Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Ν. Κωνσταντόπουλο προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Π. Παναγιωτόπουλος
  • [02] Η Μόσχα προσαρμόζει το στρατηγικό της δόγμα
  • [03] Ανακαλύφθηκε το πρώτο έργο τέχνης των Νεάντερταλ
  • [04] Κ. Τασούλας: Οι ανακαλύψεις στην Αμφίπολη είναι καλά νέα, που «δικαιούται ο ελληνικός λαός»
  • [05] Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

  • [01] Τον Ν. Κωνσταντόπουλο προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Π. Παναγιωτόπουλος

    Tον Νίκο Κωνσταντόπουλο, ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπό την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμφωνήσει σε μια εθνική στρατηγική, πρότεινε ο πρώην υπουργός, Π. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο MEGA. «O πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» απάντησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Τσουκαλάς. Ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ είπε ότι η συζήτηση είναι πρόωρη, αλλά δεν απέρριψε την πρόταση για το πρόσωπο του κ. Κωνσταντόπουλου.

    [02] Η Μόσχα προσαρμόζει το στρατηγικό της δόγμα

    Η Ρωσία θα προσαρμόσει το στρατηγικό της δόγμα στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία και στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ανώτατος αξιωματούχος του Κρεμλίνου. «Το γεγονός ότι οι στρατιωτικές δομές των κρατών μελών του ΝΑΤΟ προσεγγίζουν τα σύνορά μας, και μέσω της επέκτασης, θα εξακολουθήσει να αποτελεί μία από τις βασικές εξωτερικές απειλές για τη Ρωσική Ομοσπονδία» δήλωσε ο Μιχαήλ Ποπόφ, αναπληρωτής γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας του Κρεμλίνου, αναφερόμενος ειδικότερα στα σχέδια αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ και στην κατάσταση στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς τα απειλές για τη ρωσική ασφάλεια. .

    Οι δηλώσεις του αποτελούν απάντηση στα σχέδια της Ατλαντικής Συμμαχίας να υιοθετήσει κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής (4 και 5 Σεπτεμβρίου) ένα Σχέδιο Αμεσης Ετοιμότητας (Readiness Action Plan), σε απάντηση της στάσης της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, η οποία θεωρείται από τους συμμάχους άμεση απειλή για τις νατοϊκές χώρες που έχουν κοινά σύνορα με τη Ρωσία (χώρες της Βαλτικής, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία).

    [03] Ανακαλύφθηκε το πρώτο έργο τέχνης των Νεάντερταλ

    'Αλλη μία ένδειξη ότι οι ικανότητες των Νεάντερταλ έχουν υποτιμηθεί έως σήμερα, αποτελεί η ανακοίνωση μιας διεθνούς επιστημονικής ομάδας ότι ανακάλυψε, χαραγμένο στα βράχια ενός σπηλαίου στο Γιβραλτάρ, το πρώτο γεωμετρικά έργο τέχνης τους, που πιθανώς χρονολογείται προ 40.000 ετών. Δεν βιάζονται πάντως όλοι οι επιστήμονες να συμφωνήσουν ότι η βραχογραφία αυτή, που είναι πολύ απλοϊκή, όντως αποτελεί "καλλιτεχνικό" δημιούργημα των Νεάντερταλ ή των προϊστορικών ανθρώπων.

    Οι ερευνητές από 11 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ινστιτούτα, με επικεφαλής τον καθηγητή Κλάιβ Φίνλεϊσον, διευθυντή του Μουσείου του Γιβραλτάρ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό, το BBC και τα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά Science, Nature και New Scientist.

    Οι Νεάντερταλ, που είναι «ξάδερφοι» των συγχρόνων ανθρώπων (Homo sapiens), μέχρι σήμερα θεωρούνταν μάλλον ανίκανοι για τη δημιουργία τέχνης των σπηλαίων, ένα πνευματικό επίτευγμα που θεωρείται ορόσημο στην εξελικτική πορεία της ανθρωπότητας.

    [04] Κ. Τασούλας: Οι ανακαλύψεις στην Αμφίπολη είναι καλά νέα, που «δικαιούται ο ελληνικός λαός»

    Η επιχωμάτωση του προθαλάμου του ταφικού μνημείου στην Αρχαία Αμφίπολη ενισχύει την εκδοχή πως ο τύμβος δεν έχει συληθεί, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

    «Αυτή η ψηλή επιχωμάτωση, στο εσωτερικό του προθαλάμου, μέχρι την κορυφή, έγινε για την προστασία του τάφου» σχολίασε ο υπουργός. Διεμήνυσε πάντως ότι οριστική απάντηση θα δοθεί από την αρχαιολογική έρευνα, σημειώνοντας: «Πρέπει να δούμε τον τάφο για να πούμε τελικά». Ο κ. Τασούλας τόνισε επίσης πως οι ανακαλύψεις στην Αμφίπολη είναι καλά νέα, που «δικαιούται ο ελληνικός λαός», προσθέτοντας πως ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός και η ιστορία είναι πηγή περηφάνιας για τους Έλληνες.

    [05] Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

    Η κατανάλωση φρούτων κάθε μέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακού νοσήματος έως 40%, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανοκινεζική επιστημονική έρευνα. Όσο περισσότερα φρούτα τρώνε καθημερινά οι άνθρωποι, τόσο ο καρδιαγγειακός κίνδυνος μειώνεται.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Χουεϊντόνγκ Ντου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Βαρκελώνη, μελέτησαν επί επτά χρόνια στοιχεία που αφορούσαν σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους στην Κίνα, οι οποίοι δεν είχαν ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου.

    Οι καρδιαγγειακές νόσοι (εμφράγματα, εγκεφαλικά κ.α.) είναι η κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενα ευρήματα ότι ο τρόπος ζωής και ειδικότερα η υγιεινή διατροφή παίζουν καθοριστικό ρόλο για τον βαθμό κινδύνου. Αντίθετα με τις δυτικές χώρες όπου είναι πιο συνηθισμένα τα εμφράγματα, στην Κίνα υπερτερούν τα εγκεφαλικά (ισχαιμικά και αιμορραγικά). Η νέα μελέτη έδειξε ότι, σε σύγκριση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου φρούτα, όσοι έτρωγαν κάθε μέρα (κατά μέσο όρο μιάμιση μερίδα ή 150 γραμμάρια), είχαν μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά 15% για έμφραγμα, 25% για ισχαιμικό εγκεφαλικό και 40% για αιμορραγικό εγκεφαλικό. Επίσης οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν πολλά φρούτα, είχαν σημαντικά χαμηλότερη πίεση αίματος (συστολική και διαστολική).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 September 2014 - 8:30:24 UTC