Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να εκλέξουν αυτούς που νοιάζονται για τη σταθερότητα στην Ευρώπη
  • [02] Σε ύφεση η φωτιά στην Κίσαμο Χανίων
  • [03] Θεομηνία στα Ιωάννινα - Απότομη πτώση της θερμοκρασίας και χαλάζι
  • [04] Έκτακτη σύνοδος τον Οκτώβριο για την απασχόληση
  • [05] Η Ευρώπη σχεδιάζει νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας
  • [06] Συγκλονιστικές ερμηνείες σε δύο ταινίες από τον Αλ Πατσίνο, στο 71ο Φεστιβάλ Βενετίας

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να εκλέξουν αυτούς που νοιάζονται για τη σταθερότητα στην Ευρώπη

    Αποφασιστικότητα και σύνεση συνέστησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στο θέμα της Ουκρανίας, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    «Σχετικά με την αναταραχή στην Ουκρανία θα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και προσεκτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

    Επίσης, πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να εκλέξουν «αυτούς που νοιάζονται και εργάζονται για τη σταθερότητα και για την ενίσχυση της Ευρώπης, με έμφαση στην ανάπτυξη».

    Διαβάστε επίσης: Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά - Γιούνκερ

    [02] Σε ύφεση η φωτιά στην Κίσαμο Χανίων

    Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, σήμερα το πρωί, στο Αμυγδαλοκεφάλι Κισάμου, καίγοντας δασικές, χορτολιβαδικές αλλά και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κυρίως με ελαιόδεντρα.

    Για περισσότερες από 10 ώρες οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες έχοντας να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή με ένταση 8 μποφόρ. Από το απόγευμα όταν και έπεσε η ένταση των ανέμων η εικόνα είναι καλύτερη με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να θέσουν, υπό πλήρη έλεγχο, κάθε εστία της φωτιάς κυρίως στο βασικό μέτωπο που ήταν η περιοχή κοντά στο Αμυγδαλοκεφάλι όπου από τις 3 μετά το μεσημέρι είχε πέσει το μεγάλο βάρος της επιχείρησης ενώ μέχρι και τις 6 το απόγευμα το ένα από τα δύο ελικόπτερα που επιχειρούσαν στην περιοχή έκανε ρίψεις νερού .

    Οι πυροσβέστες βρίσκονται σε επιφυλακή για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων.

    [03] Θεομηνία στα Ιωάννινα - Απότομη πτώση της θερμοκρασίας και χαλάζι

    Κακοκαιρία με ισχυρούς ανέμους, χαλαζόπτωση, και κεραυνούς, πλήττει από τις 3 το μεσημέρι τα Ιωάννινα. Στην περιφέρεια της πόλης, έχει στρώσει το χαλάζι, ενώ οι δρόμοι σε πολλά σημεία έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχεται ασταμάτητα κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια καταστημάτων και κατοικιών.

    Στην είσοδο της πόλης, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων -Αθηνών, γίνεται με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων, καθώς ο δρόμος έχει μετατραπεί σε λίμνη.

    Στον κεντρικό δρόμο που ενώνει τα προάστια, Νεοχωρόπουλο και Σεισμόπληκτα, με την πόλη των Ιωαννίνων διεκόπη η κυκλοφορία λόγω υψηλής στάθμης του νερού. Στο δίκτυο ηλεκτροδότησης παρατηρούνται μικροδιακοπές, το ίδιο και στο σήμα το τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

    Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η θεομηνία. Σύμφωνα με στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ανατολή Ιωαννίνων, έχουν καταγραφεί 20,2 χιλιοστά βροχής ανά ώρα, ενώ είναι απότομη η πτώση της θερμοκρασίας την τελευταία ώρα κατά 14,7 βαθμούς Κελσίου.

    [04] Έκτακτη σύνοδος τον Οκτώβριο για την απασχόληση

    Οι ηγέτες των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να διεξαγάγουν μια κατεπείγουσα σύνοδο για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης την 7η Οκτωβρίου, κατόπιν σχετικής πρότασης της Ιταλίας, σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης του σημερινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Τα προηγούμενα σχέδια, πριν από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που υποδεικνύουν ότι η οικονομία στην ευρωζώνη παραμένει σε κακή κατάσταση, τις προηγούμενες ημέρες, δεν περιείχαν καμιά αναφορά στην ευρωπαϊκή οικονομία. Αντιθέτως, το σημερινό σχέδιο απόφασης αναφέρει: «Τις τελευταίες εβδομάδες οικονομικά δεδομένα επιβεβαίωσαν ότι η ανάκαμψη, ιδίως στην ευρωζώνη, είναι αδύναμη, ο πληθωρισμός εξαιρετικά χαμηλός και η ανεργία απαράδεκτα υψηλή». Κατά συνέπεια θα διεξαχθεί μια σύνοδος, την οποία θα φιλοξενήσει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι την 7η Οκτωβρίου, η οποία θα επικεντρωθεί «στην απασχόληση, ειδικά στην απασχόληση των νέων, στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη», σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης.

    [05] Η Ευρώπη σχεδιάζει νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας

    Οι ηγέτες των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να ζητήσουν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταρτίσει κατεπειγόντως έναν νέο κατάλογο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας λόγω των ενεργειών της Μόσχας στην Ουκρανία, αναφέρει σχέδιο απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων οι οποίοι συναντώνται στις Βρυξέλλες θα τονίζουν στην απόφασή τους πως είναι έτοιμοι να λάβουν περαιτέρω μέτρα σε βάρος της Ρωσίας ανάλογα με τις εξελίξεις επί του πεδίου, σύμφωνα με το σχέδιο. Θα ζητήσουν επίσης από την Κομισιόν και την Διπλωματική Υπηρεσία της ΕΕ να εργαστούν από κοινού και «να αρχίσουν επειγόντως το προπαρασκευαστικό έργο» για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων.

    [06] Συγκλονιστικές ερμηνείες σε δύο ταινίες από τον Αλ Πατσίνο, στο 71ο Φεστιβάλ Βενετίας

    Δυο Αλ Πατσίνο σε μια μέρα, και μάλιστα σε εξαιρετικές ερμηνείες, (που σίγουρα θα του εξασφαλίσουν υποψηφιότητα στα Οσκαρ), σε δυο πολύ καλές ταινίες, ήταν πράγματι ένα μεγάλο, ευπρόσδεκτο δώρο του φετινού 71ου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας: με τον διάσημο, βραβευμένο με Οσκαρ, ηθοποιό να ερμηνεύει, τόσο στη διαγωνιστική «Menglehorn» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν (του οποίου μόλις πρόσφαρα απολαύσαμε το «Joe») όσο και στην εκτός διαγωνισμού «Η ταπείνωση» του Μπάρι Λέβινσον, ηλικιωμένους άντρες που αντιμετωπίζουν τον έρωτα αλλά και τη μοναξιά και τα άγχη της τρίτης ηλικίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 August 2014 - 16:30:22 UTC