Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρχισαν οι εγγραφές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ
  • [02] Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ανακοίνωσε η Alpha Bank
  • [03] Διεθνής συνάντηση στο Παρίσι για το Ιράκ - Ξεκινούν οι πρώτες γαλλικές στρατιωτικές αναγνωριστικές πτήσεις
  • [04] Το «Λεωφορείον ο Πόθος» σε απευθείας μετάδοση από το Λονδίνο
  • [05] Τα μωρά του χειμώνα μπουσουλάνε νωρίτερα

  • [01] Άρχισαν οι εγγραφές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

    Άρχισαν σήμερα, Δευτέρα, οι εγγραφές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας για τους πρωτοετείς φοιτητές, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, όσοι φοιτητές πληρούν τις προϋποθέσεις μετεγγραφής θα μπορούν να δηλώσουν σε ποιο πανεπιστήμιο επιθυμούν να μετεγγραφούν. Η δήλωση αυτή, πάντως, δεν συνιστά αίτηση μετεγγραφής, αλλά έκφραση προτίμησης.

    Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο πρέπει καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά: - Αίτηση για εγγραφή. - Ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης. - Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. - Τέσσερις φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας. - Οσοι πέτυχαν από Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄(90% και 10%) υποβάλλουν και ευκρινές φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (όχι την πρωτότυπη).

    Σημειώνεται ότι κάποια ιδρύματα της χώρας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο, Πατρών, Αιγαίου) έχουν πλέον θεσπίσει την ηλεκτρονική εγγραφή με σκοπό την απλούστευση της διαδικασίας, ενώ το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι οι γραμματείες του θα λειτουργήσουν και το προσεχές Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και την προσεχή Κυριακή 22 του μηνός για τη διευκόλυνση των φοιτητών.

    [02] Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ανακοίνωσε η Alpha Bank

    Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ανακοίνωσε η Alpha Bank και ισχύει από σήμερα μέχρι και τις 30/9/2014.

    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, οι οποίοι απασχολούνται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και οι έχοντες σχέση έμμισθης εντολής. Από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ρητώς εξαιρούνται οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

    [03] Διεθνής συνάντηση στο Παρίσι για το Ιράκ - Ξεκινούν οι πρώτες γαλλικές στρατιωτικές αναγνωριστικές πτήσεις

    Διεθνής σύσκεψη για την «ειρήνη και την ασφάλεια στο Ιράκ» πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι, με την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Στη σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι 20 περίπου χωρών, καθώς και περιφερειακοί παράγοντες. Εξ' αυτών, προβλέπεται η συμμετοχή 10 περίπου αραβικών χωρών, ενώ υπογραμμίζεται η απουσία του Ιράν, που το ίδιο δεν θέλησε, ενώ συγχρόνως δεν ήταν και επιθυμία του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Τζον Κέρι, παρά τη σχετική προσπάθεια της Γαλλίας. Εκτός από τον Αμερικανό υπουργό, συμμετέχει, μεταξύ άλλων, και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Ο Γάλλος πρόεδρος, κατά την έναρξη των συζητήσεων, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» για τον καθορισμό στρατηγικού πλαισίου ανάληψης δράσης κατά του Ισλαμικού Κράτους.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, στόχος της συνάντησης είναι «η λήψη σειράς μέτρων τόσο στον τομέα συλλογής πληροφοριών όσο και στον στρατιωτικό τομέα», «για τη διακοπή της χρηματοδότησης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους». Θα είναι επίσης μια ευκαιρία για καθορισθούν με ποιό τρόπο και ποια μέσα θα συμμετέχουν οι διάφορες χώρες στη διεθνή συμμαχία. Επίσης εάν αεροπορικές επιδρομές θα διεξαχθούν και στο συριακό έδαφος, παρά τις αντιδράσεις της Ρωσίας.

    Εν τω μεταξύ, οι πρώτες στρατιωτικές αναγνωριστικές πτήσεις στο Ιράκ θα πραγματοποιηθούν σήμερα, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της κινητοποιούνται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

    [04] Το «Λεωφορείον ο Πόθος» σε απευθείας μετάδοση από το Λονδίνο

    Το διαχρονικό αριστούργημα του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείον ο Πόθος», σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Μπένεντικτ Άντριους, θα παρουσιάσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε απευθείας μετάδοση από τη σκηνή του Young Vic του Λονδίνου.

    Η αναμετάδοση, με ελληνικούς υπότιτλους, θα γίνειαύριο Τρίτηκαι εντάσσεται στο «National Theatre Live», ένα πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, στο οποίο μετέχει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μαζί με 300 επιλεγμένους κινηματογραφικούς ή θεατρικούς χώρους σε όλο τον κόσμο.

    [05] Τα μωρά του χειμώνα μπουσουλάνε νωρίτερα

    Η εποχή του έτους που γεννιέται ένα μωρό, παίζει ρόλο στο πόσο γρήγορα θα αρχίσει να μπουσουλάει.

    Έτσι, όσα παιδιά έχουν γεννηθεί τους χειμωνιάτικους και ανοιξιάτικους μήνες (Δεκέμβριο έως Μάιο), αποκτάνε πιο νωρίς κινητικές ικανότητες έναντι όσων έχουν γεννηθεί τους μήνες του καλοκαιριού και του φθινοπώρου (Ιούνιο έως Νοέμβριο), σύμφωνα με μια νέα ισραηλινή επιστημονική έρευνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 September 2014 - 8:30:24 UTC