Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μνημόνια θα τελειώσουν μαζί με τον κ. Σαμαρά
  • [02] «Αιρετική» άποψη στο συντηρητικό φόρουμ του Τσερνόμπιο, χαρακτήρισε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [03] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και ομολογιούχων, έξω από τη ΔΕΘ
  • [04] Ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση Νταβούτογλου έδωσε η τουρκική βουλή
  • [05] Ο ουκρανικός στρατός κατηγορεί τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι παραβίασαν την εκεχειρία

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μνημόνια θα τελειώσουν μαζί με τον κ. Σαμαρά

    Για «ψίχουλα φοροελαφρύνσεων, τα οποία έχει ήδη φροντίσει να εισπράξει, αδύναμος να εκστομίσει την οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική», κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο πρωθυπουργός «μιλά για διορθώσεις στη λάθος εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, όταν ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ συνιστά ένα μνημονιακό τερατούργημα, υποσχόμενος μάλιστα ακόμα μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις για τον μεγάλο πλούτο. Βαφτίζει για μια ακόμη φορά τις απολύσεις "αξιολόγηση", όταν έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα στη συνέχιση των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, καθώς και στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων».

    «Ζητά από τους εργαζόμενους να αισθάνονται ικανοποιημένοι από το ότι θα πάρουν νωρίτερα (;) τις συντάξεις τους, όταν αυτές θα είναι ψίχουλα. Υπόσχεται νέο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεις, για να βολέψει τα συμφέροντα που τον στηρίζουν. Τολμά να μιλά για σταθερότητα και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, αυτός που υπονομεύει συστηματικά τη δημοκρατία και έχει μετατρέψει το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο. Εξαγγέλλει πιστοποιητικά.... "βιωσιμότητας" ενός χρέους το οποίο όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταλήγει: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μνημόνια θα τελειώσουν μαζί με τον κ. Σαμαρά. Και από αυτό δεν τον σώζει τίποτα και κανένας».

    [02] «Αιρετική» άποψη στο συντηρητικό φόρουμ του Τσερνόμπιο, χαρακτήρισε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Το κλίμα και το ενδιαφέρον που υπάρχουν στο Τσερνόμπιο είναι εντυπωσιακά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από τη Βόρεια Ιταλία, όπου συμμετέχει στο οικονομικό φόρους του Ιδρύματος Αμπροζέττι, και διευκρίνισε: «Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον να ακουστεί μια διαφορετική, τεκμηριωμένη άποψη για την πορεία της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι άρχισε να σπάει το δόγμα του μοναδικού δρόμου της πειθαρχίας και της λιτότητας που οδηγεί σε αδιέξοδο την ήπειρό μας».

    Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «σε ηγετικό ευρωπαϊκό επίπεδο αρχίζουν να αναγνωρίζουν ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια απειλή, αλλά μια ευκαιρία να αλλάξει κατεύθυνση η Ευρώπη και να οδηγηθεί σε λύσεις που να ξαναφέρουν στο προσκήνιο τις ιδρυτικές της αξίες». Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Απέχουμε, βέβαια, πολύ από το να πείσουμε αυτούς που διέπραξαν τα εγκλήματα της πολιτικής αυτής να αλλάξουν γνώμη, αλλά ο στόχος δεν είναι να πεισθούν, είναι να αποδεχθούν το αδιέξοδο των επιλογών τους και να ξαναδοθεί η δυνατότητα δημοκρατικής επιλογής, πρώτα στην Ελλάδα -με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- και σιγά σιγά, σε όλη την Ευρώπη, η οποία διεκδικεί διέξοδο».

    [03] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και ομολογιούχων, έξω από τη ΔΕΘ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αμέσως μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια κρατώντας σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόϊκας, πραγματοποίησαν πορεία με στόχο να φθάσουν μέχρι το συνεδριακό κέντρο και να διαμαρτυρηθούν. Όμως, δυνάμεις της αστυνομίας, που είχαν παραταχθεί στο ύψος της πλατείας του Λευκού Πύργου, τους εμπόδισαν, τοποθετώντας κάθετα στο δρόμο κλούβες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προς στιγμήν μικροένταση. Τελικά, οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί αποχώρησαν από το σημείο ύστερα από λίγη ώρα.

    Στο μεταξύ, λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή των εγκαινίων της ΔΕΘ, ομάδα κατόχων κρατικών ομολόγων, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ, απέναντι από την κεντρική είσοδο της έκθεσης, άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους αποζημιώσει για τις απώλειες που έχουν υποστεί από το «κούρεμα» των ομολόγων.

    [04] Ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση Νταβούτογλου έδωσε η τουρκική βουλή

    Tο κοινοβούλιο της Τουρκίας έδωσε σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» ο Νταβούτογλου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), εξασφάλισε 306 θετικές ψήφους, ενώ 133 βουλευτές ψήφισαν κατά. Η νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε στα τέλη του περασμένου μήνα ύστερα από την εκλογή στην προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια την παραίτησή του από την πρωθυπουργία, όπου βρισκόταν από το 2003.

    Ο Νταβούτογλου, πρώην υπουργός Εξωτερικών, αναμένεται να συνεργαστεί στενά με τον Πρόεδρο.

    [05] Ο ουκρανικός στρατός κατηγορεί τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι παραβίασαν την εκεχειρία

    Ανώτατος Oυκρανός αξιωματούχος κατηγόρησε σήμερα τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι παραβιάζουν την εκεχειρία στην οποία συμφώνησαν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές σε μία προσπάθεια τερματισμού της αιματοχυσίας που μαίνεται τους τελευταίους πέντε μήνες.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, ο Αντρίι Λισένκο, είπε στους δημοσιογράφους: «καταγράψαμε μία σειρά από προκλήσεις από την πλευρά των ανταρτών. Άνοιξαν πυρ εναντίον των αντιτρομοκρατικών μας μονάδων σε 28 περιπτώσεις (την Παρασκευή) και δέκα από αυτές σημειώθηκαν μετά την εκεχειρία».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 September 2014 - 12:30:22 UTC