Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατέθηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ
  • [02] Η Lufthansa ακυρώνει αύριο 110 πτήσεις λόγω της απεργίας των πιλότων στο Μόναχο
  • [03] Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας για να αναλάβει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
  • [04] Ο Μπ. Ομπάμα θα παρουσιάσει αύριο το σχέδιο για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους
  • [05] Η Apple παρουσίασε το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο iPhone 6
  • [06] Ένας στους πέντε Έλληνες χρήστες υπολογιστή PC «τρέχει» Windows XP

  • [01] Κατατέθηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

    Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία γίνονται διορθώσεις στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Νωρίτερα η τροπολογία είχε αποσταλεί και στα κόμματα.

    H τροπολογία με τις διορθώσεις στον υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ προβλέπει έκπτωση 20% του φόρου ακινήτων για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Παράλληλα με τις διατάξεις της τροπολογίας διορθώνονται οι υπερβολικές φορολογικές επιβαρύνσεις, που είχαν προκύψει σε ιδιοκτήτες 4.000 περιοχών εκτός αντικειμενικού συστήματος, καθώς προβλέπεται ότι για τον υπολογισμό του φόρου θα λαμβάνονται πλέον υπόψη οι περυσινές τιμές με τις οποίες προσδιορίστηκε ο ΦΑΠ.

    Πρόκειται για δύο από τις αλλαγές, που περιλαμβάνει η τροπολογία, αλλαγές με τις οποίες η κυβέρνηση διορθώνει αδικίες, που είχαν προκύψει κατά την πρώτη εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η κατάργηση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος για να δικαιούται τις εκπτώσεις που προβλέπει η νομοθεσία για τον ΕΝΦΙΑ.

    Ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε έξι δόσεις, η πρώτη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία ως το τέλος Φεβρουαρίου.

    [02] Η Lufthansa ακυρώνει αύριο 110 πτήσεις λόγω της απεργίας των πιλότων στο Μόναχο

    Η Lufthansa ακύρωσε 110 πτήσεις από το Μόναχο αύριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρεία, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν χιλιάδες επιβάτες, αφού η συνδικαλιστική ένωση των πιλότων Vereinigung Cockpit εξήγγειλε τρίτη κινητοποίηση, μια στάση εργασίας 8 ωρών, στη γερμανική εταιρεία μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων.

    Η στάση εργασίας αυτή στο Μόναχο, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί η Lufthansa μετά τη Φραγκφούρτη, θα ξεκινήσει από τις 11:00 και θα διαρκέσει έως τις 19:00 (ώρες Ελλάδας) αύριο Τετάρτη, ανέφερε το συνδικάτο σήμερα.

    Συνήθως η Lufthansa πραγματοποιεί 320 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο κατά το διάστημα αυτό.

    Οι πιλότοι θέλουν να εντείνουν τις πιέσεις στη διοίκηση της Lufthansa σχετικά με το σχέδιο συνταξιοδότησης. Πραγματοποίησαν μια κινητοποίηση στη θυγατρική της Germanwings στα τέλη Αυγούστου, την οποία ακολούθησε μια ακόμη στην Φραγκφούρτη την περασμένη εβδομάδα.

    Η αεροπορική εταιρεία, που έχει καλέσει τους πιλότους να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τονίζει ότι η στάση εργασίας δεν θα οδηγήσει στη ματαίωση πτήσεων σε μακρινούς προορισμούς, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο καθυστερήσεων.

    «Κάποιοι πιλότοι που θέλουν να πετάξουν παρά την απεργιακή κινητοποίηση έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή τους» διευκρίνισε η Lufthansa σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα και προσέθεσε ότι η στάση εργασίας 8 ωρών θα επηρεάσει τα ταξιδιωτικά σχέδια 13.500 επιβατών.

    [03] Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας για να αναλάβει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

    Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έχει εκλεγεί πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη θέση του Βέλγου Χέρμαν φαν Ρομπάι, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του μετά από επτά χρόνια στην εξουσία και έχοντας να επιδείξει μια αδιάλειπτη ανάπτυξη για τη χώρα.

    Ως η πιθανότερη διάδοχός του στην πρωθυπουργία εμφανίζεται η Εύα Κόπατς, η νυν πρόεδρος της Δίαιτας (κοινοβούλιο) και στενή σύμμαχός του.

    Η εκλογή του Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θεωρήθηκε στην Πολωνία ως μεγάλη επιτυχία για τη χώρα και τα ποσοστά του κόμματός του, της κεντροδεξιάς Πλατφόρμας Πολιτών (PO) σημείωσαν σαφή άνοδο στις δημοσκοπήσεις ξεπερνώντας για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες το ποσοστό του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος PiS. Το ερωτηματικό είναι εάν αυτό το "φαινόμενο του Τουσκ" θα έχει αρκετή διάρκεια ώστε να διασφαλίσει τη νίκη του PO στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2015.

    Ο Τουσκ υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι ο οποίος αναμένεται ότι θα την κάνει δεκτή την Πέμπτη, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους η κυβερνητική εκπρόσωπος Μαλγκορζάτα Κιντάβα-Μπλόνσκα.

    Ο Κομορόφσκι θα έχει στη διάθεσή του δύο εβδομάδες ?το αργότερο μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου? προκειμένου να ορίσει τον διάδοχο του Τουσκ. Πιθανολογείται όμως ότι θα το κάνει νωρίτερα, δεδομένου ότι μετά τις 20 του μηνός θα αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη αρχικά στην Ολλανδία και κατόπιν στις ΗΠΑ.

    Ο κυβερνητικός συνασπισμός πάντως, το κόμμα του Τουσκ και το μικρό Αγροτικό Κόμμα (PSL) έχουν ήδη προτείνει την Εύα Κόπατς για την πρωθυπουργία.

    [04] Ο Μπ. Ομπάμα θα παρουσιάσει αύριο το σχέδιο για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα παρουσιάσει το βράδυ της Τετάρτης, σε διάγγελμα που θα εκφωνήσει από τον Λευκό Οίκο, τη στρατηγική που σκοπεύει να ακολουθήσει για να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος ο Ομπάμα θα μιλήσει στις 21:00 τοπική ώρα (04:00 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) για να εξηγήσει "την απειλή του Ισλαμικού Κράτους" και να παρουσιάσει "τη στρατηγική των ΗΠΑ για την αποδυνάμωση και, εν τέλει, την καταστροφή αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης".

    Με βάση μια δημοσκόπηση της εφημερίδας Ουάσινγκτον Ποστ και του τηλεοπτικού δικτύου ABC News, η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών τάσσεται υπέρ των αεροπορικών πληγμάτων εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία. Εννιά στους δέκα Αμερικανούς (ποσοστό 91%) θεωρούν ότι το ΙΚ συνιστά μια σοβαρή απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα.

    [05] Η Apple παρουσίασε το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο iPhone 6

    Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Apple παρουσίασε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο iPhone 6.

    Την παρουσίαση του νέου μοντέλου έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ.

    Όπως τόνισε ο Κουκ κατά το άνοιγμα της εκδήλωσης, «σήμερα είμαστε χαρούμενοι που ανακοινώνουμε την μεγαλύτερη εξέλιξη στα iPhones».

    Ακολούθως, υπογράμμισε ότι η εταιρεία παρουσιάζει ουσιαστικά δύο νέα κινητά, το iPhone 6 καθώς και την βελτιωμένη έκδοση iPhone 6 Plus.

    Διευκρίνισε ότι πρόκειται για τα πιο λεπτά iPhones που έχουν βγει ποτέ στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, τo iPhone 6 έχει πάχος μόλις 6,9 χιλιοστά ενώ το iPhone 6 Plus έχει πάχος 7,1 χιλιοστά καθώς έχει μεγαλύτερη οθόνη.

    To iPhone 6 έχει οθόνη 4.7 ιντσών ενώ το iPhone 6 Plus έχει οθόνη 5.5 ιντσών. Αμφότερες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με οθόνες Retina HD.

    Η ανάλυση οθόνης στο iPhone 6 είναι 1334x750 με 326 pixels ανά ίντσα ενώ αντίστοιχα στο iPhone 6 Plus η ανάλυση φτάνει τα 1920x1080 με 401 pixels ανά ίντσα.

    Η νέα συσκευή της Apple έχει ενσωματωμένη κάμερα 8MP. Επιπλέον, στην κάμερα είναι ενσωματωμένα pixels εστίασης που μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο στις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές.

    [06] Ένας στους πέντε Έλληνες χρήστες υπολογιστή PC «τρέχει» Windows XP

    Περίπου ένας στους πέντε Έλληνες (ποσοστό 18,21%) χρήστες υπολογιστή PC εξακολουθεί να χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Windows XP, βάσει των στατιστικών του Kaspersky Security Network.

    Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία Kaspersky αφορούν στον Ιούνιο του 2014. Όσο για το Kaspersky Security Network, πρόκειται για μια παγκόσμια υπηρεσία στην οποία οι χρήστες συμφωνούν να παράσχουν εθελοντικά δεδομένα.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσοστό των χρηστών Windows XP ανήλθε σε 16,37%.

    Το γεγονός αυτό είναι πιθανό να επιφέρει συνέπειες στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών. Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται στα ευρήματα της έρευνας «Windows Usage and Vulnerabilities», που πραγματοποίησαν οι ειδικοί της Kaspersky Lab.

    Πιο αναλυτικά, οι χρήστες υπολογιστών που χρησιμοποιούν ένα παλιό λειτουργικό σύστημα ή απαρχαιωμένες εκδόσεις εγκατεστημένου λογισμικού κινδυνεύουν να πέσουν θύματα επίθεσης κάποιου κακόβουλου λογισμικού που εκμεταλλεύεται τρωτά σημεία των προγραμμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 September 2014 - 18:30:25 UTC