Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτιά στην Αρκαδία
  • [02] Ντ. Κάμερον: Μέτρα για την αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής απειλής
  • [03] Λιβύη: Πρωθυπουργός και πάλι ο Αμπντάλα αλ Τένι
  • [04] Μ. Ρέντσι Ιστότοπος για το «πρόγραμμα των χιλίων ημερών»

  • [01] Φωτιά στην Αρκαδία

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο πριν από τις 5.00 το απόγευμα, στην περιοχή Τρίκορφα, στη Σιλίμνα Αρκαδίας.

    Η φωτιά,εξαιτίας των ανέμων που πνέουν, έχει λάβει σημαντικές διαστάσεις και καίει πεύκα και χαμηλή δασική βλάστηση.

    Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με δεκαεπτά οχήματα, σαράντα πυροσβέστες, είκοσι δύο άτομα πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες του δήμου Τρίπολης και εθελοντικές ομάδες πολιτών, ενώ από αέρος κάνουν συνεχής ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο.

    [02] Ντ. Κάμερον: Μέτρα για την αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής απειλής

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα, μιλώντας στο κοινοβούλιο, νέα ενισχυμένα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή των τζιχαντιστών στη χώρα, μία εβδομάδα μετά την απόφαση των αρχών να αυξήσουν κατά μία βαθμίδα το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές ενέργειες.

    Όπως είπε ο Κάμερον, οι αστυνομικοί θα έχουν στο εξής το δικαίωμα να κατάσχουν προσωρινά τα διαβατήρια των υπόπτων ισλαμιστών που σχεδιάζουν να φύγουν για το Ιράκ ή τη Συρία για να πολεμήσουν.

    [03] Λιβύη: Πρωθυπουργός και πάλι ο Αμπντάλα αλ Τένι

    Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης ψήφισε και διόρισε εκ νέου πρωθυπουργό της χώρας τον Αμπντάλα αλ Τένι σήμερα, την ώρα που η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο πολλών υπουργείων στην Τρίπολη, τα οποία έχουν καταλάβει ένοπλες ομάδες οι οποίες έχουν σχηματίσει ένα ξεχωριστό κοινοβούλιο.

    Το κοινοβούλιο που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές του Ιουνίου μεταφέρθηκε τον προηγούμενο μήνα στην ανατολική πόλη Τομπρούκ, καθώς ένοπλες ομάδες μάχονταν για τον έλεγχο της λιβυκής πρωτεύουσας. Μια συμμαχία δυνάμεων υπό τη διοίκηση μιας πολιτοφυλακής από τη δυτική πόλη Μιζουράτα έθεσε υπό τον έλεγχό της την Τρίπολη την προηγούμενη εβδομάδα.

    Ο αλ Τένι, πρώην υπουργός Άμυνας και στρατιώτης καριέρας που είναι πρωθυπουργός από τον Μάρτιο, τώρα πρέπει να επανακτήσει τον έλεγχο της χώρας, η οποία πολλοί φοβούνται ότι ολισθαίνει στον εμφύλιο πόλεμο.

    Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον αλ Τένι λίγο πριν τον διορισμό του για να του εκφράσει την υποστήριξή του, όπως ανέφερε η λιβυκή κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της. Και οι δύο άνδρες υπογράμμισαν την ανάγκη για εθνικό διάλογο και συμφιλίωση, πρόσθετε η ανακοίνωση.

    Οι ομάδες που ελέγχουν πλέον την Τρίπολη, οι οποίες πρόσκεινται στους ισλαμιστές, δεν αναγνωρίζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο Τομπρούκ, στο οποίο έχουν ισχυρή θέση οι φιλελεύθεροι. Αντίθετα συγκάλεσαν και πάλι το Εθνικό Γενικό Συμβούλιο (CGN), το προηγούμενο κοινοβούλιο, στην Τρίπολη στο οποίο εκπροσωπούνται κυρίως οι ισλαμιστές.

    [04] Μ. Ρέντσι Ιστότοπος για το «πρόγραμμα των χιλίων ημερών»

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι παρουσίασε πριν λίγο, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, το Παλάτσο Κίτζι, τη διαδικτυακή πύλη του «προγράμματος των χιλίων ημερών», που θα δίνει στοιχεία για την πορεία υλοποίησης των κύριων στόχων της κυβέρνησής του.

    Ο Ρέντσι ανακοίνωσε ότι από σήμερα λειτουργεί ο ιστότοπος «Βήμα προς Βήμα», στη διεύθυνση www.passodopopasso.italia.it. Θα ενημερώνεται μέχρι την 28η Μαΐου 2017 και θα προσφέρει πληροφόρηση για τις πρωτοβουλίες και τις μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιεί η κυβέρνηση. Ο Ρέντσι χρησιμοποιεί εδώ και μερικές ημέρες στο Twitter την ομώνυμη ετικέτα #passodopopasso για να αναφέρεται σε αυτά τα θέματα.

    «Πρόκειται για ένα παζλ. Τώρα διαθέτουμε το εξωτερικό περίγραμμα και, βήμα-βήμα, θα το γεμίσουμε με ψηφίδες και περιεχόμενο» τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο «με τον τρόπο αυτό ο καθένας θα φέρει ευθύνη και θα δίνει λόγο για την δράση του».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 September 2014 - 16:30:21 UTC