Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σπ. Λυκούδης: Ανάληψη πρωτοβουλιών στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο
  • [02] Παρατείνεται η πώληση των καρτών απεριορίστων διαδρομών
  • [03] Διευκρινίσεις από τον ΕΟΠΥΥ για τις προληπτικές εξετάσεις

  • [01] Σπ. Λυκούδης: Ανάληψη πρωτοβουλιών στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο

    Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στελέχη της ΔΗΜΑΡ που διαφωνούν, μαζί με τον βουλευτή Επικρατείας Σπύρο Λυκούδη, στην προσέγγιση του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να καθορίσουν την τελική τους στάση. Ο κ. Λυκούδης δήλωσε μετά την συνάντηση ότι: «Η Μεταρρυθμιστική Τάση για λόγους που έχει εξηγήσει, δεν θα πάρει μέρος στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ. Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να συνεννοηθούμε σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειές μας. Βασική μας κατεύθυνση είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών στον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο».

    [02] Παρατείνεται η πώληση των καρτών απεριορίστων διαδρομών

    Παρατείνεται έως και μεθαύριο, Τετάρτη, η προθεσμία πώλησης καρτών απεριορίστων διαδρομών, αξίας 30 ευρώ, σε όλα τα εκδοτήρια λόγω της αυξημένης ζήτησης τους από το επιβατικό κοινό.

    Ωστόσο από τις 11 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, θα διατηρηθούν δύο σημεία πώλησης το εκδοτήριο της ΟΣΥ στην Ακαδημίας και ο σταθμός μετρό του Συντάγματος.

    Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Συγκοινωνίες Αθηνών, καταγράφεται σημαντική αύξηση των πωλήσεων των καρτών, που ξεπερνούν σε ποσοστό το 20,17% σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, φέτος τον Σεπτέμβριο, σε χρονικό διάστημα 11-12 ημερών, πωλήθηκαν περίπου 286 χιλιάδες κάρτες, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν πωληθεί περίπου 238 χιλιάδες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Μάλιστα, παρατηρείται και άνοδος στα έσοδα, σε ποσοστό 33,4% (αξία των πωλήσεων φέτος 7,5 εκατομμύρια, ενώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα ήταν 5,6 εκατομμύρια ευρώ).

    [03] Διευκρινίσεις από τον ΕΟΠΥΥ για τις προληπτικές εξετάσεις

    Διευκρινίσεις σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις για τις οποίες έχουν τεθεί όρια, δίνει ο ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας ότι οι γιατροί θα πρέπει πλέον να αιτιολογήσουν τη σχέση της διάγνωσής τους και την αναγκαιότητα της εξέτασης που συνταγογραφούν. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, έχει ήδη καθορισθεί για κάθε ιατρική ειδικότητα και για κάθε κατηγορία ιατρικών πράξεων συγκεκριμένο αριθμητικό όριο ανά παραπεμπτικό και ανά ΑΜΚΑ συνταγογραφούμενων εξετάσεων, οι οποίες μπορούν να διενεργηθούν από ιδιώτες παρόχους και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι μία ειδικότητα, για παράδειγμα Καρδιολόγος, μπορεί να συνταγογραφήσει από την κατηγορία ιατρικής πράξης «ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ» (οι κατηγορίες ιατρικών πράξεων παρατίθενται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ http://www.eopyy.gov.gr) μέχρι δύο εξετάσεις ανά παραπεμπτικό για έναν ΑΜΚΑ (έναν ασθενή) και οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ιδιώτη πάροχο και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Αν συνταγογραφηθούν περαιτέρω εξετάσεις στον ίδιο ΑΜΚΑ την ίδια ημερομηνία έκδοσης, αλλά και μέχρι τέσσερις ημέρες μετά, τότε οι εξετάσεις αυτές διενεργούνται δωρεάν μόνο στις δημόσιες δομές.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 September 2014 - 18:30:21 UTC