βομβαρδισμό που διήρκεσε δύο ημέρες (Τρίτη και Τετάρτη) σκοτώθηκαν γυναίκες και παιδιά, ανάμεσά τους και μία γυναίκα μαζί με πέντε από τα παιδιά της, διοικητές των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και μαχητές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Η πόλη βρίσκεται βόρεια της Χομς, επί της εθνικής οδού βορρά-νότου.

    Τον περασμένο Μάιο, οι Σύροι αντάρτες εγκατέλειψαν το κέντρο της Χομς, που υπήρξε μία από τις εστίες της συριακής εξέγερσης που εξελίχθηκε σε εμφύλιο πόλεμο. Ο απολογισμός από τον βομβαρδισμό της Ταλμπισέχ δεν είναι παρά προσωρινός, καθώς δεκάδες τραυματίες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    [05] Σεισμός 7,1 βαθμών βορειοδυτικά της νήσου Γκουάμ, στον Ειρηνικό

    Σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε σήμερα βορειοδυτικά της αμερικανικής νήσου Γκουάμ στον Ειρηνικό. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Γκουάμ, ανακοίνωσε η αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS). Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μεγαλύτερο των 160 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή που αρχικά ανακοίνωσε ότι το μέγεθός του ήταν 6,9 βαθμοί.

    Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι, επειδή το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μεγάλο, δεν προκλήθηκε τσουνάμι.

    [06] Έρχεται το απόγευμα στην Αθήνα η Lady Gaga

    Σήμερα το απόγευμα (18:45) αναμένεται να καταφθάσει στο αεροδρόμιο Ελ. Βενίζελος, η εκκεντρική Αμερικανή τραγουδίστρια Lady Gaga, η οποία θα πραγματοποιήσει το φαντασμαγορικό της σόου, το «Artpop Ball», στο Ολυμπιακό στάδιο την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου. Με τα δεύτερα πιο «ακριβά» εισιτήρια να έχουν ήδη εξαντληθεί («golden standing» 104,5 ευρώ), το κοινό μπορεί να προμηθευτεί τα πιο χαμηλά εισιτήρια που ξεκινούν από τα 38, 5 και φτάνουν μέχρι τα 82,5, όπως επίσης και τα πιο ακριβά εισιτήρια της συναυλίας «VIP» που στοιχίζουν 115,5 ευρώ.

    Μετά την Αθήνα, η Lady Gaga θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό κομμάτι της περιοδείας της ως τις 24 Νοεμβρίου, κατά σειράν σε: Αμβέρσα, 'Αμστερνταμ, Χέρνινγκ (Νορβηγία), Όσλο, Στοκχόλμη, Αμβούργο, Πράγα, Κολωνία, Βερολίνο, Μπέρμιγχαμ, Δουβλίνο, Γλασκώβη, Μάντσεστερ, Λονδίνο (3 συναυλίες, οι 2 είναι κιόλας sold out), Παρίσι (2 συναυλίες), Βιέννη, Μιλάνο, Ζυρίχη, Βαρκελώνη, Λισαβόνα, Μπέρμιγχαμ (ξανά), Γλασκώβη (ξανά), Σέφιλντ, Νιούκασλ, και Παρίσι (ξανά).

    [07] Ο μέσος υγιής άνθρωπος «κουβαλάει» πάνω του πέντε ιούς

    Όχι μόνο οι άρρωστοι, αλλά και οι υγιείς άνθρωποι «φιλοξενούν» στο σώμα τους ιούς, χωρίς όμως κατ' ανάγκη να αρρωσταίνουν εξαιτίας τους, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη είναι η πρώτη αναλυτική καταγραφή της ποικιλίας των ιών στους υγιείς ανθρώπους και δείχνει ότι κατά μέσο όρο ένας υγιής άνθρωπος «μεταφέρει» πάνω του πέντε ιούς.

    Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον - Σεν Λιούις, με επικεφαλής τον ιολόγο και καθηγητή παιδιατρικής Γκρέγκορι Στορτς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «MED Central Biology», ανέλυσαν γενετικά δείγματα από 102 άτομα ηλικίας 18 έως 40 ετών, από διάφορα σημεία του σώματός τους (μύτη, δέρμα, στόμα, γυναικείος κόλπος κ.α.). Η ανάλυση του DNA των δειγμάτων δείχνει ότι κάθε άνθρωπος έχει ένα ξεχωριστό «αποτύπωμα» ιών. Τουλάχιστον ένας ιός εντοπίστηκε στο 92% των ανθρώπων, ενώ μερικοί άνθρωποι είχαν δέκα έως 15 ιούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 September 2014 - 8:30:22 UTC