Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Βερολίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Έρευνες για τον εντοπισμό 27χρονου που έπεσε απο την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας
  • [04] Η Hewlett-Packard καταδικάστηκε σε πρόστιμο 58 εκατ. δολαρίων για υπόθεση διαφθοράς στη Ρωσία
  • [05] Επενδύσεις ζήτησε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ για να «επιτευχθεί οικονομική ανάκαμψη»
  • [06] Συνεδριάζει το Eurogroup
  • [07] Μπροστά και πάλι το «Όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας
  • [08] Ο Σι Τζιπίνγκ επανέλαβε στον Βλαντιμίρ Πούτιν την έκκληση του Πεκίνου για πολιτική λύση στην Ουκρανία
  • [09] Ιαπωνία: Η χώρα των υπεραιωνόβιων
  • [10] Οι Δυτικοί σκληραίνουν τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας
  • [11] Στη Βαγδάτη ο Φρ. Ολάντ για να στηρίξει την ιρακινή κυβέρνηση
  • [12] Το Curiosity έφθασε τελικά στον προορισμό του
  • [13] Δύο οι ηλιακές καταιγίδες που θα χτυπήσουν τη Γη

  • [01] Στο Βερολίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Επίσκεψη στο Βερολίνο, κατόπιν προσκλήσεως που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ, πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

    Ο κ. Παπούλιας πρόκειται να παραστεί σε επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 10 ετών από τη θέσπιση του προγράμματος υποτροφιών Bellevue. Το πρόγραμμα αφορά στη μετεκπαίδευση και ανταλλαγή νέων ηλικιακά στελεχών από υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης ανάμεσα σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν. Μετά την εκδήλωση, ο κ. Γκάουκ θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

    [02] Συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας

    Κλίμα αισιοδοξίας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις συγκροτημένες προτάσεις που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ του Σαββάτου με την ομιλία του στο Βελλίδειο θα επηρεάσει καταλυτικά το πολιτικό σκηνικό, εκφράζουν κορυφαία κομματικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία με την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που πραγματοποιήθηκεχθες βράδυ,ολοκλήρωσε τη συζήτηση ενόψει της ΔΕΘ. Το ακριβές περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Τσίπρα δεν είναι γνωστό καθώς θα υπάρξει από τον ίδιο μια τελική ιεράρχηση των δεκάδων θέσεων και προτάσεων που έχουν υποβληθεί σε σωρεία συνεδριάσεων και πολύωρων συζητήσεων της Επιτροπής προγράμματος και της Πολιτικής Γραμματείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει μια συνολική πολιτική αξόνων που αφορούν την δημιουργία περίπου 300.000 θέσεων εργασίας, την πολιτική ανασυγκρότησης της οικονομίας και του κράτους, ενώ ιδιαίτερη φροντίδα θα υπάρξει για τους πλέον κοινωνικά αδύναμους. Ειδική αναφορά θα γίνει στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο φορολογικό σύστημα που θα ψηφίσει αν γίνει κυβέρνηση. Ενστάσεις για σειρά θεμάτων, όπως στο θέμα της δημιουργίας τράπεζας ειδικού σκοπού, η διαχείριση των κόκκινων δανείων κλπ έχει διατυπώσει η Αριστερή Πλατφόρμα.

    [03] Έρευνες για τον εντοπισμό 27χρονου που έπεσε απο την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας

    Σε εξέλιξη είναι από το πρωί νέες έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκίδας, μετά την πτώση ενός 27χρονου χθες βράδυ από την υψηλή γέφυρα. Τα αίτια της πτώσης του 27χρονου παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα.

    Στη θαλάσσια περιοχή πραγματοποιήθηκαν χθες εκτεταμένες έρευνες απο πλωτό του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

    [04] Η Hewlett-Packard καταδικάστηκε σε πρόστιμο 58 εκατ. δολαρίων για υπόθεση διαφθοράς στη Ρωσία

    Αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριοκαταδίκασε την εταιρεία πληροφορικής Hewlett-Packard επιβάλλοντάς της πρόστιμο 58,77 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δωροδοκία Ρώσων αξιωματούχων προκειμένου να κερδίσει μια σύμβαση με το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο ομοσπονδιακός δικαστής Λόουελ Γένσεν επέβαλε την ποινή αφού πρώτα η εταιρεία ομολόγησε την ενοχή της, κρίνοντάς την για την παραβίαση της νομοθεσίας περί καταπολέμησης της διαφθοράς, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

    [05] Επενδύσεις ζήτησε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ για να «επιτευχθεί οικονομική ανάκαμψη»

    «Χωρίς επενδύσεις η Ευρώπη δεν μπορεί να πετύχει την οικονομική ανάκαμψη», τόνισε στο Μιλάνο, στο δείπνο του χρηματοοικονομικού Φόρουμ Eurofi, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. «Αν δεν καταφέρουμε να δώσουμε νέα ώθηση στις επενδύσεις, θα αποδυναμώσουμε την οικονομία βραχυπρόθεσμα και θα επηρεασθούν αρνητικά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της», πρόσθεσε ο Ντάγκι. Παράλληλα, όμως, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θέλησε να υπογραμμίσει ότι «δεν υπάρχει καμία βοήθεια νομισματικού χαρακτήρα που να μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, αν δεν πλαισιωθεί από τις πρέπουσες δομικές πολιτικές παρεμβάσεις». Ο Μάριο Ντράγκι, αναφέρθηκε αναλυτικά στην σημασία των επενδύσεων, καθιστώντας σαφές ότι «με την κρίση συνολικά, μειώθηκαν κατά 20%» και, κατά συνέπεια «δεν θα υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη, μέχρις ότου η κατάσταση αυτή δεν αλλάξει». Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι επενδύσεις είναι βασικής σημασίας για να μπορέσει να επιστρέψει ο πληθωρισμός σε πιο κατάλληλα επίπεδα και για να ξαναρχίσει να κινείται η οικονομία και να επιτευχθεί μείωση της ανεργίας. Ο Ντράγκι σχολίασε τέλος θετικά την απόφαση του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να εξαγγείλει τριετές πρόγραμμα επενδύσεων τριακοσίων δισεκατομμυρίων ευρώ υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

    [06] Συνεδριάζει το Eurogroup

    Tην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος μετά τις συζητήσεις στο Παρίσι και ενόψει της έλευσης της τρόικας, εντός του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, θα εξετάσει το άτυπο Eurogroup σήμερα στο Μιλάνο, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου της ευρωζώνης.

    Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι το θέμα αυτό αποτελεί τμήμα των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές στην εν εξελίξει αξιολόγηση επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Πάντως, διευκρίνισε ότι η ανάλυση επί της βιωσιμότητας του χρέους είναι συνάρτηση και των δημοσιονομικών επιδόσεων για το 2015, δηλαδή την πορεία του ελλείμματος, τα έσοδα και οι δαπάνες. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι υποχρέωση των κρατών-μελών είναι να παρουσιάσουν έως τα μέσα Οκτωβρίου στην Επιτροπή τα σχέδια προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς επί των οποίων θα υπάρξει τοποθέτηση στα τέλη Νοεμβρίου από την Επιτροπή.

    Επίσης, στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα γίνει γενική συζήτηση για το πρόγραμμα της Κύπρου, αλλά δεν αναμένεται να τεθεί θέμα εκταμίευσης της δόσης.

    Χθες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, είχαν ανεπίσημη συνάντηση, διάρκειας περίπου 15 λεπτών, στο Μιλάνο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ελληνική οικονομία, με πρώτιστο αυτό της λήξης του μνημονίου. Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα αναφορικά με τις τράπεζες και τη νομισματική πολιτική που ασκείται από την ΕΚΤ. Η συνάντηση των δύο ανδρών, πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup.

    [07] Μπροστά και πάλι το «Όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας

    Οι υποστηρικτές της διατήρησης της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ανακτήσει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των οπαδών της ανεξαρτησίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov μόλις μία εβδομάδα πριν από το καθοριστικό δημοψήφισμα για το μέλλον της Σκωτίας.

    Η έρευνα του YouGov για λογαριασμό των εφημερίδων The Times και Sun φέρνει τους υποστηρικτές της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο να κατέχουν ποσοστό 52% και είναι μπροστά από το ποσοστό των οπαδών της ανεξαρτησίας που καταλαμβάνουν το 48% των προτιμήσεων.

    [08] Ο Σι Τζιπίνγκ επανέλαβε στον Βλαντιμίρ Πούτιν την έκκληση του Πεκίνου για πολιτική λύση στην Ουκρανία

    Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζιπίνγκ επανέλαβε την έκκληση του να επιλυθεί ειρηνικά η κρίση στην Ουκρανία μέσω ενός διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην πρωτεύουσα Ντουσαμπέ του Τατζικιστάν, ανέφερε ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. «Η Κίνα επιθυμεί την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία με πολιτικά μέσα, και καλεί όλα τα μέρη στην Ουκρανία να ξεκινήσουν διάλογο όσο το δυνατόν νωρίτερα» είπε ο πρόεδρος Σι σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Οι πρόεδροι Σι και Πούτιν συναντήθηκαν στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

    [09] Ιαπωνία: Η χώρα των υπεραιωνόβιων

    Ο αριθμός των Ιαπώνων ηλικίας 100 ετών και άνω σημείωσε νέο ρεκόρ, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Τη Δευτέρα, οπότε και γιορτάζεται η εθνική Ημέρα Σεβασμού προς τους Ηλικιωμένους, θα υπάρχουν στην Ιαπωνία 58.820 υπεραιωνόβιοι, υπολόγισε το υπουργείο Υγείας, περίπου 4.400 περισσότεροι απ' ό,τι την προηγούμενη χρονιά. Περίπου το 87% του συνόλου των υπεραιωνόβιων είναι γυναίκες Ο αριθμός των αιωνόβιων στην Ιαπωνία αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες. Όταν άρχισε η τήρηση επίσημων αρχείων το 1963, ο αριθμός των ανθρώπων άνω των εκατό ετών ήταν 153.

    [10] Οι Δυτικοί σκληραίνουν τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας

    Οι Δυτικοί αρχίζουν σήμερα να θέτουν σε εφαρμογή νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μετά την παραδοχή του Κιέβου πως έχει χάσει έδαφος έναντι των ανταρτών, δημιουργώντας έτσι απειλή για απάντηση από τη Μόσχα, η οποία τους κατηγορεί ότι υπονομεύουν την ειρηνευτική διαδικασία. Η ΕΕ και μερικές ώρες αργότερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έλαβαν χθες Πέμπτη αυτή την απόφαση. Τα μέτρα αυτά θα αρθούν ανάλογα με την κατάσταση επί του πεδίου και κυρίως αν, όπως συνόψισε ο Μπαράκ Ομπάμα, "η Ρωσία τιμήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της" μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, η οποία συνήφθη πριν από μία εβδομάδα ανάμεσα στην Ουκρανία και τους φιλορώσους αυτονομιστές και γίνεται γενικά σεβαστή. Έπειτα από πολλές ημέρες δισταγμών, οι αποφάσεις αυτές ανακοινώθηκαν μετά τη χθεσινή ομολογία του Κιέβου πως οι αντάρτες έχουν επεκτείνει τον έλεγχό τους από τα ανατολικά σύνορα με τη Ρωσία μέχρι την Αζοφική Θάλασσσα.

    Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε επίσης πως χίλιοι Ρώσοι στρατιώτες εξακολουθούν να βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία ενώ 20.000 άλλοι παραμένουν συγκεντρωμένοι κατά μήκος των συνόρων. Η συμμαχία διαβεβαίωσε πως «η Ρωσία συνεχίζει να παρέχει στους αυτονομιστές εξελιγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό». Τη στιγμή που η ρωσική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης, η Μόσχα, η οποία διαψεύδει διαρκώς οποιαδήπτε εμπλοκή της στη σύγκρουση αυτή, έκρινε πως «η ΕΕ έκανε ουσιαστικά μια επιλογή εναντίον της διαδικασίας ειρηνικής διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης».

    Διαβάστε επίσης:Ο Σι Τζιπίνγκ επανέλαβε στον Βλαντιμίρ Πούτιν την έκκληση του Πεκίνου για πολιτική λύση στην Ουκρανία

    [11] Στη Βαγδάτη ο Φρ. Ολάντ για να στηρίξει την ιρακινή κυβέρνηση

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έφθασε σήμερα στη Βαγδάτη για να προσφέρει την υποστήριξη της Γαλλίας στη νέα ιρακινή κυβέρνηση και να διευκρινίσει τη στρατηγική του έναντι των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Το αεροπλάνο του μεταφέρει 15 τόνους ανθρωπιστιής βοήθειας που θα παραδοθούν στο Αρμπίλ, στο βόρειο Ιράκ, όπου θα μεταβεί αργότερα σήμερα, αφού συναντηθεί με τον Ιρακινό ομόλογό του Φουάντ Μασούμ και τον πρωθυπουργό Χάινταρ αλ-Αμπάντι.

    Η Γαλλία ανακοίνωσε την Τετάρτη, δια του υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ότι θα συμμετείχε, «αν ήταν απαραίτητο, σε μια αεροπορική στρατιωτική δράση» στο Ιράκ. Το Παρίσι δεν αποκλείει πλέον να συμμετάσχει και σε πλήγματα στη Συρία.

    [12] Το Curiosity έφθασε τελικά στον προορισμό του

    Το ρόβερ «Curiosity» της NASA, αργά αλλά σταθερά, έφθασε τελικά στον προορισμό του, το όρος «Σαρπ» του Άρη, στο κέντρο του τεράστιου κρατήρα Γκέιλ, όπου και θα εκτελέσει το κυρίως ερευνητικό έργο του.

    «Το Curiosity θα ξεκινήσει τώρα ένα νέο κεφάλαιο ερευνών. Μετά από μια ιστορική και πρωτοποριακή προσεδάφιση και έπειτα από τις ως τώρα επιτυχημένες επιστημονικές ανακαλύψεις, έπεται η επιστημονική συνέχεια», δήλωσε ο Τζιμ Γκρίν, διευθυντής του Τμήματος Πλανητικής Επιστήμης της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας. Το ρόβερ, που βρίσκεται πλέον στους πρόποδες του όρους, θα αρχίσει να μελετά το κάτω μέρος της πλαγιάς και μετά θα επιχειρήσει μια μικρή ανάβαση. Το Curiosity θα χρησιμοποιήσει το μικρό γεωτρύπανό του για να συλλέξει δείγματα του υπεδάφους, τα οποία στη συνέχεια θα αναλύσει με τα όργανά του.

    [13] Δύο οι ηλιακές καταιγίδες που θα χτυπήσουν τη Γη

    Δύο ηλιακές καταιγίδες αναμένεται να χτυπήσουν τη Γη, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο για τις προβλέψεις του διαστημικού καιρού, χωρίς όμως να προκαλέσουν σημαντικές διαταραχές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και στις τηλεπικοινωνίες. Λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο της γεωμαγνητικής έντασης που αναμένεται, αυτές οι καταιγίδες «θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια προβλήματα στις ραδιοεπικοινωνίες και τα σήματα GPS, καθώς και προβλήματα στην τάση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη των Ηνωμένων Πολιτειών» ανέφερε ο Τόμς Μπέργκερ διευθυντής του Κέντρου Πρόγνωσης Διαστημικού Καιρού.

    Αλλά «τα προβλήματα που θα επιφέρουν οι διαστημικές καταιγίδες θα είναι διαχειρίσιμα χωρίς να προκαλούν σημαντικές διαταραχές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας» συμπλήρωσε

    Αυτές οι καταιγίδες είναι το αποτέλεσμα των δύο στεφανιαίων εκρήξεων μάζας στην επιφάνεια του ήλιου με την πρώτη να σημειώνεται το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ενώ η δεύτερη και πιο ισχυρή ακολούθησε δυο ημέρες αργότερα. Από τις δυο διαστημικές καταιγίδες αναμένεται να δημιουργηθούν εντυπωσιακές εικόνες σε όλο τον ουρανό της Βόρειας Αμερικής στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά το βράδυ της Παρασκευής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 September 2014 - 6:30:24 UTC