Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου, ενόψει των συνομιλιών με την τρόικα
  • [02] Παραιτείται ο Ν. Σταυρογιάννης από βουλευτής και στη θέση του ορκίζεται ο Δημ. Μπριάνης
  • [03] Δημοπρατείται το φθινόπωρο η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου
  • [04] Αντίθετοι στην ανεξαρτησία της Σκοτίας 100 επικεφαλής επιχειρήσεων στη Βρετανία
  • [05] Επέστρεψε στις ΗΠΑ ο δημοσιογράφος Πίτερ Τέο Κέρτις που είχε απαχθεί στη Συρία
  • [06] Σήμερα η επίσημη διαδοχή του Ερντογάν από τον Νταβούτογλου

  • [01] Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου, ενόψει των συνομιλιών με την τρόικα

    Η στάση που θα κρατήσει η Αθήνα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, στο Παρίσι, θα συζητηθούν σε νέα σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου και των υπουργών που θα μεταβούν στη γαλλική πρωτεύουσα, για τις συνομιλίες.

    Στο μεταξύ, στη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, «κλείδωσαν» οι αλλαγές στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατατεθεί την ερχόμενη βδομάδα στη Βουλή.

    [02] Παραιτείται ο Ν. Σταυρογιάννης από βουλευτής και στη θέση του ορκίζεται ο Δημ. Μπριάνης

    Νωρίς σήμερα το πρωί και λίγο πριν την ορκωμοσία του που έχει προσδιοριστεί αν γίνει στις 12 το μεσημέρι θα καταθέσει την επιστολή παραίτησής του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών Νίκος Σταυρογιάννης για να παραλάβει τη σκυτάλη στον δήμο Λαμίας όπου έχει εκλεγεί δήμαρχος.

    Έτσι τελειώνει το θρίλερ που είχε δημιουργηθεί και το οποίο είχε πυροδοτήσει ο ίδιος ο κ. Σταυρογιάννης σε σχέση με τις προθέσεις του, όταν δήλωνε ότι ερευνά νομικά την δυνατότητα παραμονής του και στην θέση του βουλευτή παράλληλα με εκείνη του δημάρχου «εφόσον δεν διακυβεύεται η εκλογή του στη θέση του δημάρχου» όπως δήλωνε. «Δεν θα έθετα σε κίνδυνο την εντολή των δημοτών» δηλώνει τώρα ο κ. Σταυρογιάννης. Με την παραίτηση του Νίκου Σταυρογιάννη, η έδρα επιστρέφει και πάλι στη ΝΔ, από όπου είχε διαγραφεί, αφού στη θέση του θα ορκιστεί ο Δημήτρης Μπριάνης. Έτσι η δύναμη της ΝΔ στη Βουλή, αυξάνεται κατά έναν βουλευτή. Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπριάνης που θα ορκιστεί βουλευτής είναι 48 ετών και έχει υπηρετήσει για χρόνια στη θέση του προέδρου του ΔΣ του Νοσοκομείου Λαμίας.

    [03] Δημοπρατείται το φθινόπωρο η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

    Στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Έξι- Δέκα» της ΝΕΡΙΤ. «Πρόκειται για ένα έργο πνοής στην Αττική. Ξαναβάζουμε ουσιαστικά την πόλη στο πάρκο και το πάρκο στη θάλασσα», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, προσθέτοντας πως «είναι ένα έργο, το οποίο θα δημοπρατηθεί το φθινόπωρο, έργο που έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τριών υπουργείων, του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Περιβάλλοντος και του υπουργείου Υποδομών, ενώ στη χρηματοδότηση συμμετέχει και η Περιφέρεια».

    Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο, «Έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι. Στο καινούριο χρηματοδοτικό πλαίσιο θα ενταχθεί το έργο» και «πιστεύουμε ότι θα έχουμε εργολάβο το Μάιο. Η κατασκευή θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια» υπογράμμισε.

    [04] Αντίθετοι στην ανεξαρτησία της Σκοτίας 100 επικεφαλής επιχειρήσεων στη Βρετανία

    Περισσότεροι από 100 επικεφαλής επιχειρήσεων τάχθηκαν κατά της ανεξαρτησίας της Σκοτίας στη μεγαλύτερη έως τώρα παρέμβαση της επιχειρηματικής κοινότητας του Ηνωμένου Βασιλείου στη συζήτηση για το επερχόμενο δημοψήφισμα. Οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν στα μέσα του επόμενου μήνα εάν η Σκοτία, η οποία έχει πληθυσμό μόλις λίγο πάνω από 5 εκατομμύρια κατοίκους και είναι μια σημαντική περιοχή για τα πετρέλαια της Βόρειας Θάλασσας, θα ολοκληρώσει την 307 ετών ένωση της με την Αγγλία και θα εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Σε ανοιχτή επιστολή τους οι επικεφαλής μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι η έκβαση της ιστορικού δημοψηφίσματος της 18η Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να επηρεάσει τις επόμενες γενιές. «Ως δημιουργοί θέσεων εργασίας, έχουμε εξετάσει προσεκτικά τα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές» αναφέρουν οι επιχειρηματίες. «Το συμπέρασμά μας είναι ότι δεν είναι προς το επιχειρηματικό συμφέρον η ανεξαρτησία». Η ανακοίνωση- επιστολή των επιχειρηματιών της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρει επίσης ότι υπάρχει αβεβαιότητα για σημαντικά ζητήματα όπως το νόμισμα, οι φορολογικές ρυθμίσεις οι συντάξεις, η ένταξη στην ΕΕ και η στήριξη των εξαγωγών.

    [05] Επέστρεψε στις ΗΠΑ ο δημοσιογράφος Πίτερ Τέο Κέρτις που είχε απαχθεί στη Συρία

    O Αμερικανός όμηρος Πίτερ Τέο Κέρτις που απελευθερώθηκε την Κυριακή στη Συρία, επέστρεψε σήμερα στις ΗΠΑ, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Ο 45χρονος άνδρας, «ερευνητής», «συγγραφέας» και «ανεξάρτητος δημοσιογράφος» σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση και την οικογένειά του, παραδόθηκε στους κυανόκρανους της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στα Υψίπεδα του Γκολάν το βράδυ της Κυριακής, ύστερα από 22 μήνες ομηρείας από το Μέτωπο αλ-Νόσρα. Στη συνέχεια παραδόθηκε σε αμερικανική αντιπροσωπεία που τον πήρε στο Τελ Αβίβ.

    Η απαγωγή του Κέρτις κρατείτο μυστική από τις αμερικανικές αρχές και καμιά λεπτομέρεια δεν έχει γίνει γνωστή για τις συνθήκες της απαγωγής και της ομηρείας του.

    [06] Σήμερα η επίσημη διαδοχή του Ερντογάν από τον Νταβούτογλου

    Ο έως τώρα υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να λάβει τον τίτλο του προέδρου του κυβερνώντος Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατά τη διάρκεια έκτακτου συνεδρίου που θα διεξαχθεί σήμερα στην Άγκυρα.

    Ο έως τώρα πρόεδρος του κόμματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραιτηθεί του ρόλου του πριν από την ορκωμοσία του ως νέος Πρόεδρος της Τουρκίας σε τελετή που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη. Ο Αχμέντ Νταβούτογλου θα αναλάβει επίσης τη σκυτάλη από τον Ερντογάν και ως πρωθυπουργός της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 August 2014 - 6:30:22 UTC