Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για πετρέλαιο θέρμανσης και ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες
  • [02] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων
  • [03] Κατατίθεται η τροπολογία με τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ
  • [04] Αποζημίωση σε καθηγητή επειδή τον ταλαιπωρούσαν οι μαθητές του!
  • [05] Αποποινικοποίηση των ναρκωτικών ζητούν πρώην πολιτικοί και ο πρώην γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν
  • [06] Μάχη ανάμεσα στο «ναι» και στο «όχι» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας
  • [07] Έκρηξη στο μετρό του Σαντιάγο με 14 τραυματίες
  • [08] Λουθ Καζάλ: Η χώρα σας και ο λαός σας είναι πηγή ενέργειας για μένα
  • [09] Η θερμοκρασία του εκπνεόμενου αέρα δείκτης για την παρουσία καρκίνου των πνευμόνων

  • [01] Τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για πετρέλαιο θέρμανσης και ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες

    Κοινωνικό πρόσημο χαρακτηρίζει τις δύο τροπολογίες που κατατέθηκανχθες βράδυστη Βουλή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του κόμματος και προτείνουν την επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου του 2011 και την παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Οι δύο τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Θρακικό Πέλαγος, το οποίο εισάγεταισήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς συζήτηση και επεξεργασία.

    ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου 2011 Με την τροπολογία για την επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου 2011, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την κατάργηση των σχετικών διατάξεων που είχαν ψηφιστεί με τον ν. 4092/2012 και την επαναφορά σε ισχύ των διατάξεων του Ν. 3986/2011. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το πετρέλαιο θέρμανσης είναι είδος πρώτης ανάγκης και επιβίωσης, και επομένως δεν θα έπρεπε να επιβαρύνεται με κανέναν φόρο (ειδικό φόρο, ΦΠΑ), και συνεπώς επιβάλλεται η κατάργηση όλων των φόρων.

    Δωρεάν ρεύμα σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες Με την τροπολογία για την παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει διάταξη σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ υποχρεούται να αποκαταστήσει άμεσα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. Επίσης, προτείνει στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου να χορηγείται ανά οικογένεια δωρεάν ποσότητα 1.200 Κwh το τετράμηνο (ή 3.600 Κwh το χρόνο). Μεγαλύτερη ποσότητα μέχρι 2.000 κιλοβατώρες που τυχόν καταναλώσουν να πληρώνεται με το ΚΟΤ. Ποσότητα πέραν αυτής να τιμολογείται με την αντίστοιχη τιμή που ισχύει για όλους τους πολίτες. Προτείνεται, ακόμη, οι μέχρι σήμερα ανεξόφλητοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών προς τη ΔΕΗ να ρυθμίζονται αυτομάτως σε 24 άτοκες δόσεις και σε ειδικές περιπτώσεις, αποδεδειγμένης πλήρους αδυναμίας πληρωμής και αυτών των δόσεων, να δίδεται η δυνατότητα αναδρομικής ένταξης στο παραπάνω πρόγραμμα.

    [02] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων

    Το σχέδιο νόμου «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», εισάγεταισήμερα στις δέκα το πρωί στην κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης προς συζήτηση και επεξεργασία.

    Εισηγητής από την πλευρά της ΝΔ, έχει οριστεί ο Σίμος Κεδίκογλου και από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη.

    Στην αιχμή των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο, βρίσκεται η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και οι διατάξεις με τις οποίες επιχειρείται η καταπολέμηση της ανωνυμίας των πηγών χρηματοδότησης με την υποχρέωση καταγραφής του συνόλου των εισφορών που δίδουν και που δέχονται οι δικαιούχοι χρηματοδότησης.

    [03] Κατατίθεται η τροπολογία με τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ

    Κατατίθεται, εκτός απροόπτου, σήμερα στη Bουλή η τροπολογία με τις διορθώσεις στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

    Στην τροπολογία θα προβλέπεται η έκπτωση του φόρου για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 20% καθώς και η μείωση του φόρου για τα ακίνητα στις 4.000 περιοχές εντός σχεδίου πόλεως και εκτός αντικειμενικού συστήματος στις οποίες κατά την πρώτη εκκαθάριση προέκυψαν πολύ μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.

    Στις περιοχές αυτές, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα ισχύσουν οι τιμές που είχαν ληφθεί υπόψη πέρυσι για τον υπολογισμό του ΦΑΠ προκειμένου να μειωθεί σημαντικά το ύψος του φόρου που πρέπει να καταβληθεί από τους ιδιοκτήτες.

    [04] Αποζημίωση σε καθηγητή επειδή τον ταλαιπωρούσαν οι μαθητές του!

    Οι μαθητές του ήταν ατίθασοι και δεν μπορούσε να τους ελέγξει με τίποτα. Αποτέλεσμα να κλονιστεί η ψυχική του υγεία.Προσέφυγε στην δικαιοσύνη και αποζημιώθηκε με το ποσόν των 770.000 δολαρίων! Πρόκειται για τον καθηγητή Πίτερ Δούλη, ο οποίος για έξι χρόνια ενόσω υπηρετούσε στο Γυμνάσιο Werribee Secondary College, αντιμετώπισε τα πάνδεινα από τους μαθητές του, γεγονός που είχε τραγικές συνέπειες για την ψυχική υγεία του 48χρονου καθηγητή. Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, η διεύθυνση του σχολείου -και κατ' επέκταση το υπουργείο Παιδείας- αμέλησε το καθήκον της για διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ο καθηγητής θα μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του και έκρινε ότι θα πρέπει να αποζημιωθεί.

    [05] Αποποινικοποίηση των ναρκωτικών ζητούν πρώην πολιτικοί και ο πρώην γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν

    Μια ομάδα από πολιτικούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων είναι αρκετοί πρώην πρόεδροι κρατών και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ζήτησαν να υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή των παγκόσμιων πολιτικών για τα ναρκωτικά, με αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών. Τα μέλη της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Πολιτική των Ναρκωτικών ζητούν πλήρη αναμόρφωση του παγκόσμιου καθεστώτος απαγόρευσης των ναρκωτικών με τις προσπάθειες να επικεντρωθούν στην πρόληψη της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων και όχι στη συνέχιση της ποινικοποίησης της χρήσης των ναρκωτικών.

    Μέλη της επιτροπής είναι μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο, ο πρώην πρόεδρο του Μεξικού Ερνέστο Ζεντίγιο, ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Σέζαρ Γκαβίρια, η πρώην πρόεδρος της Ελβετίας Ρουθ Ντρέιφους και ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδρυτής της Virgin Group Ρίτσαρντ Μπράνσον.

    Η έκθεση απευθύνει έκκληση για τον τερματισμό των τιμωρητικών πολιτικών για τα ναρκωτικά, όπως ο χρόνος φυλάκισης για τους μη βίαιους χρήστες και για τους χρήστες χαμηλού βιοτικού επιπέδου και καλεί να υπάρξει προώθηση των πόρων στην πρόληψη και τη θεραπεία από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών.

    [06] Μάχη ανάμεσα στο «ναι» και στο «όχι» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

    Στήθος με στήθος μάχονται οι δύο αντίπαλες παρατάξεις στο επερχόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας μόλις εννέα ημέρες πριν την κάλπη σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα η οποία επιβεβαιώνει τη σημαντική άνοδο που έχουν σημειώσει οι οπαδοί της ανεξαρτησίας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

    Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από το ινστιτούτο TNS Scotland σε ένα δείγμα 900 συμμετεχόντων οι οπαδοί της ανεξαρτησίας φτάνουν στο 38% των ψήφων, ενώ στο 39% είναι οι ψηφοφόροι που έχουν ταχθεί υπέρ της διατήρησης της ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αναποφάσιστοι αριθμούν το 23% των ερωτηθέντων. Όσον αφορά την απευθείας ερώτηση για το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στην ανεξαρτησία υπάρχει απόλυτη ισοψηφία με το 41% των ψήφων ενόψει του επερχόμενου δημοψηφίσματος στις 18 Σεπτεμβρίου.

    [07] Έκρηξη στο μετρό του Σαντιάγο με 14 τραυματίες

    Τουλάχιστον 14 τραυματίες είναι ο τελευταίος απολογισμός ισχυρής έκρηξης σε ένα σταθμό του μετρό στο Σαντιάγο της Χιλής. Η κυβέρνηση περιέγραψε την έκρηξη ως μια «πράξη τρομοκρατίας». «Είναι μια πράξη που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας τρομοκρατικής επίθεσης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, Αλβάρο Ελιζάντε. Η έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι (τοπική ώρα) σε μια εμπορική περιοχή στο σταθμό Εσκουέλα Μιλιτάρ που βρίσκεται κοντά στη στρατιωτική ακαδημία του Σαντιάγο. Η γραμμή αυτή του μετρό θεωρείται η πιο πολυσύχναστη στη πρωτεύουσα της Χιλής. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικά με ωρολογιακό μηχανισμό που είχαν τοποθετηθεί σε έναν κάδο απορριμμάτων.

    [08] Λουθ Καζάλ: Η χώρα σας και ο λαός σας είναι πηγή ενέργειας για μένα

    «Piensa en mi»και«Un Ano de Amor»,δυο πολυαγαπημένα τραγούδια για το πολυπληθές ελληνικό κοινό της. Ένα κοινό που την ακολουθεί πιστά και την θεωρεί συνώνυμο του μεσογειακού πάθους. Η Λουθ Καζάλ μετά από έναν χρόνο ξανά στην Ελλάδα, αύριο στο Ηρώδειο, κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης συναντά τους Έλληνες για τους οποίους λέει: «η χώρα σας και ο λαός σας είναι πηγή ενέργειας για μένα».

    Η ερμηνεύτρια, μούσα του Πέδρο Αλμοδοβάρ με την παγκόσμια ακτινοβολία, Λουθ Καζάλ, που παραμένει πάντα η πιο ζεστή, πληθωρική και ευαίσθητη φωνή της εποχής μας, πέρα από τα θρυλικά τραγούδια της μητρικής της γλώσσας, και τις δύο απόλυτες επιτυχίες της( Piensa en mi»και«Un Ano de Amor) θα ερμηνεύσει αξεπέραστες μελωδίες, πολυαγαπημένα, χιλιοτραγουδισμένα και αλησμόνητα μπολερό,ταγκό και φλαμένκο. Ο μουσικός της χάρτης, η ζωή, ο έρωτας, η προδοσία, η ελπίδα, το καταλυτικό, απόλυτο και αιώνιο πάθος. Που μοιάζει να κουβαλάει κάτι από την υγρασία, τις σκιές και τους μύθους που κρύβονται στα δάση της πατρίδας της, κάτι από την σπαρακτική ορμή των πελώριων κυμάτων του Ατλαντικού, κάτι από την σαγηνευτική νηνεμία της Μεσογείου. Ιστορίες της ψυχής, του σώματος και της φωτιάς, ερμηνευμένες ιδανικά. Είτε ερμηνεύει ποπ και ροκ μπαλάντες, είτε μπλουζ και φλαμένκο, παραμένει πάντα η πιο πληθωρική, ζεστή και ευαίσθητη φωνή της εποχής της.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ την ρώτησε και εκείνη απάντησε χωρίς φόβο αλλά όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς με πολύ πάθος.

    [09] Η θερμοκρασία του εκπνεόμενου αέρα δείκτης για την παρουσία καρκίνου των πνευμόνων

    Ο έλεγχος της θερμοκρασίας του εκπνεόμενου αέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια απλή μη επεμβατική μέθοδος για τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα σύμφωνα με μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας(ERS) 2014 που διεξάγεται στο Μόναχο. Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εξετάζει τη θερμοκρασία του εκπνεόμενου αέρα ως δείκτη του καρκίνου των πνευμόνων και δείχνει ότι με τη μέτρηση της θερμοκρασίας του εκπνεόμενου αέρα μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί η παρουσία καρκίνου στους πνεύμονες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 September 2014 - 6:30:21 UTC