Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Χατζησωκράτης: Τον Φεβρουάριο θα συζητηθεί το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Η ανεργία είναι ο πιο ύπουλος αντίπαλος της κοινωνίας
  • [03] Π. Σκουρλέτης: Απαιτείται ξεκάθαρη θέση στο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας
  • [04] Χαλάει ο καιρός από το βράδυ
  • [05] Επίτροπο προϋπολογισμού προτείνουν Σόιμπλε και Λάμερς
  • [06] Ο ουκρανικός στρατός υποχώρησε από το αεροδρόμιο του Λουχάνσκ
  • [07] Α. Μέρκελ: Η αδράνεια απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα δεν αποτελεί επιλογή

  • [01] Δ. Χατζησωκράτης: Τον Φεβρουάριο θα συζητηθεί το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

    «Το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ δύο κομμάτων ή γενικότερα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ηγετικό στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς. «Το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί τον κατάλληλο χρόνο, σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής αλλά και τις πολιτικές, που ασκούνται. Δηλαδή, τον Φεβρουάριο» σημειώνει προσθέτοντας: «Εκτός και αν με πρωτοβουλία της κυβέρνησης έλθει νωρίτερα».

    Όπως τονίζει ο κ. Χατζησωκράτης «γιατί πρέπει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να απαντήσει σε ένα ερώτημα που δεν έχει τεθεί καν από πολιτικά πρόσωπα, κόμματα ή κυβερνητικά στελέχη ή τον πρωθυπουργό. Δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Ο ίδιος ο Φ. Κουβέλης είπε μάλιστα ότι αν απαντούσε σε ένα υποτιθέμενο ερώτημα, και λάθος θα ήταν και γελοίο. Μείναμε, λοιπόν, στη λογική να το συζητήσουμε, όταν θα έλθει το θέμα και αυτό θα έλθει τον Φεβρουάριο».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Η ανεργία είναι ο πιο ύπουλος αντίπαλος της κοινωνίας

    Λευκό μητρώο επιχειρήσεων για να κινητροδοθητούν όσοι επιχειρηματίες είναι συνεπείς, πρότεινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης, που συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Η ανεργία είναι ο πιο ύπουλος και σκληρός αντίπαλος της κοινωνίας, καθώς υπονομεύει τα όνειρα της νεολαίας» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έκανε σαφές πως (σσ. η ανεργία) δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια, δηλώνοντας αποφασισμένος να αναλάβει η κυβέρνηση δράση, καθώς η χώρα μπαίνει σε διαδικασία ανάκαμψης.

    «Για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη για άνοδο του ΑΕΠ έπειτα από 24 τρίμηνα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για 770.000 θέσεις απασχόλησης έως το 2020» τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως «στην προσπάθεια απορρόφησης των ανέργων πρεπει παράλληλα να καταβάλλεται προσπάθεια χωρις να απαξιώνεται το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό».

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου Απασχόλησης να συγκεράσουν τις προτάσεις τους και στην επόμενη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, να προσέλθουν με μια ενιαία πρόταση.

    Ο υπουργός Εργασίας, Ι. Βρούτσης, αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση του λευκού μητρώου επιχειρήσεων, μέσω του οποίου θα «πριμοδοτούνται» οι συνεπείς επιχειρήσεις με μειωμένους ελέγχους, και σε δεύτερη φάση με πιθανή μείωση εισφορών. Ο υφυπουργός, Β. Κεγκέρογλου, επισήμανε τη σπουδαιότητα της πρότασης του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη ρήτρα απασχόλησης με αντίστοιχα κίνητρα φορολογικής ελάφρυνσης.

    [03] Π. Σκουρλέτης: Απαιτείται ξεκάθαρη θέση στο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας

    Τα πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων έχουν ακουστεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας «οφείλουν να είναι ξεκάθαροι στη σημερινή συγκυρία» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Ιεραρχεί ο καθένας ως προτεραιότητα την ανατροπή της παρούσας μνημονιακής πολιτικής και της σημερινής κυβέρνησης; Σε αυτό το ερώτημα δεν χωρούν δεύτερες προσεγγίσεις ή απαντήσεις, ούτε βέβαια το να υπεκφεύγουμε και να λέμε ότι θα το αξιολογήσουμε σε΄ έναν άλλο χρόνο» σημειώνει.

    Σε ερώτηση αν αναφέρεται συγκεκριμενα στον κ. Κουβέλη, ο εκπρόσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Αναφέρομαι και στον κ. Κουβέλη, αλλά και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που πρέπει να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες. Για εμάς το ζητούμενο είναι να αποκατασταθεί η πραγματική αντιστοίχιση της ελληνικής Βουλής με τους πραγματικούς συσχετισμούς εντός της ελληνικής κοινωνίας, προφανώς μέσα από εκλογές, και αμέσως μετά να δούμε και το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας».

    [04] Χαλάει ο καιρός από το βράδυ

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση, θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, ενώ τη νύχτα θα επεκταθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

    Αύριο, Τρίτη, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν επίσης, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες.

    Τη νύχτα της Τρίτης, τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου ενώ, θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

    [05] Επίτροπο προϋπολογισμού προτείνουν Σόιμπλε και Λάμερς

    Την καθιέρωση θέσης Ευρωπαίου Επιτρόπου που θα έχει την αρμοδιότητα να απορρίπτει εθνικούς προϋπολογισμούς, εφόσον αυτοί δεν συμβαδίζουν με τους κανόνες που έχουν από κοινού συμφωνηθεί, προτείνουν με άρθρο τους στην εφημερίδα Financial Times ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο πρώην εκπρόσωπος του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για θέματα εξωτερικής πολιτικής Καρλ Λάμερς. Οι δύο άνδρες υποστηρίζουν επίσης την πρόταση για ένα «κοινοβούλιο της Ευρωζώνης», το οποίο θα περιλαμβάνει βουλευτές από τις χώρες της Ευρωζώνης για να ενισχυθεί η δημοκρατική νομιμοποίηση αποφάσεων που επηρεάζουν τη νομισματική ένωση.

    Οι προτάσεις αυτές γίνονται, όπως αναφέρουν οι συγγραφείς, στο πλαίσιο του στόχου μίας περαιτέρω ενοποίησης της Ευρώπης, η οποία θα απαιτεί την επανεξέταση κεντρικών θεσμών και διαδικασιών της ΕΕ. Η περαιτέρω ενοποίηση θα βασίζεται, μεταξύ άλλων, σημειώνουν οι συγγραφείς, «σε έναν ευρωπαϊκό «πυρήνα» - με κάθε έννοια της λέξης».

    [06] Ο ουκρανικός στρατός υποχώρησε από το αεροδρόμιο του Λουχάνσκ

    Τα ουκρανικά στρατεύματα υποχώρησαν σήμερα από το αεροδρόμιο του Λουχάνσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, εξαιτίας των πυρών «του ρωσικού στρατού», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού.

    «Στην περιοχή του Λουχάνσκ, οι ουκρανικές δυνάμεις έλαβαν διαταγή και υποχώρησαν από το αεροδρόμιο και το χωριό Γκεοργκίιβκα» που βρίσκεται 18 χιλιόμετρα νότια της πόλης, δήλωσε ο Αντρέι Λισένκο.

    «Με δεδομένη την ακρίβεια των πυρών πρόκειται για επαγγελματίες πυροβολητές των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας» σημείωσε ο Λισένκο, ενώ πρόσθεσε ότι επτά Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί το τελευταίο 24ωρο.

    Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού επεσήμανε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν επτά ρωσικά άρματα μάχης κοντά στο αεροδρόμιο και παρατήρησαν μεγάλη ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων βορείως και νοτίως του Λουχάνσκ, πίσω από τις ουκρανικές γραμμές.

    «Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, δεν υπάρχουν λιγότερα από τέσσερα ρωσικά τάγματα στην Ουκρανία» υπογράμμισε ο ίδιος. Κάθε τάγμα αποτελείται από 400 άνδρες, πρόσθεσε.

    [07] Α. Μέρκελ: Η αδράνεια απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα δεν αποτελεί επιλογή

    Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ παραδέχτηκε σήμερα ότι η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας ενδεχομένως να πλήξει τη γερμανική οικονομία, αλλά είπε ότι "δεν αποτελεί επιλογή" η αδράνεια απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας.

    "Έχω δηλώσει ότι (οι κυρώσεις) πιθανόν να έχουν συνέπειες και για τις γερμανικές εταιρείες. Αλλά πρέπει να πω ότι υπάρχουν συνέπειες και όταν σου επιτρέπεται να μετακινείς τα σύνορα στην Ευρώπη και να επιτίθεσαι σε άλλες χώρες με τα στρατεύματά σου. Η αποδοχή της συμπεριφοράς της Ρωσίας δεν αποτελεί επιλογή. Και επομένως είναι απαραίτητη η προετοιμασία περαιτέρω κυρώσεων" δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 September 2014 - 12:30:26 UTC