Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφαλιστικό, φορολογικό και εργασιακά στη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τη ΓΣΕΒΕΕ
  • [02] Μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο
  • [03] Ν. Δένδιας: Ικανοποίηση για τις επαφές στη Γερμανία
  • [04] Αίρεται το ρωσικό εμπάργκο για ορισμένα τρόφιμα
  • [05] "Αυθεντικό" το βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου, σύμφωνα με το FBI

  • [01] Ασφαλιστικό, φορολογικό και εργασιακά στη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τη ΓΣΕΒΕΕ

    Τα εργασιακά και ιδιαίτερα η κατάργηση της ελεύθερης διαπραγμάτευσης των συλλογικών σχέσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων και το ασφαλιστικό, αποτέλεσαν βασικά θέματα της συνάντησης που είχαν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) Γ. Καββαθάς.

    Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς δήλωσε:

    «Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε αρκετή ώρα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες του, ανταλλάσσοντας απόψεις για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τους βιοτέχνες. Η αιχμή της συζήτησης ήταν το ασφαλιστικό, ιδιαίτερα η κατάσταση στον ασφαλιστικό φορέα των επαγγελματιών και βιοτεχνών, τον ΟΑΕΕ και η ανάγκη εξεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης τόσο για τους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες, όσο και για τον ίδιο τον Οργανισμό. Βεβαίως συζητήσαμε και το φορολογικό και τα τεράστια προβλήματα από την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και για μια σειρά άλλων καίριων ζητημάτων όπως τη χρηματοδότηση και τη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Τα εργασιακά αποτέλεσαν επίσης ένα μεγάλο θέμα σε σχέση με την κατάργηση στην πράξη της ελεύθερης διαπραγμάτευσης των συλλογικών σχέσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Ήταν ένα πολύ καλό κλίμα και σε θετική κατεύθυνση η όλη συζήτηση. Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ορισμένα θέματα και φυσικά κάποιες διαφοροποιήσεις σε άλλα. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσω είναι ότι η ΓΣΕΒΕΕ δεν μιλάει με τους πολιτικούς φορείς συντεχνιακά, αλλά με πολιτικές θέσεις που αντιμετωπίζουν τα θέματα των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και τον εμπόρων και θέσεις που προάγουν τα θέματα της ελληνικής οικονομίας και του συνόλου του ελληνικού λαού».

    [02] Μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο

    Πυρκαγιά σε δασική περιοχή της Ρόδου κοντά στο χωριό Σορωνή εκδηλώθηκε στις 4.00 το απόγευμα.

    Αυτή την ώρα, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, δίνουν αγωνιώδη μάχη με το πύρινο μέτωπο, το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

    Ενδεικτικό της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ζητήθηκε η συνδρομή τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου Σινούκ, για να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού από αέρος.

    Σημειώνεται ότι άμεση ήταν η κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ρόδου Αγαπητός Πάλλας που βρίσκεται επί τόπου, χαρακτήρισε την έκταση της πυρκαγιάς ιδιαίτερα επικίνδυνη και διευκρίνισε ότι η φωτιά ξέσπασε σε απόσταση πέντε περίπου μέτρων από τον κεντρικό δρόμο.

    [03] Ν. Δένδιας: Ικανοποίηση για τις επαφές στη Γερμανία

    «Ρεαλισμό» και «θετική αποτίμηση» της μέχρι τώρα πορείας της Ελλάδας και της διμερούς συνεργασίας, διαπίστωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, κατά τις συναντήσεις που είχε τις τελευταίες δύο ημέρες στο Βερολίνο.

    «Βρισκόμαστε σε φάση έναρξης της ανάπτυξης και αυτό που χρειάζεται είναι η ενίσχυση της προσπάθειας και η αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και επισήμανε ότι η γερμανική πλευρά αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και είναι διατεθειμένη να συνδράμει, τόσο με την παροχή τεχνογνωσίας, όσο και με την παροχή κεφαλαίων απευθείας σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

    Η επίσκεψη εργασίας του υπουργού Ανάπτυξης ξεκίνησε την Δευτέρα το βράδυ με το δείπνο που του παρέθεσε η γερμανική επενδυτική τράπεζα KfW, η οποία συμμετέχει στο αντίστοιχο ελληνικό εγχείρημα, το «Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη» (Institute for Growth). «Η KfW είναι ενθουσιασμένη με την συμμετοχή της» τονίζει ο κ. Δένδιας και αναφέρεται στο γεγονός ότι η γερμανική κρατική τράπεζα «βάζει χρήματα σε μια ξένη αγορά σε συνθήκες κρίσης», εκτιμώντας τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Σκοπός του ελληνικού υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι η γερμανική πλευρά να συμμετάσχει και στο δεύτερο "υποταμείο", ώστε να καταστεί δυνατή η δραστηριοποίησή του το συντομότερο δυνατό. «Βγαίνοντας από την κρίση, οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν θα χρειάζονται μόνο κεφάλαια κίνησης και δανειακά κεφάλαια, αλλά και συμμετοχή στα δικά τους κεφάλαια προκειμένου να αναπτυχθούν. Και αυτό θα είναι εξαιρετικά σημαντικό, εφόσον επιτευχθεί», αναφέρει ο υπουργός.

    [04] Αίρεται το ρωσικό εμπάργκο για ορισμένα τρόφιμα

    Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι αίρουν το εμπάργκο για ορισμένα είδη διατροφής που εισάγονται από δυτικές χώρες και είναι πολύ δύσκολο να υποκατασταθούν με άλλα.

    Με το διάταγμα που εκδόθηκε σήμερα αίρεται η απαγόρευση για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λακτόζη, τα ιχθύδια σολομού, τον πατατόσπορο, τα κρεμμύδια, το καλαμπόκι και τα συμπληρώματα διατροφής, όπως οι βιταμίνες, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

    Η απαγόρευση που τέθηκε σε ισχύ στις 7 Αυγούστου αφορά σχεδόν όλα τα κρέατα, τα ψάρια και τα τυροκομικά προϊόντα. Ωστόσο, οι Ρώσοι παραγωγοί και οι έμποροι έχουν διαμαρτυρηθεί για τις κυρώσεις αυτές θεωρώντας ότι τους πλήττουν δυσανάλογα.

    [05] "Αυθεντικό" το βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου, σύμφωνα με το FBI

    Το FBI θεωρεί "γνήσιο" το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος GlobalPost.

    Οι αμερικανικές αρχές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι προσπαθούν να διαπιστώσουν κατά πόσο είναι αυθεντικό το βίντεο αυτό.

    Ο 40χρονος Φόλεϊ εξαφανίστηκε ενώ κάλυπτε τον πόλεμο στη Συρία, το 2012. Η μητέρα του, Νταϊάν Φόλεϊ, σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Τρίτης δήλωσε υπερήφανη για τον γιο της που έδωσε τη ζωή του προσπαθώντας να αποκαλύψει τα δεινά του συριακού λαού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 August 2014 - 16:30:31 UTC