Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερος αφέθηκε ο όμηρος της ληστείας στο Δίστομο - Στην Πελοπόννησο εστιάζονται οι έρευνες
  • [02] Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. από ένοπλη ληστεία στο Δίστομο
  • [03] Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών
  • [04] Βουλευτές ΠΑΣΟΚ προς Ι. Στουρνάρα: Διασφάλιση των δανειοληπτών
  • [05] Δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά της συμμετοχής της Intracom Holdings στην Hellas online υπέγραψαν η Intracom και η Vodafone
  • [06] Κύπρος: Χωρίς κατάληξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το επίμαχο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις κατοικιών
  • [07] Μακελειό σε σουνιτικό τέμενος στο Ιράκ
  • [08] Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα έπληξε συναγωγή
  • [09] Δεκαοκτώ άνδρες εκτελέσθηκαν στη Γάζα ως «συνεργάτες» του Ισραήλ

  • [01] Ελεύθερος αφέθηκε ο όμηρος της ληστείας στο Δίστομο - Στην Πελοπόννησο εστιάζονται οι έρευνες

    Στην Πελοπόννησο εστιάζονται οι έρευνες των διωκτικών Αρχών για τους δράστες της ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Παραλία Διστόμου Βοιωτίας.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ληστές, οι οποίοι είχαν πάρει ως όμηρο τον ταμία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, αφού έκαψαν το τζιπ μάρκας Toyota τύπου RAV4 με το οποίο διέφυγαν μετά τη ληστεία, επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό σκάφος, κοντά στην Αντίκυρα με το οποίο πέρασαν στο κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου.

    Εκεί άφησαν ελεύθερο τον όμηρο και διέφυγαν με άγνωστο μέσο.

    Από την αστυνομία έχουν στηθεί μπλόκα παντού ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και στον Κορινθιακό κόλπο από περιπολικά του Λιμενικού.

    [02] Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. από ένοπλη ληστεία στο Δίστομο

    Συναγερμό έχει σημάνει στην αστυνομία ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στις 2 το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου Βοιωτίας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τρείς ένοπλοι οι οποίοι είχαν αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους εισέβαλαν στην τράπεζα λίγο πριν κλείσει, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο τύπου τζιπ, παίρνοντας μαζί τους όμως ως όμηρο τον ταμία της τράπεζας. Ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμηρος αφέθηκε λίγο αργότερα ελεύθερος από τους δράστες της ένοπλης ληστείας. Επίσης, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν βρέθηκε και αυτό λίγο αργότερα καμένο κοντά στην Αντίκυρα και εκτιμάται ότι οι δράστες διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο ή με φουσκωτό σκάφος μέσω θαλάσσης. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε συνεργασία με το Λιμενικό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την υπόθεση παρακολουθεί από κοντά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    [03] Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών

    Η κυβέρνηση εγκαινίασε σήμερα συνομιλίες με εταιρείες και οργανισμούς, που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την αγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, αρχίζοντας με τον Μάϊκλ Ο' Λίρι, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair. Ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης δήλωσε ότι η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

    Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις άρχισαν με τη Ryanair, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι η εταιρεία έχει επίσης υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για επέκταση της παρουσίας της στο νησί, που είναι ανεξάρτητη από το ενδιαφέρον της για της Κυπριακές Αερογραμμές. Ο Μάικλ Ο' Λίρι είχε, πέραν της συνάντησης με τους τεχνοκράτες, ιδιαίτερη συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών για θέματα που αφορούσαν στην επέκταση των δραστηριοτήτων της Ryanair. Ο κ. Ο' Λίρι δήλωσε ύστερα από τη συνάντηση ότι με τη βοήθεια της εταιρείας του, οι Κυπριακές Αερογραμμές θα μπορούσαν να εισέλθουν σε νέα πορεία ταχείας ανάπτυξης, με νέες διαδρομές και περισσότερες πτήσεις. Θα μπορούσαν, ανέφερε, να αυξήσουν τον αριθμό των επιβατών τους, μεταφέροντας κάθε χρόνο τρία με τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες, από το σημερινό αριθμό των 700.000, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.

    [04] Βουλευτές ΠΑΣΟΚ προς Ι. Στουρνάρα: Διασφάλιση των δανειοληπτών

    Την διασφάλιση των δανειοληπτών που έχουν πληγεί από την κρίση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ζήτησε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στην συνάντηση που είχε σήμερα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Στην συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα μετείχαν οι Βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραίτης, Χρήστος Πρωτόππαπας και Δημήτρης Καρύδης και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να αποπληρώνουν τις δόσεις των δανείων.

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζήτησαν από τον Γιάννη Στουρνάρα να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση για τους δανειολήπτες και να μην χάνει ο κόσμος τις κατοικίες του. Επίσης, εξετάστηκε ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που θα εφαρμοστεί από το 2015 και αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος τραπεζικός κώδικας θα προσφέρει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να επιλέγουν μεταξύ πολλών λύσεων για τη διευθέτηση του χρέους τους προς τις τράπεζες. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι τελικές ρυθμίσεις θα είναι προς όφελος των τραπεζών ή των δανειοληπτών.

    Για αυτό η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας τις θέσεις του κόμματος για το θέμα των «κόκκινων δανείων» δίνοντας έμφαση στα δάνεια νοικοκυριών, αλλά και των επιχειρήσεων, ενώ την προσεχή Τρίτη θα υπάρξει νέο ραντεβού των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια που έχει ολοκληρώσει το προσχέδιο ρύθμισης για τα επιχειρηματικά δάνεια.

    [05] Δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά της συμμετοχής της Intracom Holdings στην Hellas online υπέγραψαν η Intracom και η Vodafone

    Η Intracom Holdings, υπό την ιδιότητά της ως μετόχου της Hellas online ελέγχουσα άμεσα και έμμεσα το 57,24% αυτής, και η Vodafone-Panafon, ως μέτοχος επίσης κατά 18,43% της εν λόγω εταιρείας, ανακοίνωσαν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών ότι υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά της συμμετοχής του Ομίλου Intracom Holdings στην Hellas online, έναντι συνολικού τιμήματος για τις κoινές ονομαστικές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές ποσού 57,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής το τίμημα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί αναλόγως γεγονότων που δύναται να επηρεάσουν την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Η ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής υπόκειται σε όρους και αιρέσεις, περιλαμβανομένων των απαραίτητων εγκρίσεων των αρμόδιων Αρχών.

    [06] Κύπρος: Χωρίς κατάληξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το επίμαχο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις κατοικιών

    Χωρίς οριστική κατάληξη ολοκληρώθηκε τετράωρη σύσκεψη του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για το επίμαχο θέμα του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις. Στη σύσκεψη τα κόμματα κατέθεσαν εισηγήσεις επί των νομοσχεδίων τα οποία ετοίμασε η κυβέρνηση και τα οποία προωθεί στη Βουλή παράλληλα με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, με σκοπό την προστασία των δανειοληπτών που έχουν την κύρια κατοικία τους υποθηκευμένη. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, κάποιες από τις εισηγήσεις θα ενσωματωθούν στα τρία νομοσχέδια που θα κατατεθούν, καθώς αφορούν εύλογες ανησυχίες τις οποίες συμμερίζεται και η κυβέρνηση.

    Τα κυβερνητικά νομοσχέδια θα τεθούν εκ νέου ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνέρχεται στις 6.00 το απόγευμα, για να λάβουν την τελική τους μορφή. Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα θα θετικό και ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε νέες περιπέτειες, καθώς το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 436 εκατ. ευρώ. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την τρόικα, λέγοντας όμως χαρακτηριστικά ότι δεν διαπραγματεύεται μόνη της.

    [07] Μακελειό σε σουνιτικό τέμενος στο Ιράκ

    Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σήμερα εναντίον πιστών που προσεύχονταν μέσα σε ένα σουνιτικό τέμενος στην πόλη Μπακούμπα, στην επαρχία Ντιγιάλα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 68 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, δήλωσε ένας εργαζόμενος στο νεκροτομείο της πόλης. Νωρίτερα, διάφορες πηγές είχαν κάνει λόγο για 32 ως 40 νεκρούς.

    Ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης δεν είναι ακόμη οριστικός, καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πέραν των δεκάδων νεκρών, δεκάδες είναι και οι τραυματίες.

    Αντιφατικές είναι όμως οι πληροφορίες και ως προς την ταυτότητα των δραστών της αιματηρής επίθεσης. Κατά πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, τη σφαγή διέπραξαν σιίτες παραστρατιωτικοί, πληροφορία που έδωσαν επίσης πηγές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο. Άλλες πηγές ωστόσο που μίλησαν σε αυτό το τελευταίο ανέφεραν ότι μπορεί να πρόκειται για επίθεση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), της οργάνωσης των σουνιτών τζιχαντιστών η οποία έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επίθεση στο βόρειο και στο δυτικό Ιράκ.

    [08] Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα έπληξε συναγωγή

    Μια ρουκέτα η οποία εβλήθη από τη Γάζα έπληξε μία συναγωγή στην πόλη Ασντότ του Ισραήλ σήμερα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 3 ανθρώπων, ανακοίνωσε η αστυνομία. «Έχουν προκληθεί ζημιές στο σημείο και ένας αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκε από θραύσματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ. Η επίθεση σημειώθηκε λίγα πριν από την έναρξη της βραδινής προσευχής ενόψει του εβραϊκού Σαββάτου. Η πόλη Ασντότ βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τη Γάζα. Η Χαμάς και άλλες οργανώσεις έχουν εκτοξεύσει σήμερα περισσότερες από 25 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 2 άνθρωποι. Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει εξαπολύσει σήμερα 25 αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 4 άνθρωποι, ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας στη Γάζα.

    [09] Δεκαοκτώ άνδρες εκτελέσθηκαν στη Γάζα ως «συνεργάτες» του Ισραήλ

    Δεκαοκτώ άνδρες κατηγορούμενοι ότι «συνεργάσθηκαν» με το Ισραήλ εκτελέσθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας ενώ συνεχίζεται η σύγκρουση με τον ισραηλινό στρατό, μετέδωσε η τηλεόραση του κινήματος Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακο. Μεταξύ αυτών, έξι εκτελέσθηκαν δημοσίως από άνδρες που φορούσαν τη στολή των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, του ένοπλου σκέλους της Χαμάς, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες προς το Γαλλικό Πρακτορείο. Αυτές οι έξι εκτελέσεις έλαβαν χώρα ενώπιον εκατοντάδων πιστών οι οποίοι έβγαιναν από το μεγαλύτερο τζαμί της Γάζας μετά την προσευχή της Παρασκευής. Τουλάχιστον άλλοι ένδεκα άνδρες σκοτώθηκαν με σφαίρες κοντά στην έδρα της αστυνομίας στο κέντρο της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τον ιστότοπο Majd που πρόσκειται στη Χαμάς. Ακόμη ένας εκτελέσθηκε σε μια κοντινή πλατεία. Οι εκτελέσεις αυτές σημειώνονται την επομένη της εξόντωσης τριών διοικητών του ένοπλου σκέλους της Χαμάς, οι οποίοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε πολυκατοικία στη Ράφα (νότια Λωρίδα της Γάζας). Το Ισραήλ, το οποίο πιστεύεται πως έχει τους πληροφοριοδότες του στη Λωρίδα της Γάζας, ήταν επαρκώς ενημερωμένο ώστε να πραγματοποιήσει με επιτυχία την επιχείρηση αυτή.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 August 2014 - 14:30:25 UTC