Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πειραιά
  • [02] Νέα στοιχεία για τους ληστές του Διστόμου
  • [03] Τέσσερις συλλήψεις μετά από πυρκαγιά σε κάδους στα Εξάρχεια
  • [04] Ωρολογιακή βόμβα χαρακτηρίζει τα «κόκκινα» δάνεια ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας
  • [05] Παρίσι:Δύο νεκροί από έκρηξη σε πολυκατοικία που κατέρρευσε
  • [06] Ποια είναι η νέα ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε για θέματα εξωτερικής πολιτικής
  • [07] Νέες αποκαλύψεις για την Αμφίπολη

  • [01] Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πειραιά

    Παρουσία βουλευτών, φορέων της πόλης και του αθλητικού χώρου, αλλά και πλήθος κόσμου, και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

    «Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την πόλη μας- η νέα δημοτική αρχή θέλει να στρέψει τον Πειραιά σε αναπτυξιακούς ορίζοντες», τόνισε στο χαιρετισμό του ο νέος δήμαρχος Πειραιά. «Εχουμε συναίσθηση για το τι αναλαμβάνουμε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο για την πατρίδας μας», τόνισε ο κ.Μώραλης και χαρακτήρισε τον Πειραιά μια θαλάσσια πύλη με μεγάλες δυνατότητες.

    Πρόσθεσε επίσης ότι η νέα δημοτική αρχή θα δουλέψει με σχέδιο και όραμα για να διεκδικήσει αυτό που θέλουν οι πολίτες.

    Πολιτικό όρκο έδωσαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι των συνδυασμών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον ο συνδυασμός του Λιμανιού της Αγωνίας με επικεφαλής το Θ.Δρίτσα κατέθεσε την εξής δήλωση: «Πιστοί στο συμβόλαιο τιμής που υπογράψαμε με τους πολίτες του Πειραιά στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 δεσμευόμαστε και σήμερα ότι θα αγωνιστούμε,-για να γίνει ο Πειραιάς, πόλη της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της δημοκρατίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης.

    Στην ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων του δήμου Πειραιά, παραβρέθηκε και ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ν. Κούζηλος, ο οποίος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές.Μέλη της Χρυσής Αυγής που ήταν συγκεντρωμένα στα γραφεία της οργάνωσης κατά την άφιξή του στο δημοτικό θέατρο φώναξαν συνθήματα και τον επευφήμησαν. Ο κ.Κούζηλος μεταφέρθηκε από άνδρες της αστυνομίας με πολιτικά χωρίς χειροπέδες. Αφού ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία αποχώρησε άμεσα προκειμένου να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

    [02] Νέα στοιχεία για τους ληστές του Διστόμου

    Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε:Σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, που έλαβε χώρα στις 17-04-2008 στο Χολαργό κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά τη συμπλοκή του με τους δράστες, ένας 39χρονος αστυνομικός.Σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, στις 23-07-2010 στο Πόρτο Χέλι και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι, κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στο Χολαργό, έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο, με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από ένοπλη ληστεία το 2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 74.110 ευρώ αλλά και σε άλλη ένοπλη ληστεία, επίσης το 2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 35.530 ευρώ.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία βρέθηκε στο σκάφος που χρησιμοποιήθηκε στο Δίστομο, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής. Εντός του ανωτέρω οχήματος βρέθηκαν αποτυπώματα του αναζητούμενου για τη ληστεία στο Δίστομο, Σπυρίδωνα Δραβίλα.

    [03] Τέσσερις συλλήψεις μετά από πυρκαγιά σε κάδους στα Εξάρχεια

    Πυρκαγιά σε κάδους απορριμάτων στα Εξάρχεια προκάλεσε ομάδα αγνώστων ατόμων τα ξημερώματα. Από την πυρκαγιά προξενήθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενο σταθμευμένο όχημα. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσβησαν τη φωτιά, αλλά και της Αστυνομίας, που προσήγαγαν 10 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν τα 4. Σε βάρος τους σχηματίζεται ποινική δικογραφία.

    [04] Ωρολογιακή βόμβα χαρακτηρίζει τα «κόκκινα» δάνεια ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας

    Ωρολογιακή βόμβα χαρακτηρίζει τα «κόκκινα» δάνεια, σε συνέντευξή του στη εφημερίδα Real News,ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας και γνωστοποιεί ότι η τρόικα έστειλε, πριν από λίγες ημέρες, τις πρώτες παρατηρήσεις της σχετικά με την πρόταση του υπουργείου για τα κόκκινα δάνεια που της είχαν γνωστοποιηθεί πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Επισημαίνει την ανάγκη για «μια ολιστική προσέγγιση, που να αφορά στο σύνολο των οφειλών των επιχειρήσεων» και υπογραμμίζει ότι βούληση της κυβέρνησης είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας

    Ο κ. Δένδιας απάντησε σε ερώτηση αν ο Kώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος για τα «κόκκινα» δάνεια μπορεί από μόνος του να λύσει το θέμα όταν αυτά ξεπερνούν τα 70 δις ευρώ, ότι: «Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια να λυθεί ένα ζήτημα -ωρολογιακή βόμβα για την οικονομία. Όμως, ρυθμίζει τις σχέσεις ανάμεσα στα πιστωτικά ιδρύματα και στους πελάτες τους - δανειολήπτες και δεν ταυτίζεται κατ' ανάγκη με το νομοθετικό πλέγμα αυτών των σχέσεων, το οποίο θα έχει σαφώς ευρύτερο και δεσμευτικό χαρακτήρα».Επισήμανε την ανάγκη για «μια ολιστική προσέγγιση, που να αφορά στο σύνολο των οφειλών των επιχειρήσεων» και υπογράμμισε ότι «η βούλησή μας είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας. 'Αλλωστε, ένα κύμα μαζικών πλειστηριασμών δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί κανέναν, καθώς θα συμπαρασύρει σε μεγαλύτερη μείωση τις τιμές στην αγορά ακινήτων».

    Σε ότι αφορά στη διαπραγμάτευση στο Παρίσι σημειώνει πως αποτελεί ατζέντα επιστροφής στην ομαλότητα και όχι ατζέντα διαχείρισης μιας έκτακτης κατάστασης, τονίζει ότι τάσσεται κατά της υπερφορολόγησης στα ακίνητα και προσθέτει : «Είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι αυτό μπορεί να γίνει παράλληλα και σε συνδυασμό με τη γενικότερη ανάκαμψη της οικονομίας ώστε να μην υπάρξει «μαύρη τρύπα» στα δημόσια έσοδα».

    [05] Παρίσι:Δύο νεκροί από έκρηξη σε πολυκατοικία που κατέρρευσε

    Ένα παιδί και μία ηλικιωμένη σκοτώθηκαν, ενώ 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν, κατέρρευσε το πρωί τετραώροφο κτίριο στο βορειοανατολικό Παρίσι, έπειτα από έκρηξη, που φαίνεται πως προκλήθηκε από διαρροή αερίου. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες οι τέσσερις από τους τραυματίες είναι σοβαρά. Οι αρχές αναζητούν τυχόν επιζώντες στα συντρίμμια του κτιρίου.

    Τα συνεργεία διάσωσης αναζητούν ακόμα 5 ενήλικες και 5 παιδιά, χωρίς να είναι σίγουροι εάν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα του δυστυχήματος, λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να έλειπαν για διακοπές.Τα μέλη των σωστικών συνεργείων εντόπισαν και είχαν οπτική επαφή με μία γυναίκα «περίπου 80 ετών» που ήταν ακόμα ζωντανή και διατηρούσε τις αισθήσεις της κάτω από τα χαλάσματα, ωστόσο η ίδια κατέληξε κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού, εξήγησε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γκαμπριέλ Πλους.

    Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος, επεσήμανε ότι η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από διαρροή αερίου.Εκπρόσωπος της νομαρχίας έκανε λόγο για μια «ισχυρή υπόθεση» προς αυτήν την κατεύθυνση ενώ μία πηγή που βρίσκεται κοντά στις έρευνες επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι ίσως το πιθανότερο σενάριο. «Πραγματοποιούνταν εργασίες αερίου στην περιοχή» ανέφερε ο διοικητής Πλούς, χωρίς ωστόσο να συνδέσει προς το παρόν το γεγονός αυτό με την έκρηξη.

    [06] Ποια είναι η νέα ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε για θέματα εξωτερικής πολιτικής

    Η νέα ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι γεννήθηκε στην Ρώμη το 1973. Είναι πτυχιούχος πολιτικών επιστημών, παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών. Εξελέγη στην ιταλική βουλή για πρώτη φορά το 2008 και επανεξελέγη το 2013. Διετέλεσε μέλος των επιτροπών εξωτερικών θεμάτων και άμυνας της βουλής, ενώ την 1η Αυγούστου του 2013 εξελέγη πρόεδρος της ιταλικής επιτροπής στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

    Τον Δεκέμβριο του 2013 εξελέγη μέλος της Εθνικής Γραμματείας του Δημοκρατικού Κόμματος, ως υπεύθυνη ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων. Παράλληλα, όταν το κόμμα του Ματτέο Ρέντι έφερε την ονομασία «Δημοκρατικοί της Αριστεράς», η Μογκερίνι ήταν υπεύθυνη διεθνών σχέσεων, με ιδιαίτερη αναφορά στις επαφές με το αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα, με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και με το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ.

    Στην επίσημη βιογραφία της Ιταλίδας υπουργού εξωτερικών αναφέρεται, επίσης, ότι «στην δεκαετία του ενενήντα συμμετείχε, ως εθελόντρια, σε εκστρατείες κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας».Η υποψηφιότητά της για το αξίωμα της ύπατης εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια επισημοποιήθηκε από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματτέο Ρέντσι, στις 2 Αυγούστου, με επιστολή του προς το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Ρέντσι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε γενικότερο ανασχηματισμό, αλλά θεωρείται πιο πιθανή μια μεμονωμένη «παρέμβαση» με την επιλογή ενός νέου υπουργού εξωτερικών.Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης έχει 2,5 μήνες στην διάθεσή του. Μέχρι, δηλαδή, τον ερχόμενο Νοέμβριο, όταν η νέα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά της.

    [07] Νέες αποκαλύψεις για την Αμφίπολη

    Τμήμα μαρμαροθετημένου δαπέδου, με λευκά, μικρά ακανόνιστα τμήματα μαρμάρου, σε κόκκινο φόντο, που σώζεται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, έφεραν στο φως οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά, στην Αμφίπολη, που συνεχίζονται από την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Το τμήμα του δαπέδου αποκαλύφθηκε με την αφαίρεση χωμάτων από τον προθάλαμο, στον χώρο πίσω από τον τοίχο των Σφιγγών, ενώ στο κατώφλι του πρώτου διαφραγματικού τοίχου των Σφιγγών, εντοπίστηκαν επί της νωπογραφίας η οποία το κάλυπτε, ίχνη μπλε χρώματος.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, "διαπιστώθηκε, επίσης, ότι και στους τρεις χώρους, μετά από τον τοίχο σφράγισης, υπάρχει χαλαρή αμμώδης επίχωση, ως το μέγιστο ύψος της θόλου. Οι τρεις χώροι, που δημιουργούνται από την κατασκευή των εγκάρσιων διαφραγματικών τοίχων, κατά μήκος της θόλου, φαίνεται ότι καταχώθηκαν κατά την σφράγιση του ταφικού μνημείου. Επίσης, το ΥΠΠΟΑ πληροφορεί ότι ο πρώτος διαφραγματικός τοίχος, μετά την είσοδο, έχει αποκαλυφθεί μόνον ως το ιωνικό επιστύλιο, το οποίο διακοσμείται με τους οκτάφυλλους ανάγλυφους ρόδακες.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τόσο η ολοκλήρωση των εργοταξιακών υποδομών όσο και η θωράκιση του μνημείου και του ευρύτερου χώρου του από απρόσμενες καιρικές συνθήκες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 August 2014 - 12:30:22 UTC