Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΙΚ: Οι επτά βελτιώσεις που έγιναν στον ΕΝΦΙΑ
  • [02] Σε μηνιαία βάση από την 1η Μαρτίου η καταβολή των εισφορών στον ΟΑΕΕ
  • [03] Το 62% των Γάλλων επιθυμεί την παραίτηση του Ολάντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [04] Ρομπάι: Αύριο τίθενται σε ισχύ οι κυρώσεις στη Ρωσία
  • [05] Οι Καρυάτιδες δεν στήριζαν το επιστύλιο

  • [01] ΥΠΟΙΚ: Οι επτά βελτιώσεις που έγιναν στον ΕΝΦΙΑ

    «Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η σαφής επιδίωξη να μοιραστεί το ίδιο βάρος σε περισσότερους φορολογούμενους είναι τα δύο βασικά στοιχεία του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, μετά και την υπερψήφιση της τροπολογίας σήμερα στη Βουλή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

    Το υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει ότι θα υπάρξουν νέες βελτιώσεις στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, από τον επόμενο χρόνο αφού επαναξιολογηθεί μετά την πρώτη εφαρμογή του.

    Οι πιο σημαντικές βελτιώσεις, όπως αυτές περιγράφονται στη σχετική ανακοίνωση είναι οι εξής:

    1) Στις περιοχές εκτός συστήματος Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων (ΑΠΑΑ) λαμβάνεται υπόψη η ευνοϊκότερη τιμή για τον φορολογούμενο, ανάμεσα στο 2013 και το 2014. Η παρέμβαση αυτή μειώνει σημαντικά τη φορολογική επιβάρυνση για 1,2 εκ. φορολογούμενους.

    2) Προβλέπεται μείωση κατά 20% στο φόρο (κύριο και συμπληρωματικό) στα φυσικά πρόσωπα που είναι κάτοχοι αποπερατωμένων αλλά κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων κατοικιών και επαγγελματικών στεγών καθ' όλη τη διάρκεια του 2013. Η μείωση αυτή αφορά περίπου 700.000 υπόχρεους ΕΝΦΙΑ. Σε ό,τι αφορά τα ημιτελή κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, η μείωση είναι της τάξης του 60%.

    3) Προκειμένου να βοηθηθούν οι οικονομικά αδύναμοι που ήδη αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καταργήθηκε η υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τη χορήγηση της έκπτωσης και αντικαταστάθηκε με το κριτήριο της αξίας της ακίνητης περιουσίας. Με την απόφαση αυτή 1,3 εκ. φυσικά πρόσωπα υπόχρεοι θα δικαιούνται τις έκπτωσης του 50%.

    4) Με την κατάργηση προσκόμισης της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, διευρύνθηκε η δυνατότητα απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ στις τρίτεκνες, πολύτεκνες αλλά και οικογένειες με ανάπηρα μέλη.

    5) Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ για το 2014 όλα τα ακίνητα στην Κεφαλονιά, για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα σε ορισμένους πολεοδομικά ανενεργούς οικισμούς της Κοζάνης, καθώς και για τα οικόπεδα που αναλογούν σε σεισμόπληκτα κτίρια - από τον τελευταίο σεισμό - στους νομούς Φωκίδας και Φθιώτιδας. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, η κυβέρνηση θα εξετάσει την επέκταση της απαλλαγής σε αντίστοιχες περιοχές πολεοδομικά ανενεργών οικισμών και σε άλλες περιοχές της χώρας.

    6) Μειώνεται σημαντικά η φορολόγηση των ξενοδοχειακών μονάδων (σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχειακά κτίρια) που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις.

    7) Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα εκδώσει αναλυτικό οδηγό συμπλήρωσης του εντύπου Ε 9 με αναλυτική αναφορά για τον τρόπο συμπλήρωσης κάθε κωδικού - τετραγωνιδίου - και τις συνέπειες για κάθε παράλειψη.

    [02] Σε μηνιαία βάση από την 1η Μαρτίου η καταβολή των εισφορών στον ΟΑΕΕ

    Κάθε μήνα θα καταβάλλονται από την 1η Μαρτίου 2015, οι εισφορές των ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας.

    Οι εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, καταβάλλονται έως σήμερα σε διμηνιαία βάση.

    Η μηνιαία καταβολή θεσπίστηκε με τον νόμο 4254/2014, αφενός για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων, οι οποίοι, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στη διμηνιαία καταβολή των εισφορών, αφετέρου για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του τρόπου είσπραξής τους.

    [03] Το 62% των Γάλλων επιθυμεί την παραίτηση του Ολάντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Το 62% των Γάλλων επιθυμεί ο πρόεδρός τους Φρανσουά Ολάντ να παραιτηθεί μέχρι το 2017, αλλά σχεδόν το ίδιο ποσοστό (61%) πιστεύει πως ο πρόεδρος θα εξαντλήσει τη θητεία του που ολοκληρώνεται εκείνη τη χρονιά, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου IFOP για το εβδομαδιαίο περιοδικό "Φιγκαρό Μαγκαζίν".

    Εδώ και δύο εβδομάδες, παρά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η αμφισβήτηση του αρχηγού του κράτους συνεχίζεται στη Γαλλία. Η δημοτικότητά του έχει πέσει στο χαμηλότερο σημείο και είναι στόχος ολοένα και περισσότερων επιθέσεων από πρώην συνεργάτες του ή πρώην υπουργούς.

    Στους ερωτηθέντες στο πλαίσιο της δημοσκόπησης προτείνονταν άλλες δύο επιλογές: να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να αλλάξει ο πρωθυπουργός. Όμως οι ερωτηθέντες δεν είχαν τη δυνατότητα να απαντήσουν "καμιά από τις τρεις επιλογές".

    [04] Ρομπάι: Αύριο τίθενται σε ισχύ οι κυρώσεις στη Ρωσία

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σήμερα σε συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία λόγω του ρόλου της στην κρίση στην Ουκρανία από αύριο Παρασκευή, ενώ το NATO εξέφρασε εκ νέου την ανησυχία του για το γεγονός ότι περίπου 1.000 Ρώσοι στρατιωτικοί εξακολουθούν να βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία.

    Από την πλευρά της, η Ρωσία διεμήνυσε ότι θεωρεί την επιβολή των νέων κυρώσεων «μη φιλική» ενέργεια και προειδοποιήσε ότι θα ανταποδώσει με ισοδύναμα μέτρα.

    Το Κίεβο εξάλλου αναγνώρισε σήμερα για πρώτη φορά ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες έχουν θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό τους τα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία, έως και την Αζοφική Θάλασσα. Αυτό το είχαν εξάλλου διαπιστώσει εν μέρει ομάδες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου ήδη από τον περασμένο μήνα, όταν οι αντάρτες εξαπέλυσαν μια αντεπίθεση προς στρατηγικής σημασίας παράκτιες πόλεις νότια της περιοχής Ντονέτσκ.

    Αν οι αντάρτες καταλάβουν το λιμάνι της Μαριούπολης, την τελευταία μεγάλη πόλη της περιοχής αυτής της Ουκρανίας που απομένει υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού, αυτό θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν μια χερσαία γέφυρα ανάμεσα στα ρωσικά σύνορα και την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσάρτησε η Ρωσία τον Μάρτιο.

    [05] Οι Καρυάτιδες δεν στήριζαν το επιστύλιο

    Τα χέρια των Καρυάτιδων δεν φαίνεται να στήριζαν το επιστύλιο, ενώ οι πτυχώσεις των χειριδωτών χιτώνων τους, που αποκαλύφθηκαν περαιτέρω, είναι εξαιρετικής τέχνης. Τα παραπάνω στοιχεία έγιναν γνωστά από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που συνεχίζει την ενημέρωση -μέσω ανακοινώσεων- για τις ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά Αμφίπολης.

    Ειδικότερα, αναφέρεται ότι σήμερα, Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, αφαιρέθηκε ο πρώτος δόμος του τοίχου σφράγισης μπροστά από τις Καρυάτιδες και αποκαλύφθηκε η συνέχεια των χειριδωτών χιτώνων των δύο γλυπτών, χιτώνες οι οποίοι φέρουν εξαιρετικής τέχνης πτυχώσεις.

    «Οι Καρυάτιδες, από την εξωτερική πλευρά, φαίνεται ότι ανασηκώνουν ελαφρά τον χιτώνα τους, με το αντίστοιχο χέρι τους. Τμήματα του προσώπου και της πόλου της ανατολικής Καρυάτιδας εντοπίστηκαν κατά την ανασκαφή και αποδόθηκαν στο γλυπτό» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας διαπίστωσαν ότι οι εσωτερικοί βραχίονες των Καρυάτιδων δεν στήριζαν το επιστύλιο, καθώς δεν παρατηρούνται σύνδεσμοι μολυβδοχόησης, ούτε επεξεργασία της κάτω επιφάνειας του επιστυλίου, ώστε να δικαιολογείται η άποψη της στήριξης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 September 2014 - 16:30:22 UTC