Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Χρειάζεται εθνική συναίνεση
  • [02] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [03] Παν. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση θέλει να εμπλέξει και τον κ. Ντράγκι στις πολιτικές της σκοπιμότητες
  • [04] Σ. Βούλτεψη: Στη ΔΕΘ αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα του κ. Τσίπρα
  • [05] Προβλήματα στα βόρεια προάστια από τις καταιγίδες
  • [06] Ν. Μηταράκης; Οι νέες επενδύσεις στην Ελλάδα φτάνουν τα 37 δισ. ευρώ
  • [07] «Αγώνας με όλα τα μέσα κατά του ισλαμικού κράτους»

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Χρειάζεται εθνική συναίνεση

    Ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου, της εθνικής προσπάθειας για την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση, αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ευ. Βενιζέλος μετά το πέρας της συνάντησης.

    «Υπάρχει μια κούραση, βέβαια, στον λαό, μετά από πέντε χρόνια συνεχούς προσπάθειας και θυσιών και τώρα όλοι αδημονούν για άμεσα θετικά χειροπιαστά αποτελέσματα, για αλλαγή του κλίματος» είπε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος άσκησε κριτική πρωτίστως στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «δυστυχώς υπάρχει ένας εθνικός διχασμός, γιατί οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και πρωτίστως της αξιωματικής, έχουν επιλέξει έναν πάρα πολύ εύκολο ρόλο που θυμίζει τις χειρότερες εκδοχές της Μεταπολίτευσης, τον ρόλο της δημαγωγίας, παροχολογίας».

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή είναι μια προσέγγιση «κατώτερη των περιστάσεων και υποτιμά τις θυσίες και αγωνίες του λαού».

    Αντίθετα, τόνισε, «εμείς επωμιζόμαστε το βάρος των δύσκολων διαπραγματεύσεων, ενώ το σωστό, το ηθικό, το δίκαιο είναι να υπάρξει εθνική ενότητα και εθνική συστράτευση, ώστε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια αυτή».

    Στο ίδιο πλαίσιο, υπογράμμισε ότι «χρειάζεται μια εθνική διαπραγμάτευση, μια εθνική συναίνεση και ένα εθνικό καθήκον αλήθειας, που πρέπει να σεβόμαστε», γιατί, όπως συμπλήρωσε, «όταν η κυβέρνηση λέει τις δύσκολες αλήθειες και αγωνίζεται έχοντας απέναντι της τους ξένους εταίρους μας και η αντιπολίτευση λέει τα εύκολα ψέματα και απευθύνεται στο εσωτερικό και όχι εκεί που γίνεται η διαπραγμάτευση, έχουμε μια εικόνα άνιση και ψευδή και μπορεί έτσι να αποπροσανατολιστούμε στρατηγικά ως έθνος».

    [02] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και τα θέματα που άπτονται της κυβερνητικής ατζέντας.

    [03] Παν. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση θέλει να εμπλέξει και τον κ. Ντράγκι στις πολιτικές της σκοπιμότητες

    «Η κυβέρνηση θέλει να εμπλέξει και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στις πολιτικές της σκοπιμότητες» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Το σχόλιο κύκλων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη συνάντηση Τσίπρα-Ντράγκι αυτό καθαυτό είναι ουδέτερο και δεν έρχεται να διαψεύσει τον κ. Τσίπρα. Αυτά όλα, δηλαδή, που με ένα χοντροκομμένο τρόπο εκ μέρους της κυβέρνησης επιχείρησαν από χθες να του βάλουν στο στόμα η ΝΔ και τα στελέχη της. Μάλιστα, αργά το βράδυ αισθάνθηκε ο ίδιος ο κ. Ντράγκι, το περιβάλλον του, να κάνει μια δεύτερη διαρροή, λέγοντας αυτολεξεί ότι είναι πολιτικά ουδέτερες και όχι αρνητικές οι δηλώσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτή είναι υψηλή πολιτική, άλλου είδους ευαισθησίες τις οποίες δεν διαθέτει η κυβέρνηση».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την άποψη ότι «η πλειοψηφία των Ευρωπαίων ηγετών, είτε το λέει φανερά είτε το σκέφτεται, έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ο Αλέξης ο Τσίπρας θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός.. Η κ. Μέρκελ θα αρνηθεί ή οποιοσδήποτε άλλος στον ελληνικό λαό να αποφασίζει μόνος του ποιος θα είναι πρωθυπουργός; Αυτό και αν το σκέφτεται, να μην διανοηθεί ποτέ να το πεί. Όχι μόνο εκείνη αλλά και οποιοσδήποτε άλλος. Η Ευρώπη έχει δημοκρατικές παραδόσεις. Αυτές δεν πρέπει να αποτελούν μια παλιά ανάμνηση αλλά το ζητούμενο είναι πως θα ξανακτίσουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος και πώς θα διευρυνθεί η δημοκρατία. Εκτίμησή μας είναι ότι η Ευρώπη μέσα από την απάντηση που θα δώσει στο ελληνικό πρόβλημα, ουσιαστικά θα προδιαγράψει το μέλλον της. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στην Ελλάδα και όλων εκείνων των δυνάμεων που πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει στροφή στην Ευρώπη συμπίπτει με ένα διάλογο που γίνεται για την ανάγκη να αφήσουμε πίσω τις ακραίες αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας, που κατά κύριο λόγο εκφράζει η κ. Μέρκελ, και ασπάζεται ο κ. Σαμαράς και τις ακολουθεί».

    [04] Σ. Βούλτεψη: Στη ΔΕΘ αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα του κ. Τσίπρα

    Την άποψη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας «έχει κρυφή ατζέντα που αποκαλύφθηκε στη ΔΕΘ» διατυπώνει η υφυπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Ο κ. Τσίπρας για παράδειγμα, δεν αναφέρθηκε καθόλου στους ένστολους, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που υποτίθεται ότι τόσο πολύ κόπτεται για αυτούς. Δεν είπε ούτε μια κουβέντα. Για τους αγρότες που έκανε τόσο μεγάλη φασαρία με τις κυρώσεις στη Ρωσία, δεν είπε επίσης ούτε μία λέξη. Για τα ακίνητα και τον νόμο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ ήταν εντελώς ασαφής σε σημείο που οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι να λένε ότι θα είναι παράδεισος ο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με την κόλαση που του επιφυλάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι: Θα πληρώνει κανείς φόρο; Ή το αφήνει να εννοηθεί ή έχει κρυφή ατζέντα.. Ο κ. Τσίπρας για τα θέματα της εκκλησίας δεν λέει ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει τον χωρισμό της εκκλησίας από το κράτος για να το ακούσουν οι ιερείς και οι πιστοί. Λέει ότι θα εξορθολογήσει τη σχέση. Άρα και εδώ υπάρχει κρυφή ατζέντα».

    Η κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ «προέβη σε ακατάσχετη παροχολογία, υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες και ξέρετε ότι όταν υπόσχεσαι τα πάντα στους πάντες, ουσιαστικά δεν υπόσχεσαι τίποτε. Δηλαδή συμπεριφέρεσαι με τρόπο κατά τον οποίο εύκολα μπορεί να πει κανείς ότι θέλεις να εξαπατήσεις την κοινή γνώμη και τον ελληνικό λαό».

    [05] Προβλήματα στα βόρεια προάστια από τις καταιγίδες

    Προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα, στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

    Κεντρικοί οδικοί άξονες που οδηγούν στα βόρεια των Αθηνών, όπως η λεωφόρος Κηφισίας και η λεωφόρος Μεσογείων, πλημμύρισαν με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία και μικρές ταχύτητες, αφού σε αρκετά στα σημεία παρατηρήθηκε συσσώρευση υδάτων κατά μήκος του οδοστρώματος.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία (ΠΥ) έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 33 κλήσεις για άντληση υδάτων σε περιοχές των βορείων προαστίων, όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, το Νέο Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία και η Αγία Παρασκευή.

    Επίσης, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ΠΥ, πραγματοποιήθηκε και απεγκλωβισμός οδηγού από ακινητοποιημένο όχημα επί της οδού Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, όπου και διακόπηκε η κυκλοφορία για λίγη ώρα.

    [06] Ν. Μηταράκης; Οι νέες επενδύσεις στην Ελλάδα φτάνουν τα 37 δισ. ευρώ

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συνεχίζεται η αποεπένδυση στη ελληνική οικονομία. Τα στοιχεία τον διαψεύδουν». Αυτό υπογράμμισε, πριν λίγο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, ο οποίος σχολίασε τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Μηταράκης τόνισε τα εξής: «Το 2013, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το ύψος των ξένων άμεσων επενδύσεων επέστρεψε στον μέσο όρο της πενταετίας προ κρίσης. Το α' εξάμηνο του 2014 οι ξένες άμεσες επενδύσεις υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Το ΚΕΠΕ, σε μελέτη που εξέδωσε το Μάιο, παρουσιάζει αναλυτικά νέες επενδύσεις 37 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, ύψος ρεκόρ, οι οποίες και υλοποιούνται. Παράλληλα η Ελλάδα έχει επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και νέα κεφάλαια εισρέουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Έχω επανειλημμένα παρουσιάσει στη Βουλή λίστες επενδύσεων με ονοματεπώνυμο. Κοινή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι διαφωνεί με όλες».

    [07] «Αγώνας με όλα τα μέσα κατά του ισλαμικού κράτους»

    Η διεθνής κοινότητα, εκπρόσωποι της οποίας συνεδρίασαν σήμερα στο Παρίσι στο πλαίσιο της διάσκεψης για την ασφάλεια του Ιράκ, υποσχέθηκε να υποστηρίξει "με όλα τα απαραίτητα μέσα", περιλαμβανομένων των στρατιωτικών, τον αγώνα της Βαγδάτης εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους υπογραμμίζοντας ότι "επείγει" να εκδιωχθούν από το βόρειο τμήμα της χώρας.

    "Το Ντάες (σ.σ.: το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) δεν είναι μια απειλή μόνο για το Ιράκ, αλλά και για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα" υπογράμμισαν οι περίπου τριάντα χώρες και οργανισμοί που συμμετείχαν στη σύνοδο.

    Σε μια κοινή δήλωση που εκδόθηκε στο τέλος της συνάντησης, "όλοι οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν την επείγουσα ανάγκη να εκδιωχθεί το Ντάες από τις περιφέρειες στις οποίες έχει εγκατασταθεί στο Ιράκ".

    "Για το σκοπό αυτό, δεσμεύθηκαν να στηρίξουν τη νέα ιρακινή κυβέρνηση στη μάχη της εναντίον του Ντάες με όλα τα απαραίτητα μέσα, περιλαμβανομένης μιας κατάλληλης στρατιωτικής βοήθειας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 September 2014 - 14:30:24 UTC