Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ
  • [02] Ομαλά εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων
  • [03] «Περισσότεροι από 250 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο στη Λιβύη»
  • [04] Ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ κήρυξε την ίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου στη Γκουόζα
  • [05] Βιμ Μέρτενς: Πολύ σημαντικός και μεγάλος ο ρόλος της Ελλάδος για την Ευρώπη
  • [06] Ο Ρικιάρντο νικητής στο γκραν πρι του Βελγίου

  • [01] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ

    Με την ολομέλεια του Σώματος, την ανάγνωση των πορισμάτων- συμπερασμάτων και τις ομιλίες του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη και του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ.

    Στην ομιλία του ο κ. Παπαμιμίκος επισήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση. Όσον αφορά τα σενάρια περί διεύρυνσης, ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ τόνισε πως «η πραγματική διεύρυνση, είναι αυτή που βασίζεται σε νέες ιδέες και πολιτικές, αυτή που θα εκφράσει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες και θα φέρει ξανά στο προσκήνιο τους ανθρώπους της παραγωγής, τη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες, όλους εκείνους που δεν παρασιτούν αλλά παράγουν».

    Ξεκαθάρισε μάλιστα πως στόχος είναι η συμπόρευση με «όσους, μπορούν να υπηρετήσουν αυτό τον προσανατολισμό, πιστεύουν το όραμά μας για τη νέα Ελλάδα και δεν φοβούνται να αναμετρηθούν με κατεστημένα αλλά και το ίδιο τους το παρελθόν». Ο κ. Παπαμιμίκος έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία σε βασικές αρχές έτσι ώστε η χώρα να βγει οριστικά από την κρίση, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε πως επιδιώκει την πολιτική αστάθεια και την κοινωνική ένταση.

    [02] Ομαλά εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων κατά την προτελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη χθεσινή ημέρα κατέφθασαν 35.856 επιβάτες, στο λιμάνι της Ραφήνας 7.565 επιβάτες και στο λιμάνι του Λαυρίου 6.303 επιβάτες.

    Στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών από το πρωί η ροή των οχημάτων εξελίσσεται ομαλά και η κίνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας εταιρείας, βρίσκεται στα περσινά επίπεδα. Παρόμοια είναι η εικόνα και στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας με τη ροή των οχημάτων να είναι ομαλή.

    [03] «Περισσότεροι από 250 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο στη Λιβύη»

    Περισσότεροι από 250 μετανάστες μπορεί να έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος τους βυθίστηκε ένα χιλιόμετρο ανοικτά των λιβυκών ακτών, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της ακτοφυλακής.

    "Πιστεύουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότερα από 250 πτώματα παγιδευμένα κάτω από το νερό" δήλωσε ο αξιωματούχος της ακτοφυλακής Μοχάμαντ Αμπντελατίφ. "Όταν κατεβήκαμε στον βυθό ανακαλύψαμε πως το σκάφος ήταν πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι πιστεύαμε".

    Το σκάφος βυθίστηκε αργά χθες ανατολικά της Τρίπολης.

    Ο Αμπντελατίφ είπε πως η ακτοφυλακή δεν έχει τους πόρους για να προχωρήσει σε μια επιχείρηση περισυλλογής των πτωμάτων. "Τα περισσότερα από τα πτώματα που εκβράσθηκαν στις ακτές, εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί επειδή δεν έχουμε πόρους για να τα μετακινήσουμε" δήλωσε. "Επικοινωνήσαμε με όλους, το υπουργείο Υγείας και τον Ερυθρό Σταυρό, αλλά κανείς δεν ήρθε να βοηθήσει".

    [04] Ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ κήρυξε την ίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου στη Γκουόζα

    Ο αρχηγός της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, ο Αμπουμπάκαρ Σεκάου, δηλώνει σε βίντεο, το οποίο έλαβε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο, πως δημιουργεί ένα "ισλαμικό χαλιφάτο" στην Γκουόζα, μια πόλη στη βορειοανατολική Νιγηρία.

    Σύμφωνα με την ανθρωπιστική υπηρεσία του ΟΗΕ (OCHA), η Μπόκο Χαράμ κατέλαβε τον Αύγουστο την Γκουόζα, η οποία βρίσκεται στην Πολιτεία Μπόρνο.

    Από τον Απρίλιο, η Μπόκο Χαράμ έχει καταλάβει πολλές τοποθεσίες και ελέγχει ζώνες ολόκληρες στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, απ' όπου ο στρατός έχει εξαφανισθεί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων, υπευθύνων της ασφάλειας και εμπειρογνωμόνων.

    [05] Βιμ Μέρτενς: Πολύ σημαντικός και μεγάλος ο ρόλος της Ελλάδος για την Ευρώπη

    «Ο ρόλος της Ελλάδας για την Ευρώπη, είναι πολύ μεγάλος και σημαντικός» τόνισε από την αρχαία Νικόπολη λίγες ώρες πριν την συναυλία του ο Βέλγος κορυφαίος καλλιτέχνης Βιμ Μέρτενς.

    Ο διάσημος πιανίστας , κόντρα τενόρος και μουσικολόγος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και είπε χαρακτηριστικά: « Στην κεντρική Ευρώπη, εγώ προσωπικά είμαι πεπεισμένος, και έχω την εντύπωση πως έχουμε το βλέμμα στραμμένο πάντα προς την Ελλάδα και στην αρχαία Ελλάδα με πολύ προσοχή και με μεγάλο σεβασμό, για την κουλτούρα και το Ελληνικό πνεύμα, αυτό που άρχισε 5 αιώνες πριν από τον Χριστό, μέχρι σήμερα μαζί με όλες τις καταστάσεις και τα προβλήματα που βιώνει η χώρα.

    Για την Ευρώπη, ο ρόλος της Ελλάδας, ως ένας ρόλος προτεραιότητας, συνεχίζει να είναι πολύ σημαντικός. Πιστεύω ότι αυτή η σχέση μεταξύ της κεντρικής Ευρώπης και της Ελλάδας, θα ανανεώνεται κάθε φορά».

    [06] Ο Ρικιάρντο νικητής στο γκραν πρι του Βελγίου

    Την τρίτη νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα (και δεύτερη διαδοχική μετά την Ουγγαρία) πανηγύρισε σήμερα ο Ντάνιελ Ρικιάρντο στο γκραν πρι του Βελγίου. Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull άφησε στη δεύτερη θέση τον Γερμανό Νίκο Ρόσμπεργκ με Μερτσέντες, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας με Γουίλιαμς. Παράλληλα, ο Ρόσμπεργκ αύξησε κατά 18 βαθμούς (220 έναντι 191) το προβάδισμά του έναντι του Βρετανού «ομόσταυλού» του, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος εγκατέλειψε.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 August 2014 - 16:30:32 UTC