Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας
  • [02] Επανέρχεται ο δακτύλιος από τις 15 Σεπτεμβρίου
  • [03] Ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόσυρσης ροδάκινων για διανομή σε ευπαθείς ομάδες
  • [04] Δεκατρεις νεκροί στη Δανία από μολυσμένα αλλαντικά
  • [05] Πυρά στο κέντρο του Ντονέτσκ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, υπό τον πρόεδρό της Κων. Μίχαλο, στο πλαίσιο των επαφών, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Οι εκπρόσωποι των επιμελητήριων ανέπτυξαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις θέσεις και της προτάσεις τους για τα προβλήματα του κλάδου, κυρίως δε για το ζήτημα των «κόκκινων δανείων», ο δε Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την κυβέρνηση, θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές αλλαγές για την αποκατάσταση των φορολογικών αδικιών και τη δημιουργία αναπτυξιακού κλίματος, με ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων, των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τη μείωση του κόστους ενέργειας κ.λπ.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι πρόθεσή του είναι η σύνταξη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας σε συνεργασία με κοινωνικούς και επιχειρηματικούς φορείς, αλλά και όσες πολιτικές δυνάμεις το επιθυμούν. Στόχος μας είναι να συνάψουμε μια νέα κοινωνική συμφωνία και να πετύχουμε μια ευρύτερη κοινωνική συστράτευση, είπε.

    Ο Κων. Μίχαλος και η Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ κατέθεσαν τις προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και συγκεκριμένα ανέφερε ότι για το θέμα των «κόκκινων δανείων» θα πρέπει να υπάρξει η θέσπιση ενός πλαισίου που θα διαχωρίζει τους οφειλέτες, προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που μπορεί να είναι υπερχρεωμένες, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν βιώσιμες.

    [02] Επανέρχεται ο δακτύλιος από τις 15 Σεπτεμβρίου

    Από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (μικρός, μεγάλος και πράσινος δακτύλιος).

    Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός δακτύλιος ορίζεται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

    Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ ? Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή ? Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός ? Λ. Κωνσταντινουπόλεως ? Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας.

    Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει.

    Στον μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία (μονά- ζυγά) των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ. φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους.

    [03] Ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόσυρσης ροδάκινων για διανομή σε ευπαθείς ομάδες

    Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία απόσυρσης ροδάκινων για διανομή σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ροδακινοπαραγωγών εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο. Η τιμή ανά κιλό προϊόντος για δωρεάν διανομή που προβλέπει η ΕΕ είναι 27 λεπτά το κιλό δια μέσου των ομάδων παραγωγών και 13,5 λεπτά το κιλό για τους μεμονωμένους παραγωγούς. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης μετά το πέρας της σύσκεψης με τους ροδακινοπαραγωγούς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Επίτροπο Γεωργίας Ντάτσιαν Τσιόλος, ζήτησε να ληφθούν κι άλλα μέτρα στο πλαίσιο, πάντα, των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.

    Ερωτηθείς για το ύψος των αδιάθετων ποσοτήτων (ηρτημένη στα δέντρα παραγωγή και αποθηκευμένων στα ψυγεία) απέφυγε να τις προσδιορίσει, υπογραμμίζοντας όμως πως αν γίνει διαχείριση σε πρώτη φάση 10.000 τόνων, η αγορά θα αποσυμφορηθεί. «Η κυβέρνηση θα στηρίξει με κάθε τρόπο το εισόδημα των παραγωγών», τόνισε ο κ. Καρασμάνης. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο είχε ζητήσει την καταγραφή όλων των ποσοτήτων και σύμφωνα με τους παραγωγούς η αδιάθετη ποσότητα αγγίζει τους περίπου 55.000 τόνους.

    Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί με εναλλακτικούς τρόπους για απόσυρση έως 40.000 τόνους.

    [04] Δεκατρεις νεκροί στη Δανία από μολυσμένα αλλαντικά

    Οι Αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι νεκροί από τη λιστερίωση που συνδέεται με την κατανάλωση μολυσμένων προϊόντων κρέατος έφτασαν τους 13 μέσα σε έναν χρόνο.

    Συνολικά 24 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τη βακτηριακή λοίμωξη από τον Σεπτέμβριο του 2013, όμως τα περισσότερα κρούσματα αναφέρθηκαν τους δύο τελευταίους μήνες. Άλλοι τέσσερις ασθενείς παρουσιάζουν συμπτώματα της ασθένειας και υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν πάσχουν όντως από λιστερίωση.

    Οι ασθενείς, που είναι ηλικίας από 43 έως 89 ετών, έπασχαν όλοι τους από υποκείμενα νοσήματα.

    [05] Πυρά στο κέντρο του Ντονέτσκ

    Σφοδρές ανταλλαγές πυρών ξέσπασαν σήμερα στο κέντρο της πόλης Ντονέτσκ, προπύργιο των φίλα προσκείμενων στη Μόσχα αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

    Ο δημοσιογράφος μετέδωσε ότι είδε πέντε ως έξι ενόπλους κρυμμένους πίσω από αυτοκίνητα στον χώρο στάθμευσης ενός εμπορικού κέντρου να τρέχουν και να πυροβολούν εναντίον μιας άλλης ομάδας ανθρώπων.

    Νωρίτερα, περιοχές στα προάστια του Ντονέτσκ βομβαρδίστηκαν από πυροβολικό, για πρώτη φορά, σύμφωνα με κατοίκους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 August 2014 - 16:30:20 UTC