Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέκυψε και η συνεπιβάτιδα της μοτοσικλέτας που συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο
  • [02] Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά στην Καλαμπάκα
  • [03] Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στη Μεσσήνη
  • [04] Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
  • [05] Νίκη του Πανιωνίου 2-1 επί του Εργοτέλη

  • [01] Υπέκυψε και η συνεπιβάτιδα της μοτοσικλέτας που συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο

    Υπέκυψε στα τραύματά της και η 31χρονη συνεπιβάτιδα του 35χρόνου που άφησε απόψε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, όταν η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν, με οδηγό τον νεαρό, συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στην παλαιά Εθνική οδό Ηράκλειου - Αγίου Νικολάου στο ύψος των Γουβών.

    Ο 35 χρόνος σκοτώθηκε επί τόπου κατά τη σύγκρουση ενώ η συνεπιβάτιδα του μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, τελικά υπέκυψε στα τραύματα της.

    [02] Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά στην Καλαμπάκα

    Πάνω από εκατό πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν αυτή την ώρα υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες το μεσημέρι στην ορεινή περιοχή των Αντιχασίων, στην ορεινή Καλαμπάκα στον νομό Τρικάλων. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με εκτιμήσες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, πουρνάρια και δρύες, ενώ αν και προς το απόγευμα εμφάνιζε σημάδια ύφεσης, ξαφνικά το απόγευμα λόγω των ισχυρών ανέμων, αναζωπυρώθηκε σε διάφορα σημεία. Το έργο των επίγειων δυνάμεων είναι αρκετά δύσκολο, καθώς η περιοχή, είναι αρκετά δύσβατη.

    [03] Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στη Μεσσήνη

    Σε ύφεση είναι η φωτιά στην περιοχή της Ιθώμης και της αρχαίας Μεσσήνης, ύστερα από την τιτάνια προσπάθεια μεγάλης δύναμης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και την συνδρομή δυνάμεων του στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εθελοντών πολιτών.

    Η φωτιά αναχαιτίστηκε από τις δυνάμεις κατάσβεσης κι έχει απομακρυνθεί από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης και τους οικισμούς, που νωρίτερα το απόγευμα είχαν εκκενωθεί προληπτικά, γιατί οι φλόγες είχαν φτάσει πολύ κοντά κι απειλούσαν κατοικημένες περιοχές.

    Στο πύρινο μέτωπο, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει κάνει στάχτη περίπου δύο χιλιάδες στρέμματα δάσους και ελαιώνων, παραμένουν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και με "σύμμαχο" τη μείωση της έντασης των ανέμων αυτή τη στιγμή, επιχειρούν να ελέγξουν πλήρως τη φωτιά και να την κατασβέσουν.

    Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στην περιοχή Ασούταινα, κοντά στο Ραφτόπουλο Τριφυλίας, πού έχει κάψει περίπου δέκα στρέμματα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση.

    Επίσης, ελέγχεται πλήρως και η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Παναγίτσα Αρκαδίας.

    Αντίθετα, πάνω από εκατό πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν αυτή την ώρα υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες το μεσημέρι στην ορεινή περιοχή των Αντιχασίων, στην ορεινή Καλαμπάκα στο νομό Τρικάλων. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με εκτιμήσες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, πουρνάρια και δρύες, ενώ αν και προς το απόγευμα εμφάνιζε σημάδια ύφεσης, ξαφνικά το απόγευμα λόγω των ισχυρών ανέμων, αναζωπυρώθηκε σε διάφορα σημεία. Το έργο των επίγειων δυνάμεων είναι αρκετά δύσκολο, καθώς η περιοχή, είναι αρκετά δύσβατη.

    [04] Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

    Σε ράλι εξακολουθούν να επιδίδονται τα ευρωπαϊκά ομόλογα με τις αποδόσεις να υποχωρούν σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα ή ακόμα και σε αρνητικό έδαφος μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Μ. Ντράγκι, που δείχνουν ότι η ΕΚΤ αναμένεται να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ποσοτικής χαλάρωσης.

    Έτσι σε ιστορικό χαμηλό κινούνται και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου βάσης έχει υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα του 5,7%. Συγκεκριμένα, η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,68% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,94% να διαμορφωθεί στο 4,72%.

    [05] Νίκη του Πανιωνίου 2-1 επί του Εργοτέλη

    Με εκτελεστή τον Απόστολο Γιάννου που σκόραρε στο 15ο και 85ο λεπτό ο Πανιώνιος νίκησε στη Νέα Σμύρνη με 2-1 τον Εργοτέλη, για τον οποίο είχε ισοφαρίσει στο 16΄ ο Μέγι και ξεκίνησε νικηφόρα στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, επικρατώντας των Κρητών για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια!
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 August 2014 - 20:30:41 UTC